Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Χρυσό ο Ομπάμα στην τεχνολογία
Χρυσό ο Ομπάμα στην τεχνολογία Εκτύπωση E-mail
14.06.08

Το χρυσό μετάλλιο για την αξιοποίηση της νέας τεχνολογίας στην πολιτική, αν υπήρχε τέτοιο, οι οπαδοί του διαδικτύου [Internet] θα το απένεμαν στον Μπάρακ Ομπάμα, δεδομένου του ότι ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για την κατάληψη της θέσης της προεδρίας των ΗΠΑ, αξιοποιεί και εκμεταλλεύεται την τεχνολογία προκειμένου να προωθεί τις θέσεις του.

0μως, αυτή την εβδομάδα, ο Ομπάμα έδειξε να συνειδητοποιεί ότι αυτή η εκλογική αναμέτρηση -που έχει ονομαστεί «αναμέτρηση του YouTube»- θα μπορούσε να αποδειχθεί και δίκοπο μαχαίρι.

Εγκαινιάζοντας μία ιστοσελίδα που ονομάζεται «Καταπολεμήστε τη λάσπη», το στρατόπεδο του Ομπάμα έδειξε ότι θα πάψει να αγνοεί τις φήμες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο για την υποψηφιότητα αυτή.

Η τελευταία από τις φήμες αυτές έλεγε ότι ο Καρλ Ρόουβ, το θρυλικό στέλεχος των Ρεπουμπλικανών που ειδικεύεται σε τέτοιους είδους ζητήματα, έχει στα χέρια του μία κασέτα, στην οποία η Μισέλ Ομπάμα καταγγέλλει τους λευκούς στην εκκλησία που διοικούσε κάποτε ο πάστορας Τζερεμάια Ουάιτ.

Ο Ομπάμα αρνήθηκε ότι υπάρχει ή θα μπορούσε να υπάρχει ένα τέτοιο βίντεο, αφού όπως είπε, «Αν κάποιος έχει στοιχεία ότι εγώ ή η Μισέλ ή οποιοσδήποτε άλλος έχει πει κάτι ανάρμοστο, ας το δηλώσει ευθέως» και τόνισε, «Τα έχουμε δει αυτά και στο παρελθόν. Κυκλοφορούν πολλά ψέματα στα e-mails».


Πόλεμος φημών ή πραγματική ενημέρωση;

 

Άλλες ψευδείς φήμες θέλουν τον Ομπάμα να ορκίστηκε στο Κοράνι, να σπούδασε σε ισλαμική σχολή του Πακιστάν όταν ήταν μικρός, να γεννήθηκε στην Κένυα και όχι στη Χαβάη και το μεσαίο του όνομα να είναι Μοχάμεντ, όχι Χουσεϊν.

Το στρατόπεδο του γερουσιαστή αποφάσισε έτσι ότι ο καλύτερος τρόπος να αντιμετωπιστούν αυτές οι φήμες είναι η επίθεση.

Παρόλα αυτά, τα οφέλη που έχει αποκομίσει ως τώρα ο Ομπάμα από το διαδίκτυο είναι περισσότερα από τις ζημιές.

Στο YouTube κυκλοφορούν περισσότερα από 1.100 βίντεο που έχουν δημιουργήσει οι συνεργάτες του και εξακολουθούν να εισαγάγουν δύο με τρία κάθε ημέρα.

Μάλιστα, τα βίντεο αυτά τα έχουν δει, περισσότεροι από 50 εκατομμύρια άνθρωποι έναντι μόλις 4 εκατομμυρίων που έχουν δει τα 200 βίντεο του Τζον Μακέιν.

Ο Τζο Ρόσπαρς, ο νέος διευθυντής του Ομπάμα για τα media, λέει ότι το διαδίκτυο μπορεί να πετύχει τρεις στόχους:
-να βοηθήσει την οργάνωση των οπαδών,
-να συμβάλει στη συγκέντρωση χρημάτων και
-να προωθήσει τις θέσεις του υποψηφίου
και σε αυτούς τους τρεις τομείς, ο Ομπάμα ξεπέρασε με άνεση τόσο τον Τζον Μακέιν όσο και τη Χίλαρι Κλίντον.
«Σε πολλές πολιτείες είχε δημιουργηθεί ένα δίκτυο πριν ακόμη εμφανιστούμε», λέει ο Ρόσπαρς.

Όμως, η κίνηση στην οποία προέβη ο Ομπάμα αυτήν την εβδομάδα δείχνει και σε ποιο βαθμό το διαδίκτυο μπορεί να στραφεί εναντίον των υποστηρικτών του. Οι πολιτικοί γνωρίζουν πια καλά ότι οποιαδήποτε κίνηση, λέξη ή έκφραση μπορεί να καταγραφεί και να κυκλοφορήσει σε όλο τον κόσμο μέσα σε μερικά λεπτά.
Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το βίντεο που εμφανίζει τον Μακέιν να τραγουδά «Bomb-Bomb Iran».


ert

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1855&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote