Αρχική arrow ΡΙΠΕΣ arrow ΤΟΥ ΥΠΝΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΡΩΠΙΔΑΣ.
ΤΟΥ ΥΠΝΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΡΩΠΙΔΑΣ. Εκτύπωση E-mail
02.07.08

Του Σάκη Σερέτη

 
Στoν αποσυντονισμό της κοινής γνώμης από το πρώτο θέμα της επικαιρότητας που είναι οι μίζες της «Ζίμενς», βοήθησε έστω και προσωρινά το ναυτικό ατύχημα του πλοίου «Θεόφιλος»,του οποίου η σύγκρουση με ένα ζωηρούλη, αλλά χαρτογραφημένο ύφαλο, βούλιαξε τα περισσότερα Μ.Μ.Ε. στον βυθό της απόλυτης υποκρισίας, ενώ παράλληλα έριξε σωσίβιο στην διαφθορά.

Και ενώ η υπόθεση της γερμανικής μίζας στροβιλίζει αδιάκοπα στο μυαλό του Έλληνα, κυοφορώντας γερές δόσεις πολιτικής απαξίωσης με ότι αυτό συνεπάγεται για τους «λαδωμένους» εκπροσώπους της πολιτικής, τα ξεφτέρια του ρεπορτάζ προσπαθούν να αναδείξουν σε μέγιστο θέμα το στουκάρισμα του «Θεόφιλου»,αποπροσανατολίζοντας την κοινή γνώμη με ποταμούς συνεντεύξεων των «ειδικών».

Τα πυροτεχνήματα όμως ως γνωστό, μας ενθουσιάζουν σαν Μεσογειακός λαός που είμαστε και το τζέρτζελο του παραλίγο ναυαγίου, μετέφερε τον θυμό και την απογοήτευση μας στο πρόσωπο του νέου πρωταγωνιστή της επικαιρότητας, ξεχνώντας για λίγο τα ιλιγγιώδη ποσά που καταβλήθηκαν στον βωμό της κομματικής εύνοιας.

Εκφράσεις του στυλ «τι έκανε ο μ.....ς ο καπετάνιος» ή κάποια σενάρια γαργαλιστικά, που περιλαμβάνουν οπωσδήποτε την παρουσία μιας όμορφης γοργόνας στην γέφυρα του καραβιού, εκτονώνουν το λαϊκό αίσθημα, ενώ ταυτόχρονα κεντράρουν το ενδιαφέρον μας στις εξελίξεις της επόμενης στιγμής, που εκ των υστέρων αποδεικνύονται μικρότερης σημασίας.
Στο μεταξύ όμως στα ψιλά των βραδινών ειδήσεων, σκάει μύτη μια άλλη ιστορία «επιχορήγησης» από την Ζίμενς με παραλήπτη ένα άλλο κόμμα, που δεν υπάρχει πια και φυσικά είχε σαν αποδέκτη, τον συνεργάτη χωρίς όνομα!!!
Επομένως ;
Άνθρακες ο θησαυρός.
Το δε ποσό της χορηγίας φαντάζομε, θα ήταν ανάλογο με το μερτικό απήχησης στην κοινή γνώμη .(όλα τελικά σ’ αυτό τον κόσμο έχουν τη τιμή τους).
Ωστόσο ένα ακόμη ειδησεογραφικό βραδινό δείπνο, σερβιρισμένο με μαεστρία και γαρνιρισμένο με δείγματα ανθρωπιάς, μας πρόσφερε ύπνο ελαφρύ όπως επιτάσσει η σύγχρονη διατροφολογία και ένα ζευγάρι παρωπίδες, σταλμένο με αγάπη από τους «λαδωμένους» εκπρόσωπους του πολιτικού μας συστήματος.
Όνειρα γλυκά και μακριά από ύφαλους!!!
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1939&Itemid=34

Τελευταία ανανέωση ( 02.07.08 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >