Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow ΠΓΔΜ: Επανάληψη της ψηφοφορίας σε 193 εκλογικά τμήματα
ΠΓΔΜ: Επανάληψη της ψηφοφορίας σε 193 εκλογικά τμήματα Εκτύπωση E-mail
09.06.08

Την επανάληψη της ψηφοφορίας σε 193 εκλογικά τμήματα, τα οποία αντιστοιχούν σε περίπου 170.000 ψηφοφόρους (σχεδόν το 10% επί του συνόλου του εκλογικού σώματος το οποίο ανέρχεται στο 1.780.000 ψηφοφόρους), αποφάσισε η Κρατική Εκλογική Επιτροπή της ΠΓΔΜ, μετά την εξέταση των ενστάσεων που υπέβαλαν τα κόμματα της χώρας για περιστατικά βίας και παρατυπιών που σημειώθηκαν στις πρόωρες βουλευτικές εκλογές οι οποίες πραγματοποιήθηκαν την 1η Ιουνίου.

Η επανάληψη της ψηφοφορίας αναμένεται να διεξαχθεί στις 15 Ιουνίου. Τα εκλογικά τμήματα στα οποία αποφασίστηκε η επανάληψη της ψηφοφορίας βρίσκονται κυρίως σε περιοχές όπου ο αλβανικός πληθυσμός αποτελεί πλειοψηφία.

Πάντως, το συγκυβερνών «Δημοκρατικό Κόμμα Αλβανών» (DPA) του Μέντουχ Θάτσι, εξέφρασε την αντίθεσή του για την απόφαση της Κρατικής Εκλογικής Επιτροπής και γνωστοποίησε ότι θα την εφεσιβάλει στο Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας. Το Ανώτατο Δικαστήριο, το αργότερο σε 48 ώρες, οφείλει να τοποθετηθεί επί των εφέσεων.

Το κόμμα του Μέντουχ Θάτσι, κατηγόρησε την Κρατική Εκλογική Επιτροπή ότι υπέκυψε σε πιέσεις του αντίπαλου αλβανικού κόμματος της «Ένωσης για τη Δημοκρατική Ένταξη» (DUI) του Αλί Αχμέτι, υποστηρίζοντας ταυτόχρονα ότι η Κρατική Εκλογική Επιτροπή αποφάσισε την επανάληψη της ψηφοφορίας σε εκλογικά τμήματα στα οποία το DPA υπερίσχυσε με διαφορά.

Από την πλευρά του, το DUI του Αλί Αχμέτι, το οποίο υποστηρίζει ότι στις εκλογές της 1ης Ιουνίου, υπέστη τον κύριο όγκο της βίας και νοθείας, χαιρέτισε την απόφαση της Κρατικής Επιτροπής Επιτροπής και πρόσθεσε ότι η επανάληψη της ψηφοφορίας αποτελεί την τελευταία ευκαιρία για να διασωθεί η εκλογική διαδικασία της 1ης Ιουνίου. Ο οριστικός αριθμός των τμημάτων, στα οποία θα επαναληφθεί η ψηφοφορία, θα γίνει γνωστός μετά την τοποθέτηση του Ανώτατου Δικαστηρίου, επί των προσφυγών.

Στις εκλογές της 1ης Ιουνίου, το DUI του Αλί Αχμέτι έλαβε 111.407 ψήφους. Το DPA του Μέντουχ Θάτσι έλαβε 105.293, ενώ το PDP του Αμπντουλιάντι Βεϊσέλι έλαβε 11.169 ψήφους. Τα δύο τελευταία κόμματα ανήγγειλαν ότι θα ξεκινήσουν διαδικασίες για να ενοποιηθούν.

www.kathimerini.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1840&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote