Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Η γυναίκα του Καίσαρα (ή μάλλον του τσάρου)...
Η γυναίκα του Καίσαρα (ή μάλλον του τσάρου)... Εκτύπωση E-mail
20.06.08

Η σύζυγος του υπουργού Οικονομίας Δίκα Αγαπητίδου-Αλογοσκούφη είναι η νόμιμη εκπρόσωπος στη χώρα μας εταιρείας real estate -της Jones Lang La Salle-, η οποία διαχειρίζεται την ακίνητη περιουσία της Deutsche Telekom ανά την Ευρώπη και τον κόσμο.

 

Τη σοβαρή αυτή καταγγελία, που εγείρει μείζον ηθικό και πολιτικό θέμα για τον υπουργό Οικονομίας, έκανε από του βήματος της Βουλής ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μιχ. Καρχιμάκης, προσκομίζοντας και τα σχετικά αποδεικτικά στοιχεία.

Αργά το βράδυ και αφού και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου είχε υιοθετήσει ουσιαστικά την καταγγελία Καρχιμάκη, παρά την ευχή του να μην αληθεύει, ο Γ. Αλογοσκούφης, παρότι δεν διέψευσε την καταγγελία, απείλησε με μηνύσεις.
Εκπρόσωπος

Τι είπε από του βήματος ο κ. Καρχιμάκης; «Ο υπουργός Οικονομικών θα πίνει σαμπάνιες από σήμερα στην υγειά των κορόιδων, καθώς η γυναίκα του είναι η νόμιμη εκπρόσωπος στην Ελλάδα εταιρείας που διαχειρίζεται τα ακίνητα της D.T. Σήμερα αποκαλύπτεται ότι ο βασιλιάς, μην πω ο τσάρος της οικονομίας, είναι γυμνός».

Από τα κείμενα που διένειμε ο βουλευτής προκύπτει ότι η Jones Lang La Salle έχει αναλάβει από το 1999 και έως το 2019, για είκοσι συναπτά έτη, τη διαχείριση του χαρτοφυλακίου ακίνητης περιουσίας της D.T., συνολικής αξίας τότε, το 1999, 11 δισ. γερμανικών μάρκων. Επίσης, πως η διαχειρίστρια εταιρεία εκπροσωπείται από το 2004 από τη σύζυγο του υπουργού Οικονομίας προκύπτει από το ΦΕΚ της 15ης Ιουνίου 2005, τρεις μήνες μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης από τη Ν.Δ.

Ο Γ. Αλογοσκούφης δεν βρισκόταν στη Βουλή την ώρα που ο Μ. Καρχιμάκης προέβαινε στην καταγγελία. Εφτασε εσπευσμένα, ειδοποιημένος προφανώς από τον υφυπουργό Οικονομικών Αντ. Μπέζα, που τον αντικαθιστούσε, και επιχείρησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις.

Αμηχανία

Ωστόσο, από του βήματος δεν μίλησε αρχικά καθόλου για την ταμπακέρα. Αντίθετα επετέθη στον βουλευτή, ζητώντας επί της ουσίας από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να τον διαγράψει. «Προσφάτως διέγραψε τον κ. Σημίτη, αλλά έχει ακόμα στο κόμμα του τον κ. Καρχιμάκη. Είναι απαράδεκτο να συνδέεται η δραστηριότητα της συζύγου μου με τη δική μου πολιτική ιδιότητα, είναι άνανδρο, συκοφαντικό και απαράδεκτο. Να αποδοκιμαστεί από τον Γ. Παπανδρέου, αλλιώς το ΠΑΣΟΚ είναι κόμμα Παπανδρέου - Καρχιμάκη».

Με έκδηλη αμηχανία, μιλώντας με δημοσιογράφους λίγα λεπτά αργότερα δεν διέψευσε τα λεγόμενα Καρχιμάκη, δήλωσε άγνοια για το ότι η συγκεκριμένη εταιρεία διαχειρίζεται τα ακίνητα του γερμανικού κολοσσού και διαβεβαίωσε ότι, αν συμβεί αυτό, η σύζυγός του θα πάψει να εκπροσωπεί την εταιρεία στο συγκεκριμένο κομμάτι που αφορά την D.T. και τον ΟΤΕ. Ανεπίσημα δε έλεγε πως «αν η Δίκα ήθελε να κάνει δουλειές με τον ΟΤΕ, θα μπορούσε να συνεννοηθεί απευθείας με τον Βουρλούμη». Υπενθύμιζε εξάλλου ότι είναι παγκοίνως γνωστό πως η σύζυγός του έχει τη συγκεκριμένη εταιρεία, αφού ασχολείται με τα ακίνητα από το 1989 ακόμη, όταν η οικογένειά του ζούσε στο Λονδίνο.

Και το βράδυ, από του βήματος και πάλι, είπε πως η σύζυγός του δεν είναι δυνατόν να ελέγχει τις δραστηριότητες μιας ξένης εταιρείας που εκπροσωπεί κι αφού χαρακτήρισε συκοφαντικά τα όσα ειπώθηκαν, δήλωσε πως «κάθε ενεχόμενος θα υποστεί τις συνέπειες της Δικαιοσύνης».

Ο Γ. Παπανδρέου

Ο Γ. Παπανδρέου, πάντως, κάθε άλλο παρά διέγραψε τον Μιχ. Καρχιμάκη. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αφού προσδιόρισε το χαρτοφυλάκιο ακινήτων της D.T. στο 1 εκατ. ευρώ, είπε: «Εύχομαι να μην είναι αληθές, να μην προκύπτει σχέση της εταιρείας της συζύγου σας με την D.T. και άρα αύριο με τον ΟΤΕ. Οφείλετε να δώσετε εξηγήσεις γιατί γνωρίζετε την έννοια της σύγκρουσης συμφερόντων».

Αναφορές στο ίδιο θέμα, ζητώντας απαντήσεις, είχαν κάνει και οι: Λούκα Κατσέλη, Χρ. Βερελής και Γ. Καρατζαφέρης. *


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1879&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Ποιά είναι η γνώμη σας για το δικαίωμα ψήφου των αποδήμων Ελλήνων