Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου με τον Πάπα Βενέδικτο
Συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου με τον Πάπα Βενέδικτο Εκτύπωση E-mail
29.06.08

«Η εορτή των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου προσφέρει την ευκαιρία για επισφράγισμα της δέσμευσης των δύο Εκκλησιών για συμφιλίωση και για ενίσχυση της μεταξύ τους αλληλεγγύης». 

Αυτό τόνισε, μεταξύ των άλλων, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος στη συνάντησή του με τον Πάπα Βενέδικτο σήμερα το μεσημέρι στο Βατικανό.

Ο Πάπας Βενέδικτος, δέχθηκε τον Οικουμενικό Πατριάρχη σε ιδιωτική ακρόαση και η συνομιλία τους διήρκεσε μισή ώρα. Στο τέλος οι δύο ανώτατοι πνευματικοί πατέρες αντάλλαξαν δώρα και ο Πατριάρχης παρουσίασε στον Πάπα τη συνοδεία του.

 
Αργά σήμερα το απόγευμα, στην εκκλησία «Σαν Πάολο» ο Ποντίφικας θα κηρύξει, παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη, την έναρξη του έτους που η Καθολική Εκκλησία αφιερώνει στον Απόστολο Παύλο.
 
Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα των καθολικών επισκόπων Ιταλίας «Αβενίρε» ο καρδινάλιος Βάλτερ Κάσπερ, πρόεδρος του Συμβουλίου του Βατικανού για την προώθηση της ένωσης των χριστιανών, τονίζει ότι «το έτος αφιερωμένο στον Απόστολο Παύλο προσφέρει την ευκαιρία να αποκτήσει νέα δυναμική πορεία ο οικουμενικός διάλογος».
 
Ο ορθόδοξος μητροπολίτης Ιταλίας Γεννάδιος, που ήταν παρών χθες στον εσπερινό του Σαν Πάολο προσθέτει ότι «πρέπει να τύχει στήριξης ένα οικουμενικό όραμα που να θέτει τον Απόστολο Παύλο ως βάση και θεμέλιο».
 
www.kathimerini.gr  
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1924&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote