Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Αδιαλλαξία της ΠΓΔΜ
Αδιαλλαξία της ΠΓΔΜ Εκτύπωση E-mail
04.07.08

Αναφορές στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ έκανε ο πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, σε δηλώσεις του το μεσημέρι της Πέμπτης στη Βιέννη, στα ελληνικά και αυστριακά Μέσα Ενημέρωσης, κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου με τον ομοσπονδιακό πρόεδρο της Αυστρίας Χάιντς Φίσερ, με τον οποίο είχαν νωρίτερα μακρές συνομιλίες.

Εκφράζοντας τη λύπη του για την εχθρική και αδιάλλακτη στάση της ΠΓΔΜ απέναντι στην Ελλάδα, ο κ. Παπούλιας τόνισε: "Δυστυχώς η Ελλάδα δεν εισπράττει μέχρι σήμερα παρά έναν κενό αλυτρωτισμό, έναν εχθρικό αλυτρωτισμό". κ. Παπούλιας υπενθύμισε, ότι στην Ενδιάμεση Συμφωνία που είχε υπογραφεί και που είχε υπογράψει ο ίδιος σαν υπουργός Εξωτερικών, είχε συμφωνηθεί ότι θα υπάρξει ένα όνομα κοινά αποδεκτό και από τις δύο πλευρές.
Εκτίμησε επίσης, ότι κάτω από αυτές τις συνθήκες, τουλάχιστον η ελληνική θέση, έτσι όπως διατυπώθηκε από τον Έλληνα πρωθυπουργό στο Βουκουρέστι, δεν μπορεί να αλλάξει.
Για την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση χωρών από τα Δυτικά Βαλκάνια, ο Έλληνας πρόεδρος δήλωσε: "τους το υποσχεθήκαμε και πρέπει να είμαστε αξιόπιστοι, μη αναιρώντας αυτά που υποσχεθήκαμε", ενώ για το Κόσοβο σχολίασε πως η Ελλάδα παρακολουθεί την κατάσταση με εξαιρετική προσοχή και ότι είναι από τις χώρες που δεν αναγνώρισαν ακόμη την ανεξαρτησία του Κοσόβου διότι νομίζει ότι θα πρέπει να γίνουν μικρά και προσεκτικά βήματα προς αυτή την κατεύθυνση.
ert

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1945&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote