Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Λειτούργησαν μαζί Πάπας –Πατριάρχης
Λειτούργησαν μαζί Πάπας –Πατριάρχης Εκτύπωση E-mail
30.06.08

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα, σε κλίμα κατάνυξης και εκκλησιαστικής αδελφοσύνης ο Πάπας Βενέδικτος ο 15ος και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος χοροστάτησαν σε λειτουργία στη Βασιλική του Αγίου Παύλου στο πλαίσιο του εορτασμού των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου.

Οι δύο εκκλησιαστικοί πατέρες καθήμενοι ο ένας δίπλα στον άλλο, ανανέωσαν τις προσευχές τους για την ενότητα μεταξύ όλων των Χριστιανών. Αναγνώρισαν όμως τα σοβαρά εμπόδια που παραμένουν μεταξύ της καθολικής και της ορθόδοξης εκκλησίας. "Η εορτή των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου προσφέρει την ευκαιρία για επισφράγισμα της δέσμευσης των δύο Εκκλησιών για συμφιλίωση και για ενίσχυση της μεταξύ τους αλληλεγγύης", τόνισε μεταξύ των άλλων, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος στη συνάντησή του με τον Πάπα Βενέδικτο το μεσημέρι στο Βατικανό. Μετά τη συνομιλία τους που διήρκεσε μισή ώρα, οι δύο ανώτατοι πνευματικοί πατέρες αντάλλαξαν δώρα και ο Πατριάρχης παρουσίασε στον Πάπα τη συνοδεία του.

Αργά σήμερα το απόγευμα, στην εκκλησία "Σαν Πάολο" ο Ποντίφικας θα κηρύξει, παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη, την έναρξη του έτους που η Καθολική Εκκλησία αφιερώνει στον Απόστολο Παύλο.

"Το έτος αφιερωμένο στον Απόστολο Παύλο προσφέρει την ευκαιρία να αποκτήσει νέα δυναμική πορεία ο οικουμενικός διάλογος", τονίζει σε δηλώσεις του στην εφημερίδα των καθολικών επισκόπων Ιταλίας "Αβενίρε" ο καρδινάλιος Βάλτερ Κάσπερ, πρόεδρος του Συμβουλίου του Βατικανού για την προώθηση της ένωσης των χριστιανών.

Ο ορθόδοξος μητροπολίτης Ιταλίας Γενάδιος, που ήταν παρών χθες στον εσπερινό του Σαν Πάολο προσθέτει ότι "πρέπει να τύχει στήριξης ένα οικουμενικό όραμα που να θέτει τον Απόστολο Παύλο ως βάση και θεμέλιο".

Ο προκαθήμενος της Ορθοδοξίας, ο οποίος κλήθηκε να συμμετάσχει στους εορτασμούς των 2000 χρόνων από την γέννηση του Αποστόλου των Εθνών, Παύλου, ολοκλήρωσε την επίσκεψή του στο Βατικανό.


ert

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1928&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote