Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Μίκης Θεοδωράκης κατά Χριστόδουλου Εκτύπωση E-mail
05.05.07

Δριμεία κριτική στον Αρχιεπίσκοπο άσκησε χθες ο κ. Μίκης Θεοδωράκης, χαρακτηρίζοντας «ασέβεια» την επιλογή του να τιμήσει τη μνήμη του Στρατηγού Γρίβα στην Κύπρο.

 Με γραπτή δήλωσή του ο Ελληνας συνθέτης εκφράζει την οργή του για το συγκεκριμένο γεγονός και απευθυνόμενος στον Προκαθήμενο της Ελλαδικής Εκκλησίας αναφέρει: «Λυπάμαι ειλικρινά που αυτές οι αστόχαστες ενέργειές σας αμαυρώνουν τον εθνικό σας ρόλο που εγώ ο ίδιος αποκάλεσα προσφάτως θεσμικό και το πιστεύω».

 «Ο στρατηγός Γρίβας», προσθέτει ο κ. Θεοδωράκης, «υπήρξε συνεργάτης των Γερμανών, της Βέρμαχτ και της Γκεστάπο που χτύπησαν μαζί με την οργάνωσή του αντιστασιακούς και δεύτερον ο ρόλος του στην Κύπρο υπήρξε προδοτικός, καθώς σε συνεργασία με τη χούντα του Ιωανννίδη αποπειράθηκαν να δολοφονήσουν τον Μακάριο, προκαλώντας την επέμβαση του τουρκικού στρατού βυθίζοντας έτσι την Κύπρο και ολόκληρο τον Ελληνισμό στη μεγαλύτερη εθνική τραγωδία μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή».

 Ο κ. Θεοδωράκης υπενθυμίζει επίσης ότι δεν είναι πολλές εβδομάδες που είχε στηρίξει τον κ. Χριστόδουλο κρίνοντας ότι ο Αρχιεπίσκοπος «δαιμονοποιείται λόγω της ορθής του στάσης απέναντι στην επιθετική πολιτική των ΗΠΑ και την αντίθεσή του στην παγκοσμιοποίηση».

 Με το δεδομένο αυτό ωστόσο του ζητεί «να επιδείξει σεβασμό προς την πρόσφατη Ιστορία του ελληνικού έθνους», πόσω μάλλον «σε μια τόσο δύσκολη στιγμή, κατά την οποία οφείλουν να συσπειρωθούν όλες οι δυνάμεις που αντιστέκονται στην παγκοσμιοποίηση, στην αμερικανοποίηση και τον αφελληνισμό του λαού μας».  

 ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=187&Itemid=1

Τελευταία ανανέωση ( 20.05.07 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote