Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Τρίτη και του κομιστή
Τρίτη και του κομιστή Εκτύπωση E-mail
29.06.08

Ενώπιος ενωπίω για τρίτη φορά με τον ανακριτή (τώρα όμως, κατηγορούμενος για κακούργημα και αντιμέτωπος με την προφυλάκιση μετά την απολογία του) έρχεται αύριο, ο εκδότης-επιχειρηματίας Θέμος Αναστασιάδης.

Ο 2ος ειδικός ανακριτής Π. Οικονόμου τον κατηγορεί ευθέως ότι υπέκλεψε το επίμαχο DVD από την Εύη Τσέκου και παρέδωσε μέρος του στον διευθυντή του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού Ι. Ανδριανό.

 Με την ενέργειά του αυτή, αναφέρει το κατηγορητήριο, επιχείρησε να συναλλαγεί με την κυβέρνηση, επιζητώντας κάλυψη για τις πιθανές ποινικές και φορολογικές ευθύνες από τα 5,5 εκατ. ευρώ που κατέθεσε σε μετρητά, στην τράπεζα ΒΝΡ, τον Ιούλιο του 2006.
 
Η κατηγορία της διακίνησης προσωπικών δεδομένων είναι κακουργηματική, καθώς υποκρύπτεται οικονομικό όφελος του κομιστή. Η διατύπωση του κατηγορητηρίου, πάντως, αφήνει «ανοικτούς λογαριασμούς» και για ενδεχόμενες ευθύνες κορυφαίων κυβερνητικών παραγόντων, αφού δύο στελέχη του μεγάρου Μαξίμου (οι κ.κ. Ι. Αδριανός και Ι. Αγγέλου) παραδέχονται ότι ασχολήθηκαν με το επίμαχο ροζ DVD.
 
Ο κατηγορούμενος Θ. Αναστασιάδης με υπόμνημα που θα καταθέσει στον ανακριτή θα αρνηθεί την κατηγορία. Και παρά τις αντίθετες μαρτυρίες, θα επιμείνει ότι δεν ήταν αυτός ο κομιστής του επίμαχου DVD.
 
Ομως, ο ανακριτής, διευρύνοντας τον κύκλο των κατηγορουμένων από το άμεσο περιβάλλον του Θ. Αναστασιάδη, έχει καλέσει σε απολογία και τον συνεργάτη του, δημοσιογράφο Γ. Μακρυγιάννη.
 
Τον κατηγορεί για συνέργεια στο αδίκημα της διακίνησης προσωπικών δεδομένων (κακούργημα), ενώ άγνωστη παραμένει προς το παρόν η ποινική τύχη του τεχνικού που φέρεται να μεσολάβησε στην αντιγραφή του DVD, στις εγκαταστάσεις της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» όπου συστεγάζεται και η εταιρεία τηλεοπτικών παραγωγών του Θ. Αναστασιάδη.
 
Καθοριστικό ρόλο στην αξιολόγηση των πραγματικών περιστατικών, αλλά και των συμπεριφορών των εμπλεκόμενων προσώπων θα παίξει το τελικό πόρισμα της ΥΠΕΕ για την προέλευση των χρημάτων του Θ. Αναστασιάδη: Σε περίπτωση που κριθεί ότι δεν δικαιολογούνται από τα εισοδήματά του, όπως υποστηρίξει ο ίδιος, τότε θα πρόκειται ουσιαστικά για «μαύρα χρήματα». Και η άσκηση νέας κακουργηματικής δίωξης για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος θα είναι σφόδρα πιθανή.
 
*Εως τώρα και οι τέσσερις κατηγορούμενοι της υπόθεσης έχουν προφυλακισθεί: Τσέκου, Νικολουτσόπουλος, Μπαλέρμπας και Κουτελίδας.
 
 
 
 
ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1922&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >