Αρχική arrow EDITORIAL arrow ΠΕΡΙ ΠΑΤΟΥ ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ.
ΠΕΡΙ ΠΑΤΟΥ ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ. Εκτύπωση E-mail
30.06.08

Αν οι κομματικοί παράγοντες της παρούσας κυβέρνησης που ασχολούνται με τον απόδημο Ελληνισμό, θέλουν να κάνουν ένα τσεκ-απ σεμνότητας και ταπεινότητας στα στελέχη τους εδώ στην Νέα Υόρκη, πιθανόν η λήψη ενός δείγματος από τον χώρο της Ομοσπονδίας Ελληνικών σωματείων να μην αποτελεί και την καλύτερη επιλογή.

 

Παραμονεύει ο κίνδυνος να παρατηρηθούν έντονα σημάδια διοικητικής και οικονομικής ατασθαλίας, που θα ανεβάσουν στα ύψη τον δείκτη της «μηδενικής ανοχής»σε εκείνους που θα αναλύσουν τα αποτελέσματα του δείγματος.

Πέρασαν δυο χρόνια που ο ταλαίπωρος οργανισμός της Ομοσπονδίας, είχε στο τιμόνι του μια ανάλγητη ομάδα δεξιόστροφων στελεχών., που στο πέρασμα τους δεν άφησαν τίποτα όρθιο ,ενώ παράλληλα κατασπατάλησαν τα χρήματα του ταμείου της παρέλασης φροντίζοντας να εξαφανίσουν τα τεκμήρια των πράξεων τους (βλέπε μπλόκ αποδείξεων είσπραξης ζεστού χρήματος).

Η φυσική κατάληξη αυτών που παραβίασαν συστηματικά το καταστατικό του οργανισμού, καθώς και την νομοθεσία της χώρας που ζούμε, θα έπρεπε να ήταν αυτή που ισχύει για κάθε παραβάτη, έστω και αν φοράει τον μανδύα του εθελοντή !!!

Όμως η προαναγγελθείσα σύγκρουση μεταξύ διαφθοράς και διαφάνειας που εξελίχθηκε στο πεδίο των εκλογών της 15ης Ιουνίου, απέδειξε σεμνά και ταπεινά πως η γαλάζια τοπική λερναία Ύδρα της ατασθαλίας γιγαντώθηκε και διοργανώνοντας τις εκλογές της Ομοσπονδίας με δικούς της όρους, επικράτησε με την προσθήκη των σφραγιδοφόρων, που κατά σύμπτωση ανήκουν στην κομματική οργάνωση της Ν.Δ. της ευρύτερης περιοχής.

Έτσι το βράδυ της Πέμπτης 26 Ιουνίου, η ομάδα αυτών που διοίκησαν αυθαίρετα επί διετία,(Καλαμαράς,Βουρνάς,Μιχαλέας,Γκόρος,.Δημητρίου) με την προσθήκη νέων παραθυράτων στελεχών που προέρχονται από συλλόγους ανύπαρκτους και την ευγενική χορηγία του γαλάζιου «νομάρχη» Π.Γαλάτουλα, παρέλαβαν τα ηνία της Ομοσπονδίας από την εφορευτική επιτροπή ,με την νωπή εντολή να επαναλάβουν αυτά που ξέρουν.

Η λογική των απλουστεύσεων και η φωτογραφική περιγραφή των υπευθύνων εκ μέρους της εφορευτικής επιτροπής, αλλοίωσαν την σημασία της έγγραφης έκθεσης που διάβασε ο κ.Γ.Σερέτης σαν πρόεδρος της εν λόγω επιτροπής, της οποίας το περιεχόμενο θα πρέπει να απασχολήσει σοβαρά τους παροικούντες στην «κραταιά» και να χρησιμοποιηθεί σαν παράδειγμα προς αποφυγή παρομοίων καταστάσεων.

Όμως οι επισημάνσεις καθώς και οι προτροπές της έστω και αν έχουν συμβουλευτικό χαρακτήρα, δεν παύουν να αποδεικνύουν τις δυσλειτουργίες και την αρτηριοσκληρωτική ανοργανωσιά που χαρακτηρίζει την απερχόμενη αυτοδιόριστη διοίκηση του οργανισμού, μέλος της οποίας αποτελούσε και ο νεοεκλεγείς πρόεδρος κ.Δ.Καλαμαράς .

Η αδυναμία όλων των μελών της εφορευτικής επιτροπής να κατονομάσουν (σύμφωνα με τα ευρήματά τους), τους υπεύθυνους της ανοργανωσιάς και των οικονομικών ατασθαλιών, υιοθέτησε την λογική των απλουστεύσεων δείχνοντας τον λάθος δρόμο σε όλους αυτούς που τους εξέλεξαν με την ψήφο τους.

Η ουσία είναι ότι η Ομοσπονδία απέχει κατά πολύ από την ιδανική πολιτεία, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι όλοι βρίσκονται στον πάτο.

Απλά η νέα κοπή παραγόντων πατά στους ώμους των προηγούμενων και δυσκολεύεται να χαράξει νέα πορεία.

Θα μου πείτε και ο πάτος καλός είναι, γιατί βοηθάει στην άνοδο.

Δεν λέω όχι, αρκεί όμως να είσαι με τα πόδια κάτω και το κεφάλι ψηλά – όχι ανάποδα!!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

*Ακολουθεί η έκθεση της εφορευτικής επιτροπής

Η Εφορευτική επιτροπή των εκλογών 2008 της ομοσπονδίας θέλει να δηλώσει τα ακόλουθα:

Παρότι βρήκε όλα τα στοιχεία (διοικητικά και οικονομικά)των μελών της ομοσπονδίας ικανοποιητικά εντούτοις ο χρόνος και ο τρόπος εξεύρεσης ήταν σχετικά δύσκολος. Η Γραμματεία καθώς επίσης και το ταμείο της ομοσπονδίας οφείλουν να βοηθούν το έργο της εφορευτικής επιτροπής ώστε να γίνεται ευκολότερο και ποιο αποτελεσματικό.
Η επιτροπή οφείλει να ομολογήσει ότι η βοήθεια τους ήταν στην αρχή μηδαμινή με αποτέλεσμα να έχουν αρκετές δυσκολίες. Η γραμματεία σε συνεργασία με το ταμείο όφειλαν να έχουν όλες τις αποδείξεις ( φωτοαντίγραφα των επιταγών και των αποδείξεων πληρωμών) στους φακέλους των συλλόγων.

Το γεγονός ότι έγινε ελλιπή δήλωση αλλαγής αντιπροσώπου 6 μήνες πριν τις 31 Μαρτίου 2008 και ποτέ δεν ενημερώθηκε ο σύλλογος αυτός, η επιτροπή το θεωρεί επιεικώς απαράδεκτο. Τέτοια γεγονότα δυσχεραίνουν την λειτουργία της ομοσπονδίας και δεν την τιμούν. Από την στιγμή που η γραμματεία παραλαμβάνει δήλωση αλλαγής αντιπροσώπων, οφείλει να ελέγχει τη πληρότητα της αίτησης και ενημερώνει αμέσως το σύλλογο.

Ο Ταμίας οφείλει να γνωρίζει και να ενημερώνει την εφορευτική επιτροπή για κάθε θέμα πού έχει να κάνει με πληρωμές συνδρομών. Διαπιστώσαμε ότι πολλές καταθέσεις άργησαν να πραγματοποιηθούν σε εύλογο χρόνο και αρκετές έγιναν με τουλάχιστον 2 μήνες καθυστέρηση. Αυτό όχι μόνο δεν βοηθά τη διαφάνεια αλλά θέτει σε κίνδυνο το not for profit status της ομοσπονδίας. Επίσης δίνει το δικαίωμα σε αυτούς που παρακράτησαν τα χρήματα να τα διαχειρίζονται οικιοθελώς. Παρόλο που αυτές οι παρακρατήσεις χρημάτων ήταν γνωστές στο Δ.Σ. δεν έγιναν ενέργειες να αποφευχθούν κατά παράβαση του καταστατικού. Αν και δεν είναι αρμοδιότητα της εφορευτικής επιτροπής πιστεύουμε ότι όλες οι καταθέσεις της ομοσπονδίας θα πρέπει να γίνονται μέσα σε 5 εργάσιμες ημέρες. Καλό θα είναι να γίνει αυτό κανόνας και γιατί όχι να προστεθεί στις επικείμενες αλλαγές του καταστατικού. Το διοικητικό συμβούλιο θα πρέπει να είναι αμείλικτο σε αυτό το θέμα και να είναι σε θέση να αποβάλει το μέλος αυτής που δεν θα τηρήσει τον κανόνα καθώς επίσης και να ενημερώσει άμεσα την γενική συνέλευση. Σε αυτό το σημείο θα θέλαμε το παρόν και νέων διοικητικό συμβούλιο να δεσμευτεί ότι αυτό θα πραγματοποιηθεί.

Το γεγονός ότι πολλές φορές επικαλούμαστε τον εθελοντισμό για να καλύψουμε αδυναμίες δεν τιμά ούτε εμάς ούτε την ομοσπονδία. Εάν ένας εθελοντής δεν μπορεί να κάνει μια δουλεία σωστά οφείλει το διοικητικό συμβούλιο να πραγματοποιήσει την αλλαγή αυτού σαν μέλος. Η ομοσπονδία οφείλει να πάει μπροστά κα να ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία και σε αυτήν την προσπάθεια να είσαστε σίγουροι ότι θα μας βρείτε κοντά σας. Καλή δουλειά και συγχαρητήρια σε όλους για την εκλογή σας,

Εφορευτική επιτροπή

 

 

 

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1929&Itemid=29

Τελευταία ανανέωση ( 17.07.10 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote