Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Χωρίς ασφάλεια οι εγκαταστάσεις πυρηνικών όπλων στην Ευρώπη
Χωρίς ασφάλεια οι εγκαταστάσεις πυρηνικών όπλων στην Ευρώπη Εκτύπωση E-mail
21.06.08

 

Μια έρευνα της αμερικανικής αεροπορίας κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι περισσότερες τοποθεσίες που χρησιμοποιούνται στην Ευρώπη για την εγκατάσταση πυρηνικών όπλων στερούνται των ελαχίστων προδιαγραφών ασφαλείας που έχει θέσει το αμερικανικό Υπουργείο Αμύνης.

 

Μια περίληψη της έρευνας είχε δοθεί στη δημοσιότητα τον περασμένο Φεβρουάριο. Υστερα όμως από πιέσεις της Ομοσπονδίας Αμερικανών Επιστημόνων, δόθηκαν στη δημοσιότητα και λεπτομέρειες, που δείχνουν - σύμφωνα με την Ομοσπονδία - ότι το πρόβλημα της πυρηνικής ασφάλειας στην Ευρώπη είναι πολύ μεγαλύτερο απ' όσο πιστευόταν μέχρι τώρα.
 
Οι ευρωπαϊκές βάσεις για τις οποίες μιλά η έρευνα είναι τοποθεσίες όπου είναι αποθηκευμένα πυρηνικά όπλα για πιθανή χρήση από την αεροπορία της χώρας που τα φιλοξενεί. Τέτοιες βάσεις υπάρχουν στο Βέλγιο, τη Γερμανία, την Ολλανδία, την Ιταλία, την Τουρκία και τη Βρετανία.
 
Η έρευνα αυτή πραγματοποιήθηκε όταν η αμερικανική αεροπορία έχασε πέρυσι για περισσότερες από 24 ώρες τα ίχνη έξι πυρηνικών κεφαλών.
 
Σύμφωνα με την έρευνα, υπάρχουν προβλήματα με τις κτιριακές εγκαταστάσεις, την περίφραξη, τον φωτισμό και την ασφάλεια των συστημάτων. Σε μια βάση, έχουν τοποθετηθεί για τη φύλαξη των πυρηνικών όπλων από κλοπή στρατιώτες με εννιάμηνη μόλις προϋπηρεσία.
 
Ο αριθμός και οι τοποθεσίες των πυρηνικών όπλων είναι μυστικές, αλλά η Ομοσπονδία εκτιμά τον αριθμό τους σε 200 με 350 πυρηνικές βόμβες Β61.
 
www.kathimerini.gr
 
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1882&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote