Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Αποφυλακίστηκε η Τσέκου
Αποφυλακίστηκε η Τσέκου Εκτύπωση E-mail
10.07.08

Ελεύθερη είναι πλέον η 35χρονη Εύη Τσέκου, η οποία είχε προφυλακιστεί από τις 27 Δεκεμβρίου του 2007, κατηγορούμενη για την υπόθεση εκβίασης του Χρήστου Ζαχόπουλου. Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας έκανε δεκτή την αίτηση αποφυλάκισής της και αντικατέστησε την κράτησή της με απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και υποχρεωτική εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα.

Θετική είναι η εισήγηση του εισαγγελέα και για αποφυλάκιση του άλλου κατηγορουμένου στην ίδια υπόθεση, του εργατολόγου, Χρήστου Νικολουτσόπουλου για λόγους υγείας. Στο μεταξύ, ελεύθερος, με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, αφέθηκε μετά την απολογία του στον ανακριτή ο δημοσιογράφος της εφημερίδας "Πρώτο Θέμα" Γιάννης Μακρυγιάννης, που βαρύνεται με την κατηγορία της απλής συνέργειας σε παράβαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων, στην υπόθεση του Ζαχόπουλου.


Περιοριστικοί όροι

 

Μετά από επτά μήνες στη φυλακή η 35χρονη κατηγορούμενη στην υπόθεση εκβίασης σε βάρος του πρώην γενικού γραμματέα του ΥΠΠΟ Χρήστου Ζαχόπουλου, Εύη Τσέκου, αποφυλακίστηκε σήμερα με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών.

Σε αντικατάσταση της προσωρινής της κράτησης, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών επιβάλλει τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης μια φορά το μήνα σε αστυνομικό τμήμα.

Σύμφωνα με το βούλευμα, η 35χρονη διαθέτει μόνιμη κατοικία και γνωστή διαμονή, δεν έχει προβεί σε προπαρασκευαστικές ενέργειες για να διευκολύνει τη φυγή της, δεν υπήρξε στο παρελθόν φυγόποινη ή φυγόδικη, δεν είναι πιθανό να διαπράξει άλλα αδικήματα αν αφεθεί ελεύθερη και επιπλέον έχει επιδείξει πολύ καλή διαγωγή στη φυλακή, χωρίς να έχει τιμωρηθεί πειθαρχικά.

Ο προτείνων στο Συμβούλιο εισαγγελέας Γ. Βούλγαρης είχε ζητήσει να απορριφθεί η αίτηση αποφυλάκισης που είχε υποβάλει η

35χρονη.

Εξερχομένη από τις φύλακες η κ. Τσεκου απέφυγε να αναφερθεί στην ουσία της υπόθεσης ωστόσο όπως είπε αισθάνεται δικαιωμένη .

Παραδέχτηκε πως έκανε λάθη αλλά όπως τόνισε δεν ήταν τέτοιου μεγέθους που να τιμωρηθεί τόσο ανάλγητα.

Παράλληλα έκανε λόγο για ύπαρξη και άλλων ηθικών αυτουργών στην υπόθεση και γεγονότων που θα αναφερθούν στην πορεία της υπόθεσης.

Από την πλευρά του ο δικηγόρος της, Κώστας Χρυσικόπουλος ανέφερε ότι η απόφαση του συμβούλιου απηχεί και την κοινή γνώμη, ενώ δήλωσε ότι η υπόθεση δεν τελείωσε και υπάρχει αρκετός δρόμος μπροστά.

Την αποφυλάκιση της Τσέκου κλήθηκε να σχολιάσει και ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου ο οποίος είπε ότι το ΠΑΣΟΚ από καιρό έχει εκφράσει την απορία του γιατί με τόσα σκάνδαλα ο μόνος φυλακισμένος άνθρωπος σε αυτή τη χώρα ήταν η κ. Τσέκου.

Αναφερόμενος και στο πόρισμα για το σκάνδαλο, όπως το χαρακτήρισε, Ζαχόπουλου είπε ότι "είναι εξωφρενικό και τραγικό, ύστερα από πολύμηνη έρευνα να έχουμε ένα πόρισμα που αφορά το ζήτημα της καταβολής των επιδομάτων των εργαζομένων" και προσθέτοντας ότι "το πόρισμα αυτό δεν πείθει κανένα πολίτη".

Είπε επίσης ότι τα επιδόματα δεν μπορεί να είναι το άλλοθι για τη διατήρηση ενός φαύλου "ειδικού λογαριασμού" και πρόσθεσε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει ζητήσει την κατάργηση όλων των ειδικών λογαριασμών.


Ελεύθερος μετά την απολογία

 

Ελεύθερος με την επιβολή του όρου της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, αφέθηκε μετά την απολογία του ενώπιον του δεύτερου ειδικού ανακριτή Δημήτρη Οικονόμου ο δημοσιογράφος της εφημερίδας "Το Πρώτο Θέμα" Γιάννης Μακρυγιάννης.

Ο δημοσιογράφος απολογήθηκε για την κατηγορία της απλής συνέργειας σε παραβίαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων που αφορά το επίμαχο DVD της υπόθεσης Ζαχόπουλου.

Ο κ. Μακρυγιάννης απολογήθηκε επί περίπου μια ώρα και παρέδωσε στον κ. Οικονόμου υπόμνημα στο οποίο αρνείται την κατηγορία σε βάρος του.

Την απολογία του άδω και τώρα ώστε-όπως είπε-να σταματήσει ο εξάμηνος διασυρμός του, ζήτησε από τους προϊσταμένους του Πρωτοδικείου, ο Θέμος Αναστασιάδης.

"Το κατηγορητήριο απεδείχθη από την απολογία ότι είναι σαθρό και δεν είχε καμιά τύχη στην περαιτέρω διαδικασία. Παρά τις προσπάθειες ορισμένων η Δικαιοσύνη δεν θα μετατραπεί σε ζούγκλα. Θα ήθελα να προσθέσω ότι γνωρίζω πως δεν πρόκειται ο Τριανταφυλλόπουλος να μας συγχωρήσει ότι τον "πετάξαμε έξω" από την εφημερίδα. Θα υποστούμε το κυνηγητό του, δεν θα υποκύψουμε και στο τέλος θα δικαιωθούμε", δήλωσε εξερχόμενος του ανακριτικού γραφείου.

Κατάθεση Κουκουδήμου

 

Εν τω μεταξύ, κατάθεση στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Μαρία Γκανέ έδωσε ο ανεξάρτητος βουλευτής Κώστας Κουκοδήμος, στο πλαίσιο έρευνας που διενεργείται με αφορμή καταγγελίες του δημοσιογράφου Μάκη Τριανταφυλλόπουλου.

Ο κ. Κουκοδήμος κλήθηκε καθώς, σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα δημοσιογράφο, φέρεται να μεσολάβησε μεταξύ συνεργάτη του κ. Τριανταφυλλόπουλου και οικονομικής υπηρεσίας, ώστε να διευθετηθεί συγκεκριμένη υπόθεση.

Η εισαγγελέας έχει καλέσει σήμερα για κατάθεση και τον κ. Τριανταφυλλόπουλο.

Η κ. Γκανέ είχε αποφανθεί πριν λίγους μήνες, ότι από την έρευνα δεν προέκυψαν ποινικές ευθύνες και είχε ζητήσει να τεθεί η υπόθεση στο αρχείο.

Με την κρίση αυτή της εισαγγελέως είχε διαφωνήσει ο αρμόδιος εισαγγελέας Εφετών, ο οποίος είχε επιστρέψει τη δικογραφία με την εντολή της περαιτέρω διερεύνησης της υπόθεσης.

ert

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1969&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote