Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow ΣΕ ΔΗΛΩΣΗ ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ ΥΠΟΧΡΕΩΘΗΚΕ Ο ΤΑΛΑΤ ΧΑΡΗ ΣΤΟΝ ΛΥΣΣΑΡΙΔΗ!
ΣΕ ΔΗΛΩΣΗ ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ ΥΠΟΧΡΕΩΘΗΚΕ Ο ΤΑΛΑΤ ΧΑΡΗ ΣΤΟΝ ΛΥΣΣΑΡΙΔΗ! Εκτύπωση E-mail
06.07.08

Το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα του κ. Ταλάτ είχε υποβάλει αίτηση να γίνει μέλος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, όμως επειδή αυτό δεν περνούσε με τίποτα, οι Τουρκοκύπριοι άλλαξαν βιολί ζητώντας να πάρουν το καθεστώς του κόμματος - παρατηρητή.

Το αίτημα αυτό βρήκε απήχηση στην πλειοψηφία του Συμβουλίου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και για τον λόγο αυτό προσεκλήθη στο Λαγονήσι και το κόμμα του Ταλάτ.

Στο Συνέδριο ετέθη εκ των πραγμάτων το όλο θέμα, ενώ υπήρξαν από τη Δευτέρα το πρωί, μέρα έναρξης των εργασιών, συνεχείς συναντήσεις και συνομιλίες του προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Γιώργου Παπανδρέου με τους Βάσο Λυσσαρίδη και Γιαννάκη Ομήρου για το πώς θα γίνει ο χειρισμός του θέματος.

Το θέμα παρουσίασε στη συνεδρίαση της Σοσιαλιστικής Διεθνούς ο ίδιος ο Γιώργος Παπανδρέου.

Αμέσως πήρε τον λόγο ο Γιαννάκης Ομήρου που εξέφρασε την πλήρη αντίθεση του κόμματός του για τη χορήγηση καθεστώτος παρατηρητή στο κόμμα του Ταλάτ, με μια σειρά από επιχειρήματα που άπτονται της ουσίας του Κυπριακού.

Ακολούθησε μια ιδιαίτερα αιχμηρή παρέμβαση του Βάσου Λυσσαρίδη, που, ανάμεσα στα άλλα, είπε ότι θα είναι μια μαύρη μέρα για τη Σοσιαλιστική Διεθνή αν εντάξει στους κόλπους της το κόμμα Ταλάτ.

Αντιπρότεινε να υπάρξει συνάντηση του προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Γιώργου Παπανδρέου με τον Μεχμέτ Αλί Ταλάτ και ο τουρκοκύπριος ηγέτης να δηλώσει και να προχωρήσει έμπρακτα στον σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου, των αποφάσεων και των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για το Κυπριακό.

Αν συμμορφωθεί σε αυτά ο Ταλάτ και το κόμμα του θα μπορούσαν να αποκτήσουν καθεστώς παρατηρητή. Τελικά πέρασε η πρόταση του μαχητή Βάσου Λυσσαρίδη, αποδεχόμενος ο Ταλάτ τους όρους που έβαλε ο κύπριος ηγέτης σε συνάντηση που θα έχει με τον Γ. Παπανδρέου, η οποία θα οριστεί. Να σημειωθεί πως στο πλευρό της Κύπρου για το ζήτημα αυτό στάθηκε και το Σοσιαλιστικό Κόμμα Αρμενίας.

paron

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1957&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote