Αρχική arrow ΡΙΠΕΣ arrow ΜΙΣΟ – ΜΙΣΩ….
ΜΙΣΟ – ΜΙΣΩ…. Εκτύπωση E-mail
17.06.08

Του Σάκη Σερέτη

 
Οι εκλογές της 15ης Ιουνίου πέρασαν αφήνοντας πικρή γεύση στα χείλη αυτών που πίστευαν, πως η διαφάνεια και η αξιοκρατία θα μπορούσαν να επιβληθούν στην παρανομία και τον σκοταδισμό, που έχει στήσει τσαντίρι στην αυλή της Ομοσπονδίας Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης.

 

Η επικράτηση του συνδυασμού του κ. Δ.Καλαμαρά με διαφορά 17 ψήφων, απέδειξε πως ο αγώνας της σφραγίδας τώρα δικαιώνεται, με τις κοινά συντονισμένες ευλογίες των πράσινων και γαλάζιων κομματαρχών της παροικίας μας.
Σε κοινή γραμμή πλεύσης οι κομματικοί προεστοί του Πασόκ και της Νέας Δημοκρατίας, μοίρασαν ρόλους και θέσεις συνεργαζόμενοι με την ομάδα των ανθρώπων που προκάλεσε τεράστια ηθικά αλλά και οικονομικά προβλήματα στον θεσμό της Ομοσπονδίας. (Να τους χαίρονται τα κόμματα τους)
Εγκλωβισμένη στην δίνη των σκανδάλων αλλά και ταυτόχρονα εξαρτημένη από τους βασικούς υπεύθυνους των ατασθαλιών της προηγούμενης διετίας, η ομάδα του κ.Καλαμαρά υπέκυψε στα σφραγιδοφόρα σφυρίγματα του νομάρχη της Νέας Δημοκρατίας κ.Π.Γαλάτουλα και με δεκανίκι την προσφορά του διχασμένου Πασόκ,(Κωστόπουλος εναντίον Τζουμάκα –Σκοτίδα) κατάφερε να κερδίσει αυτές τις εκλογές.
Η ηθικολογία και η διαφάνεια βρέθηκαν ξαφνικά στο καλάθι των σκουπιδιών και οι χθεσινοί παραβάτες, χέρι –χέρι με τους αμετανόητους σφραγιδοφόρους μεταρρυθμιστές της «κραταιάς», σηκώνουν τις κομματικές σημαίες της αναβάθμισης και προβάλουν από κοινού την ηγετική μυθολογία ενός προέδρου, που θα μπορεί να ανταποκριθεί ευχάριστα στον ρόλο της μαριονέτας.
Έτσι η παράταξη του κ.Καλαμαρά, εμπλουτισμένη με τα νέα κομματικά παιδιά του κ.Γαλάτουλα που αποτελούν την αφρόκρεμα του επικοινωνιακό λίφτινγκ , ετοιμάζονται να αποδείξουν το μάταιο της προσπάθεια τους σε ένα ήδη διχαστικό περιβάλλον ,κάτω από την ομπρέλα μιας παράταξης μισό –μισώ.
Για την ιστορία καλό θα ήταν να θυμηθούμε πως ο κ.Γαλάτουλας πριν από δυο χρόνια, ήταν επικεφαλής του συνδυασμού που αποκλείστηκε από τις εκλογές του 2006,από τους ίδιους ανθρώπους που σήμερα συνεργάστηκε και τελικά εξελέγη.(Καθρέφτες δεν υπάρχουν άραγε στην ευρύτερη περιοχή;)
Επίσημα όμως ούτε η μία, ούτε και η άλλη κομματική παράταξη συμμετείχαν σε αυτές τις εκλογές ,όμως οι παρασκηνιακές κινήσεις και τα πισώπλατα μαχαιρώματα, έχουν την μυρωδιά της πολιτικής του εφικτού, όπου ο σκοπός αγιάζει τα μέσα και βεβαίως όταν όλα είναι ανταλλάξιμα δεν είναι και διακριτά.
Η Ομοσπονδία μετά από αυτή την εκλογική αναμέτρηση και την επικράτηση των σφραγιδοφόρων, μοιάζει να παίζει το μέλλον της σε μια παρτίδα πόκας σε συνοικιακό καφενείο και δυστυχώς ο μεγάλος χαμένος θα είναι ο θεσμός και κανένας άλλος.
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1868&Itemid=34

Τελευταία ανανέωση ( 17.06.08 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote