Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Αντίστροφη μέτρηση
Αντίστροφη μέτρηση Εκτύπωση E-mail
16.06.08

To απόγευμα της Τρίτης στις 5μμ θα ανοίξουν τα χαρτιά τους οι πρωταγωνιστές της εσωκομματικής διαμάχης στο ΠΑΣΟΚ, καθώς αναμένεται να συζητηθούν στη Βουλή οι αιτήσεις των τεσσάρων κομμάτων της αντιπολίτευσης για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για τη συνθήκη της Λισσαβόνας, ενώ η ονομαστική ψηφοφορία θα διεξαχθεί τα μεσάνυκτα.

Τα μάτια όλων θα είναι στραμμένα στη στάση των βουλευτών που διαφωνούν με την αποπομπή του Κώστα Σημίτη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα.
Στο στρατόπεδο του Γιώργου Παπανδρέου, επικρατεί αποφασιστικότητα και διάθεση ανάληψης συγκεκριμένων πρωτοβουλιών ώστε να ακολουθήσει το κόμμα συντεταγμένη πορεία. Για την τήρηση αυτών των επιλογών δεν είναι απίθανο να γίνουν διαγραφές όσων επιμένουν να τροφοδοτούν την εσωστρέφεια, που όμως θα έχουν απρόβλεπτες εξελίξεις στην εσωκομματική ζωή του ΠΑΣΟΚ.
Μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ 105,8 ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μιχάλης Παπαγιαννάκης, δήλωσε: "Αν με ρωτούσατε αν είναι καλό πράγμα γενικώς οι διαγραφές, θα σας έλεγα ναι, υπό τον όρο ότι όμως θα είναι πολύ κατοχυρωμένες με διαδικασίες ανοικτές."

Την εσωκομματική αναταραχή αποτύπωσαν δηλώσεις κορυφαίων στελεχών του ΠΑΣΟΚ στον Τύπο της Κυριακής.
Ο Θεόδωρος Πάγκαλος σημείωσε ότι με την επιστολή Σημίτη δημιουργείται η εντύπωση πως πάντα το κόμμα πρέπει να συμφωνεί μαζί του.
Ο Χρήστος Παπουτσής έκανε λόγο για προσπάθεια υπονόμευσης του ΠΑΣΟΚ από μηχανισμούς ενημέρωσης.
Ο Γιώργος Λιάνης τάχθηκε εμμέσως πλην σαφώς κατά της αποπομπής Σημίτη, τονίζοντας ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να ανακαλύψει εκ νέου τη λέξη "ενότητα".
Ο Τάσος Γιαννίτσης χαρακτήρισε τη διαγραφή Σημίτη πράξη πανικού και εγκλεισμού σε μία περιθωριακή πραιτοριανή φρουρά, ενώ δεν απέκλεισε διάσπαση του κόμματος.
Ο Πέτρος Ευθυμίου υπογράμμισε ότι το ΠΑΣΟΚ περνάει μία από τις πιο σκληρές και δυσάρεστες στιγμές στην ιστορία του.
Ο ΣΥΡΙΖΑ αναδεικνύεται σε μοναδική αξιόπιστη εναλλακτική λύση, δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας, ενώ σε δηλώσεις του από τη Μεσούντα της Άρτας, έκανε λόγο για κρίση του δικοματισμού.

ert

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1867&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >