Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow "Εξεταστική και εκλογές"
"Εξεταστική και εκλογές" Εκτύπωση E-mail
27.06.08

Ανοικτή Βουλή το καλοκαίρι, εξεταστικές επιτροπές για όλες τις υποθέσεις που εκκρεμούν και προσφυγή σε εκλογές, ζήτησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γ.Παπανδρέου, κατά τη συνέντευξη Τύπου που ασκολούθησε την συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου του κόμματος.

Επέμεινε στην ανάγκη σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση Siemens, ζητώντας να αποδοθούν οι ευθύνες όπου και αν υπάρχουν και χαρακτήρισε ψευδές το επιχείρημα της κυβέρνησης ότι δεν μπορεί να συνυπάρξει δικαστική και πολιτική διερεύνηση της υπόθεσης

"Το ΠΑΣΟΚ έδειξε άμεσα αντανακλαστικά στην υπόθεση της Siemens, ενώ αντιθέτως η κυβέρνηση κωφεύει", δήλωσε ο Γιώργος Παπανδρέου, ενώ έκανε λόγο για πρόσωπα που κηλιδώνουν τον πολιτικό βίο.

Αίσθηση προκάλεσε η καταγγελία του για διαρροές που  προέρχονται από δικαστικούς κύκλους ή δικηγορικά γραφεία, κάνοντας ονομαστική αναφορά στον κ. Αλέξανδρο Λυκουρέζο. «Είναι απαράδεκτο να βρισκόμαστε υπό την ομηρία τέτοιων παραγόντων», πρόσθεσε.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζήτησε με αφορμή αυτήν υπόθεση να καταθέσουν όλα τα κόμματα τις προτάσεις τους για την αναγέννηση του πολιτικού συστήματος και αμέσως μετά να υπάρξει προσφυγή στον ελληνικό λαό.

Ο κ. Παπανδρέου επανέλαβε τις προτάσεις που έχει καταθέσει το κόμμα του και ο ίδιος για τη διαφάνεια στη χρηματοδότηση των κομμάτων, στη νομοθεσία, στη δημόσια διοίκηση, στα ΜΜΕ, καθώς και στην αλλαγή στην εκλογική νομοθεσία και δεσμεύτηκε να τις καταθέσει και με τη μορφή πρότασης νόμου. Σε ό,τι αφορά, ειδικότερα, τη χρηματοδότηση των κομμάτων πρότεινε αυτή να είναι κατά κύριο λόγο δημόσια και από εκεί και πέρα ιδιωτική και ονομαστικοποιημένη, με τραπεζικούς λογαριασμούς, από μέλη και φίλους.

"Είτε θα δράσουμε τώρα, είτε θα μας πάρει ο κόσμος με τις πέτρες" προειδοποίησε ο Γ.Παπανδρέου κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι βρίσκεται υπό ομηρία οικονομικών, εξωθεσμικών και ισχυρών συμφερόντων.Απαντώντας σε ερώτηση για τις προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, ο Γ.Παπανδρέου απάντησε ότι είναι υπερήφανος τόσο για τις κυβερνήσεις του Ανδρέα Παπανδρέου όσο και του Κώστα Σημίτη. Παραδέχθηκε όμως οτι υπήρξαν προβλήματα σε ότι αφορά την αναδιανομή του πλούτου, τις ανισότητες, τα θέματα διαφθοράς. Επιτρέψαμε στη ΝΔ, πρόσθεσε, να απαξιώσει πλήρως το πολιτικό σύστημα. Τώρα η ΝΔ είναι μέρος του προβλήματος και εμείς η λύση, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

ethnos

 

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1909&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote