Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Μήνυμα ΗΠΑ σε Ιράν
Μήνυμα ΗΠΑ σε Ιράν Εκτύπωση E-mail
11.07.08

Το Ιράν πραγματοποίησε δοκιμή πυραύλου, σε ένα δεύτερο γύρο στρατιωτικών ασκήσεων, δήλωσε την Πέμπτη ένας αξιωματούχος των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών.

«Έγινε μια δεύτερη δοκιμή», δήλωσε η ίδια πηγή.

«Φαίνεται ότι πραγματοποίησαν μια μικρή στρατιωτική άσκηση το περασμένο βράδυ, πολύ μικρή», δήλωσε. Ο ίδιος είπε ότι η δοκιμή έγινε αργά χθες Τετάρτη το βράδυ στο Ιράν.

Η τελευταία δοκιμή έγινε αφότου το Ιράν προκάλεσε σφοδρότατες επικρίσεις από τις ΗΠΑ και το Ισραήλ, επειδή έκανε την δοκιμή εννέα πυραύλους νωρίς την Τετάρτη.

Νωρίτερα, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες ότι το Ιράν πραγματοποίησε νέο γύρο δοκιμών πυραύλων, κάλεσε όμως την Τεχεράνη να σταματήσει τις δοκιμές της.

«Η εκτεταμένη χρήση των βαλλιστικών πυραύλων αποτελεί παραβίαση των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τόνι Φράτο.

«Θέλουμε να τους δούμε να σταματούν τον εμπλουτισμό ουρανίου και θα θέλαμε να τους δούμε να σταματούν αυτές τις προκλητικές δοκιμές που το μόνο που κάνουν είναι να απομονώνουν όλο και πιο πολύ τον ιρανικό λαό».

Ο ίδιος δήλωσε ότι ο Λευκός Οίκος είναι ενήμερος για τις πληροφορίες ότι το Ιράν έκανε δοκιμές πυραύλων για δεύτερη συνεχή ημέρα την Πέμπτη, τόνισε όμως ότι δεν μπορεί να τις επιβεβαιώσει.


e-tipos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1972&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote