Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Η ώρα της ευθύνης των πολιτικών
Η ώρα της ευθύνης των πολιτικών Εκτύπωση E-mail
06.07.08

Εφθασε η ώρα της ευθύνης των πολιτικών. Το σκάνδαλο Siemens πλήττει βαρύτατα το πολιτικό σύστημα και οι πολιτικοί μας ηγέτες πρέπει να αντιδράσουν, τα τραύματα δεν μπορεί να τα θεραπεύσει κανένας εισαγγελέας. Φάνηκε, άλλωστε, ότι σε δύο διαφορετικής βαρύτητας υποθέσεις ισχύουν δύο μέτρα και δύο σταθμά.

Στην υπόθεση Ζαχόπουλου, η εμπλεκομένη Εύη Τσέκου προφυλακίσθηκε αμέσως με συνοπτικές διαδικασίες. Αντιθέτως, στην υπόθεση Siemens, όσοι κρατούν κλειδωμένα όλα τα αμαρτωλά μυστικά του πολιτικού μας κατεστημένου συνεχίζουν να κυκλοφορούν ελεύθεροι σαν να μη θέλει κανείς να τους πιέσει για να πουν την αλήθεια.

Πέραν της δικαιολογημένης οργής, οι πολιτικοί αρχηγοί οφείλουν επιτέλους να δείξουν εμπράκτως ότι θέλουν κάτι να αλλάξει. Είναι ανάγκη να πείσουν ότι δεν καλύπτουν κανέναν όσο κοντά τους και αν βρίσκεται, ό,τι και αν γνωρίζει. Ούτε ο κ. Καραμανλής έχει να κερδίσει τίποτα καλύπτοντας εκείνους που κιότεψαν στη μάχη κατά της διαφθοράς ούτε, όμως, και ο κ. Παπανδρέου πρέπει να καλύψει το αμαρτωλό παρελθόν του κόμματός του.

Η απραξία δεν είναι λύση αυτές τις ώρες. Ο πρωθυπουργός ο ίδιος πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλίες για να αλλάξει το καθεστώς της παραγραφής που εξοργίζει τον μέσο πολίτη και δίνει το σήμα της ασύδοτης παρανομίας, για να αλλάξει το σύστημα χρηματοδότησης των κομμάτων, για να διεκδικήσει από τη Siemens αυτά που πρέπει. Το σκάνδαλο είναι ίσως μια χρυσή ευκαιρία. Οι δύο βασικοί πολιτικοί αρχηγοί πρέπει να παραμερίσουν τις όποιες κομματικές ανάγκες και να συνεργασθούν πρακτικά για τη θωράκιση της δημοκρατίας έναντι της διαφθοράς. Αυτήν τη μάχη δεν δικαιούνται ούτε αυτοί ούτε όλοι μας να τη χάσουμε.

kathimerini

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1953&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote