Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Νέο μακελειό στο Ιράκ
Νέο μακελειό στο Ιράκ Εκτύπωση E-mail
18.06.08

Πέντε νεκροί είναι ο τραγικός απολογισμός βίαιων επεισοδίων στο βόρειο Ιράκ.Ενοπλοι σκότωσαν Ιρακινό δημοσιογράφο στην Μοσούλη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι ένοπλοι πυροβόλησαν στο κεφάλι τον Μοχιελντίν Αμπντούλ Χαμίντ από το αυτοκίνητό τους μόλις αναχώρησε από το σπίτι του στην Μοσούλη, 390 χιλιόμετρα βόρεια της Βαγδάτης.

Ο Σαμίρ Σλόκα, συνεργάτης του Σαμίρ δήλωσε προς το πρακτορείο Ρόιτερ ότι ο Αμπντούλ Χαμίντ πυροβολήθηκε από ενόπλους που, όπως είπε, ήταν μέλη της Αλ Κάίντα

Εξάλλου, τέσσερις ένοπλοι σκοτώθηκαν από έκρηξη ενός παγιδευμένου μοτοποδηλάτου στην βόρεια Βαγδάτη, ανέφερε προς το Γαλλικό Πρακτορείο μία πηγή των ιρακινών υπηρεσιών ασφαλείας. Στο συμβάν στην περιοχή αλ Σουλέχ τραυματίστηκαν τέσσερις ένοπλοι και δύο άμαχοι.

Την Τρίτη επίσης, όχημα παγιδευμένο με πολλά κιλά εκρηκτικών εξερράγη σε σιιτικό προάστιο στο βορειοδυτικό τμήμα της ιρακινής πρωτεύουσας, με αποτέλεσμα 51 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και 75 να τραυματιστούν, όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία.

«Το παγιδευμένο όχημα εξερράγη κοντά σε σταθμό λεωφορείου στο προάστιο Αλ Χουρίγια» ανέφερε ανωνύμως εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Πάνω από 130 δημοσιογράφοι και 50 βοηθοί σε μέσα ενημέρωσης σκοτώθηκαν μετά την στρατιωτική εισβολή στο Ιράκ,το 2003,σύμφωνα με την Επιτροπή για την Προστασία των Δημοσιογράφων. Τον περασμένο μήνα σκοτώθηκαν τουλάχιστον τρεις δημοσιογράφοι,συμπεριλαμβανομένης μία γυναίκας στην Μοσούλη.

e-tipos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1869&Itemid=36

Τελευταία ανανέωση ( 18.06.08 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote