Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Μήνυμα προς Ρωσία
Μήνυμα προς Ρωσία Εκτύπωση E-mail
10.07.08

Η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Κοντολίζα Ράις κάλεσε τη Ρωσία να βοηθήσει στην εκτόνωση της έντασης στις περιοχές της Γεωργίας που επιζητούν την αυτονομία τους, αντί να συμβάλλει στην κλιμάκωσή της και ζήτησε τον τερματισμό της βίας στις περιοχές αυτές.

«Είναι ανάγκη η Ρωσία να συμμετάσχει στην επίλυση του προβλήματος και όχι στη διατήρησή του. Το είπα δημόσια στους Ρώσους, το είπα και κατ' ιδίαν. Η βία πρέπει να σταματήσει. Είναι σημαντικό όλες οι πλευρές να απορρίψουν τη βία ως μέσον. Πρέπει να υπάρξει ειρηνική διευθέτηση», δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στην πρωτεύουσα της Γεωργίας Τιφλίδα, προσθέτοντας ότι θα επιδιώξει τη διεξαγωγή συνομιλιών σε υψηλότερο επίπεδο για την ειρηνική επίλυση του προβλήματος της Νότιας Οσετίας και της Αμπχαζίας.

Οι ΗΠΑ θέλουν να στείλουν επίσης ένα μήνυμα στο Ιράν, ότι θα υπερασπισθούν τους συμμάχους τους από πιθανή επίθεση, δήλωσε η αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών.

«Στέλνουμε επίσης ένα μήνυμα στο Ιράν ότι θα υπερασπισθούμε τα αμερικανικά συμφέροντα και ... τα συμφέροντα των συμμάχων μας», είπε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που δόθηκε έπειτα από τη συνάντησή της με τον πρόεδρο της Γεωργίας Μιχαήλ Σαακασβίλι.

«Παίρνουμε πολύ, πολύ στα σοβαρά την υποχρέωσή μας να βοηθήσουμε τους συμμάχους μας να υπερασπισθούν τους εαυτούς τους και κανείς δεν πρέπει να αμφιβάλλει γι' αυτό», πρόσθεσε.


e-tipos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1970&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote