Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Επικυρώθηκε η Συνθήκη
Επικυρώθηκε η Συνθήκη Εκτύπωση E-mail
12.06.08

Με ψήφους 250 υπέρ (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Κ. Κουκοδήμος) και 42 κατά (ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΛΑΟΣ) σε σύνολο 292 ψηφισάντων, κυρώθηκε από τη Βουλή η Συνθήκη της Λισαβόνας.

Προτάσεις για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος επί της συνθήκης κατέθεσαν ΠΑΣΟΚ (πλην Κ. Σημίτη), ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό, νωρίτερα, αποτέλεσε αιτία εσωκομματικών τριβών στο ΠΑΣΟΚ, όταν ο κ. Σημίτης με επιστολή στον Γ. Παπανδρέου, εξέφρασε τη διαφωνία του. Διαβάστε αναλυτικά  Ο κ. Παπανδρέου, απαντώντας, δήλωσε πως το ΠΑΣΟΚ ζητά δημοψήφισμα για την ευρωσυνθήκη από το 2005 ενώ αυτή τη θέση την ενέκρινε και το συνέδριο του κόμματος. Και προσέθεσε πώς εμβάθυνση της Δημοκρατίας και στην Ελλάδα «αποτελεί και δικό μου πολιτικό στοίχημα», τονίζοντας πως : «Δεν πιστεύω στα παλιά πρότυπα ηγετών. Ο 21ος αιώνας απαιτεί ηγέτες που στηρίζουν και αγωνίζονται για τη μεγαλύτερη δυνατή δημοκρατική, συνειδητή συμμετοχή, ενημερωμένων πολιτών. Αυτή είναι η δική μου δημοκρατική παράδοση. Αυτός είμαι και θα είμαι. Αλλά αυτό πηγάζει από τις δημοκρατικές παραδόσεις του ΠΑΣΟΚ»

Μπακογιάννη: Στον «εσωτερικό διχασμό που επικρατεί στην παράταξή του» απέδωσε η υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη, την επιλογή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπανδρέου για κατάθεση αιτήματος διεξαγωγής δημοψηφίσματος επί της Συνθήκης της Λισαβόνας, δηλώνοντας παράλληλα «μπερδεμένη» από την στάση του, να την ψηφίσει παράλληλα.

Νωρίτερα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Π. Παναγιωτόπουλος σχολίασε την επιστολή Σημίτη προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου για τη στάση του κινήματος ως προς το δημοψήφισμα, λέγοντας ότι και οι δυο παρέχουν τη χειρότερη δυνατή υπηρεσία όταν μετατρέπουν το θέμα της συνθήκης σε θέμα εσωτερικών σκοπιμοτήτων, στέλνοντας όπως είπε, λάθος μήνυμα στην ελληνική κοινωνία όσο και στους εταίρους.


Παυλόπουλος: Ως υπεκφυγή και μετάθεση ευθυνών στο λαό χαρακτήρισε ο υπουργός Εσωτερικών Πρ. Παυλόπουλος την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για δημοψήφισμα επί της συνθήκης της Λισαβόνας.


ΚΚΕ: Προσπάθεια της ΕΕ να επιταχύνει την κούρσα της διαπάλης, ώστε από δεύτερη παγκόσμια δύναμη να γίνει και ο δεύτερος παγκόσμιος χωροφύλακας, διαβλέπει το ΚΚΕ πίσω από την Συνθήκη της Λισαβόνας, την οποία και καταψηφίζει όπως επανέλαβε στη Βουλή η γενική γραμματέας Αλέκα Παπαρήγα, επιμένοντας παράλληλα στην διεξαγωγή δημοψηφίσματος.

e-tipos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1844&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote