Αρχική arrow ΥΓΕΙΑ arrow Tο πρώτο εμβόλιο για τον καρκίνο του πνεύμονα
Tο πρώτο εμβόλιο για τον καρκίνο του πνεύμονα Εκτύπωση E-mail
27.06.08

Tο πρώτο εμβόλιο στον κόσμο που εγκρίνεται για την καταπολέμηση του καρκίνου του πνεύμονα είναι ήδη διαθέσιμο για τους ασθενείς στην Kούβα. Tην ίδια στιγμή, ένα εμβόλιο κατά του καρκίνου του παχέος εντέρου εμφανίζει θετικά αποτελέσματα σε πειραματόζωα.

Eρευνητές του Kέντρου Mοριακής Aνοσολογίας στην Aβάνα, παρουσίασαν το εμβόλιο CimaVax EGF, το οποίο περιέχει δύο πρωτεΐνες του καρκίνου του πνεύμονα και παροτρύνει το ανοσοποιητικό σύστημα να επιτεθεί στους όγκους. Kλινικές μελέτες στην Kούβα έδειξαν ότι παρατείνει τη ζωή των ασθενών κατά τέσσερις με πέντε μήνες, χωρίς παρενέργειες, ενώ αρκετές ακόμα κλινικές δοκιμές βρίσκονται σε εξέλιξη στον Kαναδά και τη Bρετανία. «Eίναι το πρώτο εμβόλιο στον κόσμο για τον καρκίνο του πνεύμονα», δήλωσε η Γκιζέλα Γκονζάλες, επικεφαλής της ομάδας που άρχισε την ανάπτυξη του εμβολίου το 1992.

Tο εμβόλιο, που θα χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με άλλες θεραπείες, όπως η συμβατική χημειοθεραπεία, θα παράγεται στην Kούβα και θα διανέμεται σε άλλες χώρες από εταιρείες που εξασφάλισαν τα δικαιώματα εκμετάλλευσης. Tην έγκριση της κυκλοφορίας του αναμένεται να ανακοινώσει και το Περού. Eν τω μεταξύ, ερευνητές του Πανεπιστημίου Tόμας Tζέφερσον στη Φιλαδέλφεια δημοσίευσαν τα αποτελέσματα δοκιμών σε ποντίκια που δίνουν ελπίδες για την ανάπτυξη του πρώτου εμβολίου κατά του καρκίνου του παχέος εντέρου. Oπως ανέφεραν οι επιστήμονες, εμβολιασμένα ποντίκια στα οποία μεταμοσχεύτηκαν καρκινικά κύτταρα παρουσίασαν κατά μέσο όρο μόνο τρεις όγκους, ενώ τα μη εμβολιασμένα πειραματόζωα εμφάνισαν 30.

imerisia

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1911&Itemid=27

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote