Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Επιστολή Παπανδρέου προς Καραμανλή
Επιστολή Παπανδρέου προς Καραμανλή Εκτύπωση E-mail
11.07.08

Να εκδώσει προεδρικό διάταγμα για έκτακτη συγκληση της ολομέλειας της Βουλής, για την υπόθεση Siemens, ζητά, από τον Κώστα Καραμανλή, με επιστολή του, ο Γιώργος Παπανδρέου.

Επισημαίνει ότι ο πρωθυπουργός, αλλά και ο ίδιος, έχουν μεγάλη ευθύνη ώστε να ληφθούν επώδυνες αποφάσεις, αλλά λυτρωτικές για την Ελλάδα και τη δημοκρατία. «Ή θα συμφωνήσουμε να ξεκαθαρίσουμε αυτήν και άλλες μεγάλες υποθέσεις, είτε θα παραιτηθούμε από τις ευθύνες που μας αναλογούν», αναφέρει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, προσθέτοντας ότι ο ίδιος έχει απαντήσει σε αυτό το δίλημμα.

Χαρακτήρισε την πρότασή του πρωθυπουργού για Διακομματική τον Οκτώβριο ως «μια ακόμη έμπρακτη απόδειξη έλλειψης πολιτικής βούλησης να αποκαλυφθεί τώρα η αλήθεια και να θωρακιστούν οι θεσμοί της χώρας απέναντι στη διαφθορά».

«Δεν μπορεί η υπόθεση Siemens να είναι ανοιχτή, αλλά η Βουλή κλειστή» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Όπως αναφέρεται στην επιστολή η επιχειρούμενη αδρανοποίηση και της Βουλής έρχεται να προστεθεί σε μία αλυσίδα θεσμικών παρεκτροπών, οι οποίες έχουν καταγγελθεί και τεκμηριωθεί.

«Όλες οι αρμόδιες ελεγκτικές αρχές της Διοίκησης καθηλώθηκαν σε αδράνεια και, παρά τις προτάσεις μας από τον Φεβρουάριο, αρνηθήκατε κάθε ενέργεια προάσπισης του δημοσίου συμφέροντος» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γ. Παπανδρέου.

Ο κ. Παπανδρέου χαρακτήρισε «σκόπιμη και προφανή διαστρέβλωση» τη χρησιμοποίηση σαν τεκμήριο πρόθεσης μη συνεργασίας της άρνησης του ΠΑΣΟΚ για το Συνταγματικό Δικαστήριο.

Αναφερόμενος στην σύσταση εξεταστικής επιτροπής την χαρακτήρισε ως τον μοναδικό «αποτελεσματικό δρόμο». «Όποιος αρνείται την σύσταση εξεταστικής επιτροπής συγκαλύπτει» υπογραμμίζει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Η Νέα Δημοκρατία με συνέπεια, τόσο ως Αντιπολίτευση, όσο και ως Κυβέρνηση, πρότεινε και εφάρμοσε πολιτικές που κύριο άξονα είχαν και έχουν τη διαφάνεια», τονίζει - μεταξύ άλλων - σε δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο Θ. Ρουσόπουλος κάνει λόγο για αντιφατικότητα στις θέσεις του ΠΑΣΟΚ, αφού όπως αναφέρει ενώ «επί χρόνια σε όλες τις μεταρρυθμίσεις ζητούσε ανοιχτό διάλογο πολλών μηνών, τώρα, για ένα τόσο σοβαρό θέμα να επιθυμεί όλα να τελειώσουν με συνοπτικές διαδικασίες».

Παράλληλα με επιστολή του προς τον προεδρο της Βουλής, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ζητά την ενεργοποίηση της επιτροπής θεσμών και διαφάνειας αντι τις διακομματικής, και τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής.

«Το αυγό του φιδιού στην υπόθεση βρίσκεται στις ημέρες του ΠΑΣΟΚ», απάντησε από το βήμα της Βουλής ο Προκόπης Παυλόπουλος. Υποστήριξε ότι ο Κώστας Καραμανλής, ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είχε στείλει επιστολή στον τότε πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη, για τη διαφάνεια, αλλά εκείνος του απάντησε ότι η διαφάνεια περισσεύει.

e-tipos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1974&Itemid=33

Τελευταία ανανέωση ( 11.07.08 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote