Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Ρεκόρ και γύρισμα για το αργό
Ρεκόρ και γύρισμα για το αργό Εκτύπωση E-mail
16.06.08

Έφθασε τα 139,89 δολάρια το βαρέλι στη Νέα Υόρκη και κατόπιν έπεσε στα 134,06 δολάρια ενόψει ενδεχόμενης αύξησης της παραγωγής από τη Σαουδική Αραβία.

Νέο ρεκόρ σημείωσε η τιμή του πετρελαίου φθάνοντας τα 139,89 δολάρια το βαρέλι στη Νέα Υόρκη, μερικές μέρες πριν από τη διάσκεψη στη Σαουδική Αραβία μεταξύ των πετρελαιοπαραγωγών χωρών και των καταναλωτών, όπου θα εξεταστούν τα αίτια της εκτίναξης στα ύψη του μαύρου χρυσού. Ωστόσο, νωρίτερα, η τιμή του αργού έκανε βουτιά στα 134,06 δολάρια ενόψει ενδεχόμενης αύξησης της παραγωγής από τη Σαουδική Αραβία σε μια προσπάθεια να σταθεροποιήσει τις τιμές.

Ειδικότερα, σύμφωνα με εκπρόσωπο του ΟΗΕ ο βασιλιάς Αμπντουλάχ δήλωσε στον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν ότι η Σ. Αραβία θα παράξει 9,7 εκατομμύρια βαρέλια τον επόμενο μήνα. Πρόκειται για αύξηση 200.000 βαρελιών πάνω από τα επίπεδα του Ιουνίου.

Tα αίτια του νέου ρεκόρ του αργού οφείλονται, μεταξύ άλλων, σε φωτιά που ξέσπασε σε πλατφόρμα εξόρυξης στη Βόρεια Θάλασσα καθώς και στο εξασθενημένο δολάριο. Το αμερικανικό νόμισμα έπεσε 0.8% έναντι του ευρώ καθιστώντας την αγορά εμπορευμάτων φθηνότερη στους ξένους επενδυτές.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, η φωτιά στο Όσεμπεργκ, μια σημαντική περιοχή εξόρυξης πετρελαίου και φυσικού αερίου, είναι λογικό να προκαλεί αύξηση στην τιμή του αργού εν μέσω μάλιστα μιας νευρικής αγοράς.

www.kathimerini.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1865&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote