Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Εκτεθειμένα στο Διαδίκτυο τα δεδομένα 500.000 Γερμανών
Εκτεθειμένα στο Διαδίκτυο τα δεδομένα 500.000 Γερμανών Εκτύπωση E-mail
23.06.08

Τα εμπιστευτικά δεδομένα περίπου 500.000 Γερμανών βρέθηκαν εκτεθειμένα επί πολλούς μήνες στο Ιντερνετ, εξαιτίας λάθους στον κωδικό πρόσβασης ενός προγράμματος των αρχών, μετέδωσε σήμερα το τηλεοπτικό δίκτυο ARD.

Η εταιρεία HSH, που είχε αναλάβει την ασφάλεια των δεδομένων αυτών, είχε ξεχάσει στην ιστοσελίδα της τον κωδικό χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης για το πρόγραμμα, που προσφέρει πρόσβαση στα δεδομένα, προσθέτει το δίκτυο.

Τα ονόματα, οι διευθύνσεις κι οι φωτογραφίες, καθώς κι οι θρησκευτικές πεποιθήσεις των πολιτών περίπου 15 πόλεων και 425 κοινοτήτων στη Γερμανία μπορούσαν να είναι προσβάσιμα στον καθένα από τις 15 Μαρτίου έως την περασμένη Παρασκευή.

Οι πόλεις αυτές είχαν κληθεί ν' αλλάξουν τον κωδικό πρόσβασης, που τους είχε δοθεί αρχικά από την HSH, προκειμένου να δημιουργήσουν ένα πιο «προσωπικό» κωδικό, όμως ελάχιστες απ' αυτές το έπραξαν, μ' αποτέλεσμα τα δεδομένα των πολιτών τους να μπορούν να είναι προσβάσιμα, σύμφωνα με το ARD.

Ερωτηθείς από το ίδιο δίκτυο, εκπρόσωπος της εταιρείας χαρακτήρισε το συμβάν ως «μία αστοχία», αλλά πρόσθεσε πως μόνον τα δεδομένα από τρεις πόλεις (όλες τους στο κρατίδιο του Βρεδεμβούργου) ήσαν προσβάσιμα. Δημοσιογράφοι της σχετικής εκπομπής του ARD προσπάθησαν να το επαληθεύσουν κι αντιλήφθηκαν πως είχαν πρόσβαση σε τουλάχιστον πέντε πόλεις, μεταξύ αυτών και της Πλάουεν στη Σαξονία.

Σύμφωνα με το περιοδικό Σπίγκελ, ο υπεύθυνος για την προστασία των προσωπικών δεδομένων του Βρεδεμβούργου Ντάγκμαρ Χάρτγκε, διέταξε έρευνα σε συνδυασμό με το τοπικό υπουργείο Εσωτερικών, για να εξακριβωθούν οι συνθήκες κι οι πιθανές συνέπειες από την αστοχία τούτη.

www.kathimerini.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1898&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote