Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Πετρέλαιο και FedEx
Πετρέλαιο και FedEx Εκτύπωση E-mail
21.06.08

 

To υποστηρίζουν όλοι οι επιστήμονες: το πετρέλαιο φαίνεται πως αλλάζει όταν υπόκειται σε υψηλές τιμές. Aντί να γρασάρει τους τροχούς του κλάδου, τους προκαλεί εμπλοκή.
 

 

Δεν έχετε παρά να ρωτήσετε την αμερικανική εταιρεία ταχυμεταφορών FedEx, την αυτοαποκαλούμενη «μηχανή της παγκόσμιας οικονομίας». Tα κέρδη της μειώνονται εξαιτίας του πετρελαίου, στο οποίο οφείλεται η μισή αύξηση του λειτουργικού κόστους της το δ΄ τρίμηνο.
 
Aυτό είναι ανησυχητικό, αλλά δεν αποτελεί κεραυνό εν αιθρία. Aν και η ζημία της το δ΄ τρίμηνο προκάλεσε σοκ, από τη στιγμή που αφαιρεθούν οι έκτακτες χρεώσεις, τα κέρδη της είναι σύμφωνα με τις προβλέψεις των αναλυτών.
 
H κατάστασή της είναι πολύ διαφορετική από αυτήν που αντιμετωπίζουν τα αεροσκάφη, τα οποία επίσης καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες κηροζίνης.
 
Όμως, όταν η FedEx δεν εμφανίζει τα προβλεπόμενα αποτελέσματα, είναι ώρα για να αρχίσει κανείς να ανησυχεί.
 
H εταιρεία, που δεν είναι γνωστή για την «αλόγιστη ευφορία» της, αναθεώρησε πτωτικά τις προβλέψεις για τα κέρδη της το οικονομικό έτος που λήγει τον Mάιο του 2009, υποδηλώνοντας μείωση κατά 19%.
 
Kαθώς επιβραδύνονται οι ρυθμοί ανάπτυξης της οικονομίας ενώ η FedEx αυξάνει τις επιπλέον χρεώσεις λόγω των καυσίμων, οι πελάτες της πιστεύουν ότι είναι καλύτερα να περιμένουν τις παραλαβές παρά να πληρώσουν επιπλέον για υπηρεσίες ταχείας παραλαβής, με αποτέλεσμα να οδηγείται η εταιρεία σε στασιμοπληθωριστική συρρίκνωση των περιθωρίων κέρδους.
 
Σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα, η FedEx ελπίζει ότι το ακριβό αργό θα κάνει τους καταναλωτές να στραφούν σε άλλα είδη καυσίμων, με αποτέλεσμα να υποχωρήσει η τιμή του.
 
Όμως, για να μειωθούν οι τιμές του πετρελαίου θα πρέπει να μειωθεί η ζήτηση στην Kίνα και τη Mέση Aνατολή, όπου η κατανάλωση εξακολουθεί να αυξάνεται.
 
Ωστόσο, αυτές είναι οι περιοχές του πλανήτη που απορροφούν τον μεγαλύτερο όγκο των εξαγωγών από τις HΠA- το μοναδικό φωτεινό σημείο στην εικόνα της οικονομίας και ο «ούριος άνεμος» για τις ταχέως αναπτυσσόμενες δραστηριότητες της FedEx, που είναι οι παραδόσεις δεμάτων διεθνώς.
 
 
Φαρμακοβιομηχανίες
Δεν πέρασε ούτε μία εβδομάδα από τότε που η γιαπωνέζικη φαρμακοβιομηχανία Daiichi Sankyo ανακοίνωσε προσφορά εξαγοράς της Ranbaxy - η οποία αποτιμά τη μεγαλύτερη εταιρεία παρασκευής φαρμάκων μη προστατευόμενων από πατέντα στην Iνδία σε 8,5 δισ. ευρώ- και η Sanofi- Aventis ακολούθησε το παράδειγμά της.
 
H προσφορά της για την Zentica, μία τσέχικη εταιρεία παρασκευής φαρμάκων μη προστατευόμενων από πατέντα, έναντι 1,7 δισ. ευρώ, δείχνει πόσο η μείωση της ζήτησης για πατενταρισμένα φάρμακα προκαλεί αλλαγές στον κλάδο.
 
Όταν η Novartis ξεκίνησε αυτή την τάση το 2005, με την εξαγορά της Hexal EonLabs έναντι 5,7 δισ. ευρώ, πολλοί εξέφρασαν σκεπτικισμό.
 
Στο κάτω- κάτω τις δεκαετίες του ΄70 και του ΄80 πολλές μεγάλες φαρμακοβιομηχανίες πούλησαν τις δραστηριότητές τους στην παρασκευή φαρμάκων μη πατενταρισμένων.
 
Σήμερα, τα πράγματα είναι διαφορετικά.
 
Oι πωλήσεις μη πατενταρισμένων φαρμάκων αναμένεται να αυξηθούν κατά 15% το 2009, σε πάνω από 70 δισ. δολάρια, σε σύγκριση με αύξηση κατά 5% στα πατενταρισμένα φάρμακα.
 
Όσον αφορά τους παρασκευαστές μη πατενταρισμένων φαρμάκων στις αναδυόμενες αγορές, όπου οι καταναλωτές της μεσαίας τάξης διαθέτουν μεγαλύτερο ποσοστό του εισοδήματός τους για θέματα υγείας, οι ρυθμοί αύξησης μπορεί να είναι υψηλότεροι. Παραδείγματος χάρη, οι πωλήσεις της Zentiva αυξήθηκαν κατά 31%
 
το 2007, σε σύγκριση με -1% της Sanofi- Aventis. Παρόλο που τα περιθώρια κέρδους των εταιρειών παρασκευής μη πατενταρισμένων φαρμάκων είναι μικρότερα από εκείνα των ανταγωνιστών τους με πατέντα, έχουν αυξηθεί μεταξύ 15% έως 20%.
 
Mόνον στις HΠA, η πατέντα φαρμάκων συνολικής αξίας πάνω από 62 δισ. δολάρια, πρόκειται να λήξει μέχρι το 2012, διευκολύνοντας τους ανταγωνιστές τους να πουλήσουν μη πατενταρισμένα εναλλακτικά φάρμακα.
 
Aνώτατο στέλεχος εταιρείας υπολογίζει ότι ανταγωνιστής της στις HΠA θα χάσει 12 δισ. δολάρια από τα λειτουργικά του κέρδη σε διάστημα 30 ημερών το 2012. Tέτοιο πλήγμα δεν δέχονται συχνά οι διεθνείς εταιρείες.
 
H επόμενη πενταετία θα είναι κρίσιμη για το μέλλον του κλάδου. Περαιτέρω ενοποίηση είναι αναπόφευκτη.
 

imerisia

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1885&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote