Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Παραστατικά από τον κ. Λιάπη
Παραστατικά από τον κ. Λιάπη Εκτύπωση E-mail
05.07.08

Σε δημοσιοποίηση παραστατικών, που αφορούν το ταξίδι του στη Γερμανία το καλοκαίρι του 2005 και πιστοποιούν ότι πλήρωσε ο ίδιος τα αεροπορικά εισιτήρια και τα ξενοδοχεία όπου διέμεινε, προχώρησε χθες ο υπουργός Πολιτισμού Μιχ. Λιάπης μετά τον έντονο θόρυβο που προκλήθηκε από την αποκάλυψη ότι την οργάνωση της επισκέψεως είχε αναλάβει η εταιρεία Siemens.

Το στοιχείο αυτό, το οποίο έγινε γνωστό το βράδυ της Τετάρτης ενέτεινε τον προβληματισμό και τη νευρικότητα που επικρατεί στο κυβερνητικό στρατόπεδο, οδηγώντας και άλλους βουλευτές να ζητούν δημοσίως από τον υπουργό να ξεκαθαρίσει τη θέση του.

 

Λίγες ώρες νωρίτερα, το Μέγαρο Μαξίμου πρόσφερε εκ νέου κάλυψη στον κ. Λιάπη διά του εκπροσώπου του Θ. Ρουσόπουλου, οι τοποθετήσεις του οποίου, πάντως, είχαν μία διακριτική πλην ευδιάκριτη διαφοροποίηση από τις προχθεσινές του. Είχαν προηγηθεί αλλεπάλληλες τηλεφωνικές επικοινωνίες τόσο χθες το πρωί όσο και το βράδυ της Τετάρτης, στις οποίες ο κ. Λιάπης φέρεται να διαβεβαίωσε εκ νέου την κυβέρνηση ότι οργάνωσε προσωπικά και πλήρωσε το ταξίδι του και οτιδήποτε άλλο προκύψει δεν τελεί εις γνώσιν του. Επιπροσθέτως, ο υπουργός, σε κατ' ιδίαν συνομιλίες τονίζει ότι με τον επιχειρηματία κ. Λασκαρίδη διατηρεί φιλική σχέση τα τελευταία τριάντα χρόνια και ότι οι δύο άνδρες έχουν οργανώσει πολλά ιδιωτικά ταξίδια σε συνεννόηση, καθώς πέραν των ίδιων και οι γιοι τους είναι φίλοι. Οπως ήταν φυσικό, τη χθεσινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών μονοπώλησε η υπόθεση.

 

Ο κ. Ρουσόπουλος

 

«Επικοινώνησα με τον υπουργό, ο οποίος μου είπε ότι οργάνωσε ο ίδιος, πλήρως, με δικά του έξοδα, το ταξίδι για τον ίδιο και το γιο του και ότι τα υπόλοιπα, αν έχουν συμβεί, έχουν συμβεί εν αγνοία του», είπε ο κ. Ρουσόπουλος, προαναγγέλλοντας ουσιαστικά και τη στάση που θα τηρήσει η κυβέρνηση έναντι του επιχειρήματος των αντιπάλων ότι το ταξίδι είχε οργανωθεί εξ ολοκλήρου από τη Siemens. Ο εκπρόσωπος σημείωσε ακόμη ότι δεν αμφισβητεί την αξιοπιστία του κ. Λιάπη, ο οποίος είναι πάνω από 30 χρόνια στην πολιτική ζωή του τόπου. Διευκρίνισε, δε, ότι το Μέγαρο Μαξίμου δεν έχει στη διάθεσή του τα παραστατικά που επικαλείται ο υπουργός, διότι δεν του τα ζήτησε. «Είναι πολιτικός πολλών ετών με αξιοπιστία. Δεν ζητήθηκε από τον κ. Λιάπη να αποδείξει στο Μέγαρο Μαξίμου αυτά που έχει δηλώσει με παρρησία και σαφήνεια στη δημόσια δήλωσή του», ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

Ο κ. Ρουσόπουλος, ρωτήθηκε και για το ενδεχόμενο να λάβει η κυβέρνηση διοικητικά μέτρα εναντίον της Siemens, όπως ζήτησε ο κ. Στ. Μάνος. «Η υπηρεσία ειδικών ελέγχων θα επιληφθεί της υπόθεσης για τον προσδιορισμό φορολογικών παραβάσεων και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, μετά το τέλος της ανάκρισης», είπε και συμπλήρωσε ότι κατά τη διάρκεια της δικαστικής έρευνας η ΥπΕΕ μπορούσε να παρέμβει, εφόσον υπήρχε εισαγγελική παραγγελία.

 

Και χθες, πάντως, πριν από τη δημοσιοποίηση των παραστατικών πολλοί βουλευτές κάλεσαν τον κ. Λιάπη να ξεκαθαρίσει το θολό τοπίο. Ενδεικτικά, ο κ. Σ. Κεδίκογλου είπε ότι περιμένει διευκρινίσεις από τον υπουργό Πολιτισμού διότι υπάρχουν εύλογα ερωτήματα, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η κ. Αννα Ψαρούδα - Μπενάκη, η οποία σημείωσε ότι η υπόθεση πρέπει να διαλευκανθεί το ταχύτερο.

 

Τα παραστατικά

 

Συγκεκριμένα, ο κ. Λιάπης έδωσε στη δημοσιότητα παραστατικά πληρωμών στα ξενοδοχεία Westiτης Λειψίας (16 - 17/6/ 2005), Ιντερκοντινένταλ Ριζόρτ (Ζάλτσμπουργκ, 17 - 19/6) και μια απόδειξη πληρωμής με πιστωτική κάρτα στο ξενοδοχείο Κεμπίνσκι Φρανκφούρτης με ημερομηνία 20/6. Στη συγκεκριμένη απόδειξη αναγράφονται απλώς τα τέσσερα τελευταία ψηφία της κάρτας. Ακόμη, δημοσιοποίησε δύο εισιτήρια της Ολυμπιακής Αεροπορίας από την Αθήνα προς το Βερολίνο, με επιστροφή από τη Φρανκφούρτη. Ακόμη, καταθέτει ένα γραμμάτιο είσπραξης από το ταξιδιωτικό γραφείο «Kyvernitis» ύψους 1.033,50 ευρώ, όσο δηλαδή κοστίζουν τα δύο εισιτήρια της Ολυμπιακής.

 

Ωστόσο, ο κ. Λιάπης δεν έχει καταθέσει κανένα έγγραφο για τις μετακινήσεις του εντός της Γερμανίας (Βερολίνο - Λειψία - Ζάλτσμπουργκ, Φρανκφούρτη). Ο κ. Λιάπης είχε υποστηρίξει ότι μετακινήθηκε οδικώς με όχημα που ενοικίασε στο Βερολίνο.


kathimerini

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1949&Itemid=33

Τελευταία ανανέωση ( 05.07.08 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote