Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Αρχισαν τις... εκπτώσεις για Ιράκ
Αρχισαν τις... εκπτώσεις για Ιράκ Εκτύπωση E-mail
06.07.08

Νέα πυρά δέχεται ο Μπάρακ Ομπάμα από τους Ρεπουμπλικάνους, οι οποίοι τον κατηγορούν για σειρά «πισωγυρισμάτων» σε θέματα-κλειδιά της πολιτικής του εκστρατείας, ενώ, καθώς πλησιάζει η μάχη του Νοέμβρη, εξίσου πιο «διαλλακτικός» εμφανίζεται και ο Τζον ΜακΚέιν.

Μετά την αλλαγή πλεύσης στο ζήτημα της οπλοφορίας, αλλά και της στάσης του απέναντι στις εταιρείες τηλεπικοινωνιών που συμμετείχαν στην παρακολούθηση πολιτών, ο υποψήφιος των Δημοκρατικών κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις για τις δηλώσεις που έκανε αναφορικά με το χρονοδιάγραμμα της απόσυρσης των αμερικανικών δυνάμεων από το Ιράκ.

Ενώπιον του «κεντρώου» στην πλειονότητά του ακροατηρίου στη Βόρεια Ντακότα -παραδοσιακό προπύργιο των συντηρητικών- και με την προεκλογική εκστρατεία να έχει πλέον μπει στην τελική ευθεία, ο Ομπάμα εμφανίστηκε λιγότερο κάθετος σε ό,τι αφορά την αυστηρή τήρηση του χρονοδιαγράμματος για την επιστροφή των στρατευμάτων επισημαίνοντας ότι «θα τελειοποιήσει» την πολιτική του για το Ιράκ αφού πρώτα συναντηθεί με τη στρατιωτική ηγεσία κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη χώρα μέσα στο καλοκαίρι.

Οι δηλώσεις του πυροδότησαν θύελλα αντιδράσεων στο στρατόπεδο των Ρεπουμπλικάνων, οι οποίοι έχουν υποστηρίξει κατ επανάληψη ότι ο χρονικός ορίζοντας των 16 μηνών που έχει θέσει ο Ομπάμα δεν είναι εφικτός, ενώ κατηγόρησαν τον δημοκρατικό υποψήφιο ότι πραγματοποιεί ακόμα μια στροφή 180 μοιρών σε ένα κρίσιμο εθνικό ζήτημα, κάτι που αναδεικνύει -όπως επεσήμαναν οι άνθρωποι του ΜακΚέιν- την απειρία του.

Από την πλευρά του, ο γερουσιαστής από το Ιλινόις έσπευσε να συγκαλέσει νέα συνέντευξη Τύπου στη Βόρεια Ντακότα, κατά τη διάρκεια της οποίας διευκρίνισε ότι ουδέποτε αμφισβήτησε την αρχική του δέσμευση σε ό,τι αφορά το χρονοδιάγραμμα της απόσυρσης προσθέτοντας ότι το σχόλιό του αφορούσε τον καθορισμό του ακριβούς αριθμού ανδρών που θα χρειαστεί να παραμείνουν στο Ιράκ για την εκπαίδευση των ιρακινών δυνάμεων και τη διεξαγωγή αντιτρομοκρατικών επιχειρήσεων.

Εξίσου όμως δύσκολες ημέρες προβλέπεται να περάσει και ο ΜακΚέιν, καθώς ο γερουσιαστής από την Αριζόνα που κέρδισε το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων υποστηρίζοντας τον πόλεμο στο Ιράκ βρίσκεται τώρα αντιμέτωπος με ένα εκλογικό σώμα που πλέον στην πλειοψηφία του τάσσεται κατά του πολέμου. Αποτέλεσμα; Το στρατόπεδο ΜακΚέιν κάνει πλέον όσες δυνατόν λιγότερες αναφορές στο Ιράκ προσπαθώντας να ρίξει το βάρος της εκστρατείας σε άλλα θέματα...

ethnos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1954&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote