Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Αποφασισμένες οι ΗΠΑ να επιλύσουν την κρίση
Αποφασισμένες οι ΗΠΑ να επιλύσουν την κρίση Εκτύπωση E-mail
12.07.08

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι οι πρόσφατες δοκιμές πυραύλων από το Ιράν δεν θα κάμψουν την αποφασιστικότητα των ΗΠΑ να επιλύσουν την κρίση με διπλωματικά μέσα.

«Αυτό που θα έλεγα είναι ότι το Ιράν συνεχίζει να αψηφά τις διεθνείς του υποχρεώσεις και να απομονώνει περαιτέρω το λαό του», δήλωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Ντέινα Περίνο.

«Όμως δεν πιστεύω ότι πρόκειται να (...), δεν πιστεύω ότι θα βγούμε κατά κανένα τρόπο από το δρόμο που έχουμε ακολουθήσει μέχρι τώρα, ο οποίος είναι η επίλυση του θέματος αυτού με διπλωματικά μέσα», πρόσθεσε.

Νωρίτερα, ανησυχία εξέφρασε η γαλλική προεδρία της ΕΕ σε ανακοίνωσή της μετά τις νέες δοκιμές πυραύλων στο Ιράν.

«Η ΕΕ εκφράζει την ανησυχία της μετά τη δοκιμή στις 9 και μετά στις 10 Ιουλίου από το Ιράν πυραύλων μικρού και μεσαίου βεληνεκούς», σημειώνει η γαλλική προεδρία της ΕΕ στην ανακοίνωσή της.

«Οι δοκιμές αυτές πυραύλων δεν μπορούν παρά να ενισχύσουν τις ανησυχίες της διεθνούς κοινότητας την ώρα που το Ιράν εξακολουθεί να μην έχει υλοποιήσει τις αποφάσεις 1696, 1737, 1747 και 1803 του Συμβουλίου Ασφαλείας και ιδιαιτέρως δεν έχει αναστείλει τις ευαίσθητες πυρηνικές του δραστηριότητες», προσθέτει.

«Η ΕΕ καλεί το Ιράν να ανταποκριθεί εν τέλει στα αιτήματα ολόκληρης της διεθνούς κοινότητας, όπως εκφράζονται στις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας προκειμένου να υπάρξει μία λύση μέσω διαπραγματεύσεων στον πυρηνικό φάκελο», καταλήγει η γαλλική προεδρία της ΕΕ στην ανακοίνωσή της.

Το Ιράν ανακοίνωσε χθες, Πέμπτη, ότι προχώρησε σε νέες δοκιμές πυραύλων στον Κόλπο.

Οι δοκιμές πυραύλων από το Ιράν δείχνουν το περιορισμένο βεληνεκές του εξοπλισμού της Τεχεράνης και αποδεικνύουν ότι η ανάπτυξη στοιχείων της αμερικανικής αντιπυραυλικής ασπίδας στην Ευρώπη δεν είναι αναγκαία, όπως δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ.

Αυτές οι δοκιμές «επιβεβαιώνουν ότι το Ιράν διαθέτει πυραύλους βεληνεκούς μέχρι 2.000 χιλιομέτρων και ... ότι ένα αντιπυραυλικό σύστημα, δεδομένων αυτών των παραμέτρων, δεν είναι αναγκαίο για την παρακολούθηση ή την αντίδραση σε τέτοιες απειλές», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας.


e-tipos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1975&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote