Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Μεγάλη πυρκαγιά στη Θήβα
Μεγάλη πυρκαγιά στη Θήβα Εκτύπωση E-mail
02.07.08

Εκτός ελέγχου είναι πλέον η φωτιά σε πευκόφυτη έκταση στο Μοσχοπόδι της Θήβας, ενώ εξαπλώνεται με ραγδαίους ρυθμούς.

Η φωτιά ξεκίνησε από ξερά χόρτα και γρήγορα επεκτάθηκε στο πευκόφυτο περαστικό δάσος, το οποίο είναι κοντά σε κατοικημένη περιοχή και το νοσοκομείο της Θήβας. Πάντως, δεν φαίνεται να υφίσταται κίνδυνος για το νοσοκομείο από την πυρκαγιά.

Πέρυσι είχε πάλι εκδηλωθεί φωτιά στην ίδια περιοχή.

Επί τόπου βρίσκονται 12 οχήματα με 30 άνδρες της πυροσβεστικής ενώ από αέρος επιχειρούν 4 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Υπό έλεγχο η φωτιά στη Σάμο

Υπό έλεγχο τέθηκε αργά το βράδυ η φωτιά που ξέσπασε περίπου στις 20:20 στην περιοχή Ζερβού της Σάμου από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία. Η φωτιά λόγω των ισχυρών ανέμων πήρε γρήγορα διαστάσεις όμως χάρη στην έγκαιρη επέμβαση των δυνάμεων της Πυροσβεστικής και των δύο πυροσβεστικών αεροπλάνων περιορίστηκε σε ένα τρίγωνο από το δρόμο του Αγίου Νεκταρίου μέχρι και τα πρώτα σπίτια.

Η φωτιά δεν απείλησε κατοικημένη περιοχή, όμως χρειάστηκε η επέμβαση των δύο αεροπλάνων για να καταφέρουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις αρχικά να την περιορίσουν και στη συνέχεια να την θέσουν υπό έλεγχο. Στην επιχείρηση συμμετείχαν 25 οχήματα της Πυροσβεστικής, εθελοντές πυροσβέστες, εποχικοί δασοπυροσβέστες και δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις από τη φωτιά έχουν αποτεφρωθεί 150 έως 200 στρέμματα χορτολιβαδικής και δασικής έκτασης.

Ο γενικός επιθεωρητής της Πυροσβεστικής με 65 πυροσβέστες μεταβαίνουν στο νησί για να βοηθήσουν στη φύλαξη της πυρκαγιάς καθώς η Σάμος απόψε εντάσσεται στην περιοχή κινδύνου με αριθμό 4. Όλη τη νύχτα οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής θα παραμένουν στο σημείο της φωτιάς για να αποτρέψουν τυχόν αναζωπυρώσεις.

Έσβησε η φωτιά στη Χαλκιδική

Δέκα στρέμματα έκτασης με πουρνάρια, καθώς και είκοσι στρέμματα με σιτοκαλαμιές και μερικά ελαιόδεντρα αποτέφρωσε, προτού σβηστεί, η φωτιά που εκδηλώθηκε νωρίς το απόγευμα στα Πλανά του Δήμου Μεγάλης Παναγίας Χαλκιδικής.

Στο έργο κατάσβεσης της πυρκαγιάς, που ξέσπασε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, συμμετείχαν δύο αεροσκάφη τύπου Καναντέρ, ένα ελικόπτερο, δώδεκα οχήματα της Πυροσβεστικής με 25 άνδρες, τρία πεζοπόρα τμήματα με συνολικά 25 άνδρες, καθώς και ομάδες εθελοντών πυροσβεστών με 14 άτομα.

Ο διοικητής Πυροσβεστικής Νομού Χαλκιδικής, Νίκος Καφήρας, επεσήμανε ότι από τη φωτιά δεν κινδύνεψαν κατοικίες αλλά ούτε και ανθρώπινες ζωές.

Φωτιά στη Γλυφάδα

Πυρκαγιά σε εξέλιξη αυτή την ώρα στην Άνω Γλυφάδα. Η φωτιά ξέσπασε σε περιοχή με ξερά χόρτα στα όρια με το Πανόραμα της Βουλάς, σε μονοπάτι προς τον Υμηττό. Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν για την κατάσβεση της φωτιάας, ενώ επιχειρούν δύο αεροσκάφη.

www.kathimerini.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1935&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote