Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow ΠΟΙΟΙ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ - ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΝΕ
ΠΟΙΟΙ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ - ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΝΕ Εκτύπωση E-mail
23.06.08

Στις μεγάλες, τις κρίσιμες, τις οριακές στιγμές κρίνονται οι ηγέτες. Και η Ελλάδα ξαναζεί την τελευταία περίοδο και κρίσιμες και οριακές στιγμές, καθώς οι αποκαλύψεις για το μέγα σκάνδαλο της SIEMENS και τις δωροδοκίες πολιτικών και κομματικών ταμείων διαδέχονται η μία την άλλη με ρυθμούς ανεξέλεγκτους.

Και όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε στην αρχή μιας μεγάλης πορείας αποκαλύψεων, εμπλοκών, λαδωμάτων, που αφορούν και τις «πράσινες» κυβερνήσεις και τις «γαλάζιες».


Ουδείς αυτή τη στιγμή είναι σε θέση να προβλέψει την άκρη του νήματος. Ακόμα και να προβλέψει το τι θα αποκαλυφθεί αύριο και για ποιον, μάλλον για ποιους!
Όλοι όμως συνομολογούν ότι:
· Η χώρα κι ο λαός βιώνουν ένα κλίμα κατάρρευσης, πλήρους και ισοπεδωτικής απαξίωσης.
• Η Ελλάδα συγκλονίζεται από μια ανεξέλεγκτη ροή αποκαλύψεων που μέσα στο γενικότερο άρρωστο κλίμα σήψης και παρακμής και απαξίωσης απειλεί να τινάξει στον αέρα όλο το μεταπολιτευτικό πολιτικό σκηνικό.
• Τα δύο μεγάλα κόμματα, οι δύο πόλοι του δικομματισμού, βιώνουν επίσης μια πρωτοφανή στα μεταπολιτευτικά χρονικά κρίση αξιοπιστίας. Και για πρώτη φορά απειλείται η κυριαρχία τους και μάλιστα εν μέσω γενικευμένης παρακμής, που προστίθεται στη φτώχεια του λαού, στην ακρίβεια, κι έτσι δημιουργεί ένα εκρηκτικό μίγμα.
• Το πολιτικό σκηνικό έχει -κυριολεκτικά- πάρει φωτιά. Και μέσα σε αυτό το κλίμα είναι φυσικό ότι διευκολύνονται να «κάνουν παιχνίδι» εκείνα τα εξωθεσμικά και εξωπολιτικά κέντρα που επιδιώκουν την ανατροπή του υφιστάμενου πολιτικού σκηνικού όχι για να δημιουργηθούν ευνοϊκότερες συνθήκες για τον λαό, αλλά για να μπορέσουν να καθοδηγήσουν τις πολιτικές εξελίξεις για δικό τους όφελος. Μια πρώτη, αλλά σημαντικότατη γεύση, έδωσε «ΤΟ ΠΑΡΟΝ» με το κύριο θέμα του της περασμένης Κυριακής, το οποίο προξένησε μεγάλη εντύπωση, συζητήθηκε στα γραφεία των πολιτικών αρχηγών, καθώς και σε όλα τα πολιτικά γραφεία και κέντρα…
• Μέσα σε αυτό το άρρωστο κλίμα ας προστεθεί και η -για πρώτη φορά- φυλάκιση μητροπολίτη. Ένα θέμα φαινομενικά άσχετο, ωστόσο προστιθέμενο στη γενικευμένη κατάσταση παρακμής, λειτουργεί έως και πολλαπλασιαστικά…
Είναι λοιπόν επόμενο να τίθενται ερωτήματα, όπως:
• Τι θα μείνει απ' τα σημερινά κόμματα και ιδίως απ' τους δύο πόλους του δικομματισμού;
• Ποιοι θα διασωθούν;
• Πού το πάνε αυτοί που κινούν τα νήματα των αποκαλύψεων;
• Τι κλίμα θέλουν να δημιουργήσουν; Ποιους να φέρουν στη θέση αυτών που θα «πέσουν» με κρότο;
• Ποιοι και γιατί θέλουν να τελειώσει ο σημερινός δικομματισμός;
Σπεύδουμε να διευκρινίσουμε ότι η τύχη του δικομματισμού, με πολιτικούς όμως όρους, μας ενδιαφέρει και εμάς. Είμαστε μια αδέσμευτη φωνή που επανειλημμένα έχουμε πάρει θέση κατά του δικομματισμού, επειδή σταθερά πιστεύουμε ότι, όπως λειτουργεί, μπλοκάρει τις επ' ωφελεία του λαού εξελίξεις. Μπλοκάρει ακόμα υγιείς αλλά μη ελεγχόμενες πολιτικές δυνάμεις και προσωπικότητες, δεν τους επιτρέπει να εισέλθουν στο πολιτικό προσκήνιο, να προσφέρουν.
Απαγορεύει στην ουσία να ανοίξουν οι πόρτες, να εισέλθει ζωογόνος αέρας πολιτικής, να δοθεί η δυνατότητα συμμετοχής και προσφοράς σε πρόσωπα νέα κι άφθαρτα.
Όμως, επαναλαμβάνουμε, θέλουμε να αντικατασταθεί ο δικομματισμός από λύσεις προοδευτικές.
Δεν θέλουμε το σύστημα των «νταβατζήδων» να ελέγξει τις πολιτικές εξελίξεις στο όνομα μιας ακαθόριστης «κάθαρσης» και, στη θέση του δικομματισμού, να εγκαταστήσει ένα σύστημα εξωθεσμικής διακυβέρνησης των διαφόρων «νταβατζήδων».
Αυτό και το αποκαλύπτουμε και το αντιπαλεύουμε!
Σήμερα το ΠΑΣΟΚ. Αύριο;
Είναι γεγονός -και το επισημαίνουμε- πως αυτές οι αποκαλύψεις για συμμετοχή πολιτικών στελεχών και κομματικών ταμείων μέχρι σήμερα λειτουργούν στα πλαίσια μιας λογικής πινγκ-πονγκ. Δηλαδή το μπαλάκι περνάει απ' την περιοχή του ενός κόμματος στην περιοχή του άλλου με ταχύτητα εντυπωσιακή!
Πρώτα ήταν ο Κυρ. Μητσοτάκης.
Ακολούθησε ο Ά. Τσοχατζόπουλος, για τον οποίο ωστόσο ουδέποτε ελέχθη ή πολύ περισσότερο απεδείχθη κάτι συγκεκριμένο.
Στη συνέχεια κυκλοφόρησαν φήμες για νυν υπουργούς, πάλι χωρίς συγκεκριμένα στοιχεία.
Αμέσως μετά έσκασε η βόμβα Τσουκάτου - κομματικού ταμείου του ΠΑΣΟΚ. Αυτή τη φορά με αποδείξεις και παραδοχές…
Τώρα λέγονται διάφορα για υπουργούς της σημερινής κυβέρνησης. Απειλούνται αποκαλύψεις και γι' αυτούς…
Γεγονός είναι πάντως ότι στην περίπτωση του κομματικού ταμείου του ΠΑΣΟΚ για πρώτη φορά ήρθαν στην επιφάνεια τα ίχνη της μίζας.
Όπως επίσης πρέπει να είναι γεγονός, αν και για ευνόητους λόγους διαψεύδεται επίσημα, ότι πράγματι ο Κ. Σημίτης πρέπει να πίεσε τον Γ. Παπανδρέου για κάλυψη στελεχών των κυβερνήσεών του…
Κώστας - Γιώργος
να δράσουν από κοινού!
Ήδη «καθαροί» βουλευτές, τόσο απ' τη ΝΔ όσο και απ' το ΠΑΣΟΚ, απαιτούν απ' τους ηγέτες των δύο μεγάλων κομμάτων:
• Να αναλάβουν από κοινού πρωτοβουλίες εκκαθάρισης του πολιτικού σκηνικού απ' τη σήψη και την παρακμή που οδηγεί με ταχύτητες μεγάλες σε κατάρρευση.
• Να δεσμευτούν ότι θα πράξουν τα πάντα για να μην υπάρξει συγκάλυψη, αλλά αποκάλυψη και εξοβελισμός απ' τον δημόσιο βίο των όποιων «λαδιάρηδων» αποκαλυφτούν, ΟΠΟΙΟΙ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ!
• Να ανοίξουν διάλογο, μαζί και με τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς, για την κατά το δυνατό πληρέστερη κατοχύρωση της διαφάνειας και της αμείλικτης περιθωριοποίησης των πολιτικών λαμογίων, όπου κι αν ευρίσκονται, όποιοι κι αν είναι.
Αυτή τη στιγμή, που οι εξωθεσμικοί «νταβατζήδες» ψάχνουν για κερκόπορτες ελέγχου των πολιτικών εξελίξεων, πρέπει να παραμερίσουν τις άλλες υπαρκτές διαφορές τους.

Να δείξουν, για να πιάσουμε το νήμα των πρώτων γραμμών της παρέμβασής μας, ότι είναι πράγματι ηγέτες επειδή το δείχνουν σε οριακές στιγμές. Μόνον έτσι θα αφαιρέσουν τις πρωτοβουλίες απ' τα εξωθεσμικά, εξωπολιτικά κέντρα. Θα κλείσουν τις κερκόπορτες. Θα αποδείξουν πως είναι ηγέτες που ξέρουν και θέλουν να ξεχωρίζουν κάθε φορά την ανάγκη σύμπραξης απ' την «πρόκληση» της οξείας αντιπαράθεσης, της ανούσιας!
Μπορούμε να πούμε πως είναι η ώρα του Κώστα και του Γιώργου για λυτρωτικές πρωτοβουλίες!
paron

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1892&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote