Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Μπακογιάννη: Σε γερές βάσεις οι ελληνο-αμερικανικές σχέσεις
Μπακογιάννη: Σε γερές βάσεις οι ελληνο-αμερικανικές σχέσεις Εκτύπωση E-mail
25.06.08

Σε «πολύ φιλική ατμόσφαιρα», όπως δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη έγινε η συζήτηση με την Αμερικανίδα ομόλογό της Κοντολίζα Ράις, με αντικείμενο όχι μόνον την πορεία των διαπραγματεύσεων για το θέμα της ονομασίας της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας

αλλά και για το Κυπριακό και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, καθώς και για το λεγόμενο «Visa Waver», την εξαίρεση των Ελλήνων πολιτών δηλαδή από τη διαδικασία χορήγησης θεώρησης εισόδου στις ΗΠΑ.

Η κ. Μπακογιάννη ενημερώνοντας τους Έλληνες δημοσιογράφους μετά τη συνάντησή με την κ. Ράις αποσαφήνισε ότι για το θέμα της ονομασίας δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για επίλυση του προβλήματος μέχρι την 9η Ιουλίου και ότι από αμερικανικής πλευράς δεν ετέθη καν τέτοιο θέμα.

Ο χαρακτήρας της συζήτησης επί του προκειμένου ήταν «ενημερωτικός», είπε η υπουργός ενόψει και της έλευσης του ειδικού απεσταλμένου Μάθιου Νίμιτς στην Αθήνα την Πέμπτη και στη συνέχεια στα Σκόπια. «Εξέφρασα την ελπίδα, - είπε η κ. Μπακογιάννη - οι διαπραγματεύσεις αυτές να έχουν αίσιο τέλος, ελπίζοντας ότι και η πλευρά των Σκοπίων θα εγκαταλείψει την προεκλογική ρητορική και θα μπεί στην ουσία των διαπραγματεύσεων».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το ποια ήταν η συμβολή της κ. Ράις στη σημερινή συζήτηση η υπουργός είπε πως: «η κ. Ράις είναι καλή γνώστης του θέματος του ονόματος (της ΠΓΔΜ) και του Κυπριακού, το οποίο επίσης κουβεντιάσαμε... Ξέρει τα θέματα καλά, έχει ασχοληθεί αρκετά και όπως ξέρετε είναι μία πεπειραμένη υπουργός που γνωρίζει και την ουσία των προβλημάτων...».

«Η κουβέντα ήταν ειλικρινής, και όπως ξέρετε οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις είναι καλές και βασίζονται πάνω σε γερές βάσεις», πρόσθεσε η υπουργός που αναχώρησε ήδη για την Αθήνα.

www.kathimerini.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1901&Itemid=33

Τελευταία ανανέωση ( 25.06.08 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote