Αρχική arrow ΡΙΠΕΣ arrow ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ: ΤΟ ΤΑΜΕΙΟΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΙΟΝ…..
ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ: ΤΟ ΤΑΜΕΙΟΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΙΟΝ….. Εκτύπωση E-mail
08.07.08

 

Του Σάκη Σερέτη
 
Όταν δεν θέλεις να χτυπήσεις το γαϊδούρι χτυπάς το σαμάρι λέει ο λαός μας και αυτή την πρακτική, δείχνει να την ακολουθεί ευλαβικά η πλειοψηφία του πολιτικού συστήματος της μαμάς Ελλάδας.

 

Οι χειμαρρώδεις αποκαλύψεις για τις υπόγειες διαδρομές του μαύρου χρήματος έχουν περάσει στην ημερήσια διάταξη των διαμορφωτών της κοινής γνώμης και το πρώτο θέμα του πολιτικού ρεπορτάζ , είναι η μίζα και οι διάφοροι γαλάζιοι-πράσινοι κατά καιρούς παραλήπτες της.
Αυτό όμως που προκαλεί τρομερή εντύπωση στους απλά σκεπτόμενους πολίτες των εφτακοσίων ευρώ, είναι η «αποτελεσματικότητα» των μηχανισμών ελέγχου και διαφάνειας, οι οποίοι «σεμνά και ταπεινά» προωθούν με άνωθεν εντολή, τις υποθέσεις διαφθοράς στο αρχείο της λησμονιάς.
Είναι γεγονός ότι ο χρόνος κλείνει όλες τις πληγές, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αγιάτρευτης (όπως αποδεικνύεται) διαφθοράς και επάνω στο χαρτί του χρόνου, ποντάρει σχεδόν τα πάντα το πολιτικό μας σύστημα, ελπίζοντας να σκάσει σύντομα το επόμενο θέμα, που θα απασχολήσει την επικαιρότητα και φυσικά δεν θα έχει να κάνει με μίζες και ρεμούλες των εθνοπατέρων.
Νοσηρό το φαινόμενο, όπως το ίδιο νοσηρή είναι και η σκέψη κάποιων πολιτικών που καμώνονται τους αγνούς και αδέκαστους, ενώ ταυτόχρονα φροντίζουν να σκουπίσουν τα «λαδωμένα» χέρια τους με την πετσέτα της ηθικολογίας.
Ανίκανη και ανίσχυρη να αντιδράσει η πολυδιαφημισμένη διαφάνεια, μεταφέρεται σεμνά και ταπεινά στο θάλαμο επειγόντων περιστατικών, περιμένοντας μεταγγίσεις αίματος τύπου «εξεταστικής επιτροπής» και συνταγή αποθεραπείας που θα περιέχει «άπλετο φως», σε αντίθετη όμως κατεύθυνση και μακριά από τους κομματικούς καταυλισμούς του δικομματισμού.
Η μπάλα όμως βρίσκεται στα χέρια των πολιτικών αρχηγών και των δυο μεγάλων κομμάτων εξουσίας και θα μπορούσαν αντί να την στείλουν στο αρχείο, να ζητήσουν από την Γερμανική δικαιοσύνη, ονόματα και διευθύνσεις που θα βοηθούσαν στην αυτοκάθαρση των κομμάτων τους ,αποφεύγοντας έτσι την σκιά της υποψίας και το εικονικό κλίμα της δήθεν ηθικής κάθαρσης.
 
 
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1963&Itemid=34

Τελευταία ανανέωση ( 08.07.08 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote