Αρχική arrow ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ arrow ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΟΡΩΝΕΣ…..
ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΟΡΩΝΕΣ….. Εκτύπωση E-mail
15.06.08

Του Σάκη Σερέτη

 
Με το βλέμμα στην κάλπη και επιτέλους με δυο συνδυασμούς υποψηφίων, η Ομοσπονδία Ελληνικών σωματείων μετά από μια εβδομάδα αναβολής και εν μέσω αντιπαραθέσεων και πιέσεων, βαδίζει σήμερα προς την εκλογική αναμέτρηση.

 

Μέχρι το βράδυ της Παρασκευής 13 Ιουνίου που πραγματοποιήθηκε η τελευταία συνεδρίαση της εφορευτικής επιτροπής, το κλίμα ήταν τεταμένο και η ατμόσφαιρα πολεμική, ενώ ασκήθηκαν ισχυρές πιέσεις προς τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής από κάθε κατεύθυνση.
Έντονη όμως ήταν και η αντιπαράθεση μεταξύ των μελών της εφορευτικής επιτροπής, εκ των οποίων κάποιοι δεν κατάφεραν να αποβάλλουν τις παρωπίδες της συντήρησης που τους προώθησε στις θέσεις τους , με αποτέλεσμα να μεταβληθούν σε τρελό φορτηγό χωρίς φρένα στην κατηφόρα .
Ενδεικτικό δείγμα της αντιπαράθεσης ήταν η κοινότητα του Αγίου Ελευθερίου στο Μανχάταν και του συλλόγου Καστοριανών «Ομόνοια»,των οποίων το θέμα συζητήθηκε αρκετές φορές κατά την διάρκεια των συνεδριάσεων της εφορευτικής επιτροπής και ενώ έπαιρναν αποφάσεις δια της πλειοψηφίας την μια ημέρα ,την επόμενη οι αποφάσεις καταρρίπτονταν και φτού και πάλι από την αρχή.
Η κοινότητα του Αγίου Ελευθερίου αποτελεί ενεργό μέλος της Ομοσπονδίας εδώ και αρκετά χρόνια, όμως η αλλαγή του καταστατικού που έγινε το 2000, προβλέπει για τις κοινότητες που θέλουν να ενταχθούν στο δυναμικό της, να διαθέτουν τουλάχιστον απογευματινό σχολείο.
Από την χρονιά του 2000 μέχρι σήμερα, κανένας υπεύθυνος παράγοντας της Ομοσπονδίας δεν σκέφθηκε ότι το επίμαχο άρθρο του καταστατικού θα πρέπει να έχει αναδρομική ισχύ και να ενημερωθούν για αυτό,όσοι εμπίπτουν στην τροπολογία αυτή, προκειμένου να αποφασίσουν για την μετέπειτα πορεία τους.
Αντίθετα η Ομοσπονδία όλα αυτά τα χρόνια, εισέπραττε την συνδρομή της κοινότητας που προανέφερα και φυσικά μέχρι πρόσφατα, κανένας δεν είχε ανακινήσει θέμα εκτοπισμού της από το δυναμικό της Ομοσπονδίας.
Ώσπου μια ημέρα πριν τις εργασίες του διήμερου προεκλογικού συνεδρίου (31 Μαΐου-1η Ιουνίου),η συμβουλευτική επιτροπή της οποίας πρόεδρος ήταν ο κ.Δ.Δημητρίου (πρώην χαλίφης της γενικής γραμματείας), σε μια νυχτερινή έκτακτη συνεδρίαση της κατάφερε λόγω απειρίας, να πείσει τα υπόλοιπα μέλη της επιτροπής, ώστε να υπογράψουν ένα κείμενο που αφαιρούσε από την εν λόγω κοινότητα, το δικαίωμα συμμετοχής στις εκλογές του Ιουνίου.
Προφανώς ζυγίζοντας τα εκλογικά κουκιά της παράταξης του ο εκλογομάγειρας κ. Δ. Δημητρίου, κατάλαβε πως είναι λίγα και έτσι αποφάσισε να κουτσουρέψει την άλλη παράταξη, αφαιρώντας το δικαίωμα ψήφου από την εν λόγω κοινότητα, που φανερά υποστηρίζει την υποψηφιότητα του κ.Ν.Ράλλη.
Την αλαζονική στάση του κ.Δ.Δημητρίου καθώς και της υπόλοιπης κλίκας των αυτοδιόριστων που αρκετοί συμμετέχουν στον συνδυασμό του κ.Δ.Καλαμαρά, καυτηρίαζαν ανοικτά επί δυο χρόνια και οι αντιπρόσωποι του συλλόγου Καστοριανών «Ομόνοια» με επικεφαλής τον κ.Γ.Τζώρτζη.
Έτσι ο εκλογομάγειρας κ.Δ.Δημητρίου, αποφάσισε να θέση εκτός μάχης και αυτούς που θεωρούσε πως θα τον «μαύριζαν» και προσπάθησε με την βοήθεια κάποιων «κολλητών» του στην εφορευτική επιτροπή (παλιά τακτική του και αποδεδειγμένα πολύ αποδοτική), να δημιουργήσει θέμα αντικανονικότητας συμμετοχής των νέων αντιπροσώπων του συλλόγου στις εκλογές.
Μια παράλειψη της γραμματείας του συλλόγου, στο έγγραφο που αφορούσε στην αλλαγή των νέων αντιπροσώπων ήταν η αιτία και ενώ υπήρχε αρκετός χρόνος ,να δραστηριοποιηθεί η Ομοσπονδία και να ενημερώσει τον σύλλογο ώστε να διορθώσει το έγγραφό του, η σιωπή πήρε την θέση της ενημέρωσης και ο χαλίφης της γραμματείας, ευελπιστούσε πως θα πρόσθετε ένα ακόμη εκλογικό κουκί στο σακούλι των υποστηρικτών του.
Οι αποφάσεις όμως της πλειοψηφίας της εφορευτικής επιτροπής, ανέτρεψαν τα σχέδια του κ.Δ.Δημητρίου και τα δυο μέλη της ομοσπονδίας που ήθελε να θέσει εκτός μάχης, θα συμμετάσχουν κανονικά στις εκλογές.
Όπως κανονικά θα συμμετέχει η κοινότητα Αγίου Νικολάου (Flushing) και ο Κεφαλλονίτικος σύλλογος «Κέφαλος»,των οποίων τα διαπιστευτήρια ήταν ελλιπή και η γραμματεία της Ομοσπονδίας, παρόλο που είχε τον απαραίτητο χρόνο να ενημερώσει τους αρμόδιους να διορθώσουν τις ελλείψεις τους, δυστυχώς δεν το έπραξε και η ευθύνη είναι αποκλειστικά δική της.
Ο πρόεδρος της εφορευτικής επιτροπής κ.Ι.Σερέτης, επικοινώνησε με τους υπεύθυνους και των δυο αυτών μελών και έλαβε τις απαραίτητες διαβεβαιώσεις περί γνησιότητας των διαπιστευτηρίων.
Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, ο σύλλογος φιλάθλων της ΑΕΚ Νέας Υόρκης, δεν θα επιτρέψει στους αντιπροσώπους του να συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία, για λόγους που δεν γνωρίζουμε.
Μεγάλο το παρασκήνιο των συνεδριάσεων της εφορευτικής επιτροπής και η άγονη αντιπαλότητα μεταξύ των μελών της, απέδειξε ότι κάποιοι δεν διαθέτουν τις δημοκρατικές ευαισθησίες στον απαραίτητο βαθμό , που θα τους επέτρεπε να υπηρετήσουν σωστά και με διαφάνεια την διεξαγωγή των εκλογών .
Όμως το δεκανίκι στον φανατισμό και στην κληρονομικότητα, που θέλησαν να προσφέρουν οι λίγοι επιρρεπείς της εφορευτικής επιτροπής, θα αποτελέσει αντικείμενο αναφοράς αμέσως μετά την λήξη των εκλογών.
Η Ομογένεια δεν μαθαίνει τι γίνεται πίσω από κλειστές πόρτες και αρκετοί σύλλογοι θα πρέπει ενημερώνονται για τις δραστηριότητες των αντιπροσώπων που τους εκπροσωπούν στην Ομοσπονδία.
Ωστόσο η παρουσία των δημοσιογράφων σε τέτοιου είδους συνεδριάσεις, ίσως θα μπορούσε να αποτελέσει ανάχωμα στις κληρονομικές κορώνες, ελαχιστοποιώντας τις πιθανότητες να δημιουργηθούν τα έκτροπα της περασμένης διετίας.
Μετέωρο εξακολουθεί να παραμένει το θέμα εφαρμογής του καταστατικού στο άρθρο 8, που απαγορεύει την συμμετοχή στα κοινά της Ομοσπονδίας, σε άτομα που είχαν ή έχουν νταραβέρια με τον νόμο εδώ ή στην Ελλάδα.
Η Ομογένεια δεν χρειάζεται για ηγέτες της άτομα που έχουν απασχολήσει με παράνομες δραστηριότητες τις αρχές και φυσικά, ένας καλός τρόπος αποφυγής μιας μεγάλης γκάφας, είναι ο προληπτικός έλεγχος.
Οι ευκαιρίες να διευθετηθεί με ρεαλισμό αυτή η εκκρεμότητα που όλοι συζητάνε στα διάφορα ομογενειακά στέκια ,δεν παρουσιάζονται πολύ συχνά και για να μην μας μείνουν για ανάμνηση οι ανούσιοι λαϊκισμοί, καλό θα ήταν να περάσουμε στο «δια ταύτα».
Τα ψέματα τελείωσαν .
Η Ομοσπονδία έστω αργά, νυσταγμένα και βαριά, ας προσπαθήσει να αποκαταστήσει το γόητρό της ,αποφεύγοντας τον καταψύκτη της υποψίας προτού να χτυπήσει την πόρτα της, το στραπάτσο της ντροπής.
Όσον αφορά τους ψηφοφόρους,θεωρώ πολύ χρήσιμο να ψηφίσουν με σύνεση αποφεύγοντας την λογική της παρέας, η οποία στο κάτω-κάτω μέχρι σήμερα ,δεν οδήγησε πουθενά!!!!
 
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1858&Itemid=37

Τελευταία ανανέωση ( 15.06.08 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Ποιά είναι η γνώμη σας για το δικαίωμα ψήφου των αποδήμων Ελλήνων