Αρχική arrow ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ arrow Ή ΣΤΡΑΒΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΓΙΑΛΟΣ Ή ΣΤΡΑΒΑ ΑΡΜΕΝΙΖΟΥΜΕ
Ή ΣΤΡΑΒΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΓΙΑΛΟΣ Ή ΣΤΡΑΒΑ ΑΡΜΕΝΙΖΟΥΜΕ Εκτύπωση E-mail
09.06.08

Του Σάκη Σερέτη

 
Όσοι μου κάνουν την τιμή να διαβάζουν αυτή την στήλη θα έχουν καταλάβει το «κόλλημα» που έχω με καθετί περίεργο, που έχει να κάνει με την Ομοσπονδία Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης.

Το γεγονός ότι έχω υπηρετήσει αυτό τον οργανισμό, συνεισφέροντας πάντα αφιλοκερδώς και χωρίς άλλα παράλληλα κίνητρα,(κρυφές αμοιβές και καταχωρήσεις), ίσως να δικαιολογεί στα μάτια σας την επιθυμία μου να μπορέσει κάποια στιγμή αυτός ο οργανισμός, να λειτουργήσει αξιοκρατικά απεξαρτημένος από τα κομματικά βαρίδια του παρελθόντος και το πατρονάρισμα των δήθεν εθνοπαραγόντων.

Γι’ αυτό σε πείσμα των καιρών που θέλει όλοι να ασχολούνται με την μάχη της δήθεν αποκλειστικότητας ή την χάραξη εξωτερικής πολιτικής στα διάφορα καφενεία της περιοχής μας , εγώ προτίμησα και εξακολουθώ να προτιμώ να ασχολούμαι με τα της αυλής μας, που θεωρώ πως χρειάζεται ένα γερό καθάρισμα από τα διάφορα μπάζα, που κατέβασε το ποτάμι της όψιμης κοινωνικής καταξίωσης τα τελευταία χρόνια.
 
Βέβαια το γεγονός ότι τα 2/3 αυτών των «επαγγελματιών» παραγόντων, εξακολουθεί να επιβιώνει και να παίζει σημαντικό ρόλο στα τεκταινόμενα του ιστορικού οργανισμού, θα μπορούσα αβασάνιστα να πω ότι οφείλεται στους συλλόγους σφραγίδες ,που διέπονται από ένα μοναδικό σύνδρομο αρχομανίας και παρασιτικής επιβίωσης.
Έτσι τις περισσότερες φορές οι υποψήφιοι πρόεδροι στις προεκλογικές τους δηλώσεις, εκφωνούν δεκάρικους εντυπωσιακούς λόγους που υποδηλώνουν την θέληση τους να ξεκαθαρίσουν το σφραγιδοποιό τοπίο και να απαλλάξουν τον οργανισμό από αυτή την περίεργη κατάσταση,χωρίς όμως ορατά αποτελέσματα τουλάχιστον μέχρι σήμερα.
Ουσιαστικά κανένας τους δεν έχει κάνει τα σχετικά βήματα της αποσφραγιδοποίησης και φυσικά κανένας τους, δεν εξηγεί με ποιους όρους και με ποια διαδικασία θα προκύψει αυτή η παρθενογένεση!!!!!
Έχουν συμπληρωθεί δυο χρόνια ήδη, από τότε που μια ανάλγητη και κατευθυνόμενη στην πλειοψηφία της εφορευτική επιτροπή, θυσίασε στον βωμό της σκοπιμότητας τις δημοκρατικές διαδικασίες και αναγόρευσε στην εξουσία της Ομοσπονδίας, μια ομάδα υπερφίαλων αυταρχικών παραγόντων,που τα «καμώματά» της αποκαλύπτει αρκετά εύγλωττα η πρόσφατη επίσημη επτασέλιδη αναφορά της εξελεγκτικής επιτροπής.
Σήμερα αυτή η κλίκα των κατά βάση δεξιόστροφων και χουντικών παραγόντων, ενώ κατάστρεψε αποδεδειγμένα ότι βρήκε στο πέρασμα της και κατασπατάλησε μοιράζοντας υπό μορφή παροχής υπηρεσιών, σε διάφορους «κολλητούς» τα χρήματα του οργανισμού, επανέρχεται στην επιφάνεια και ζητά να επανεκλεγεί έστω και "ενωτικά" εάν μπορέσει, προβάλλοντας σαν νέο αίμα, το φυντάνι της δεκαετίας που υπομονετικά μεγάλωνε στο θερμοκήπιο της "ανίατης" απραξίας.
Το τέστ καταμέτρησης των δυνάμεων, που είχε σαν αφετηρία την εκλογή προεδρείου για τις ανάγκες του διήμερου συνεδρίου, απέδειξε πως η Ομογένεια κουράστηκε από τους εθνοπατέρες της συντήρησης και γι’ αυτό, ανέτρεψε το κατεστημένο και εξέλεξε άτομα που δεν ανήκουν στον ίδιο ιδεολογικό χώρο και φυσικά δεν έχουν καμία σχέση με τα φαντάσματα του παρελθόντος.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι διαδικασίες εκλογής της εφορευτικής επιτροπής, που θα διεξάγει τις εκλογές για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου στην Ομοσπονδία Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης.
Στο τιμόνι αυτής της νευραλγικής επιτροπής εξελέγη ο κ. Ιωάννης Σερέτης ο οποίος έχει αρκετή πείρα σε αυτά τα ζητήματα και στο παρελθόν ήταν πρόεδρος της ειδικής εξεταστικής επιτροπής, που με το πόρισμα της αποκάλυψε τις ατασθαλίες του κ.Ν.Διαμαντίδη, τον καιρό που προετοιμαζόταν να αναρριχηθεί στην καρέκλα της προεδρίας ,με τις ευχές των σημερινών αντιπάλων του.
Τα υπόλοιπα μέλη της εφορευτικής επιτροπής είναι οι κ.κ Ιωάννης Χελιώτης, Ιωάννης Αγγελόπουλος , Δήμος Σιώκης, Ιωάννης Ζαπάντης και αναπληρωματικοί ο Νίκος Κούζιλος και ο Νίκος Μπάρδης.
Αυτή η εφορευτική επιτροπή ανέτρεψε (με ελαφρά πλειοψηφία) τα τετριμμένα του παρελθόντος και σε πείσμα αυτών που ήθελαν την εκλογική διαδικασία να πραγματοποιηθεί με την διαδικασία του επείγοντος, ανέβαλλε τις εκλογές της 8ης Ιουνίου, καθόσον ο χρόνος ελέγχου των εγγράφων δικαιολογητικών όλων των συλλόγων, καθώς και των υποψηφιοτήτων για το διοικητικό συμβούλιο, ήταν λίγος και δεν πληρούσε τους όρους μια αξιοκρατικής και δημοκρατικής διαδικασίας.
Βεβαίως δεν έλειψαν και τα παρατράγουδα κάποιων μελών της εφορευτικής επιτροπής , όμως για αυτά θα μιλήσουμε μετά το τέλος των εκλογών, καθόσον αυτό που προέχει τώρα, είναι να οδηγηθεί η Ομοσπονδία σε ήρεμες και δημοκρατικές εκλογές.
Το διάστημα αυτής της εβδομάδος που θα μεσολαβήσει, ελπίζω να είναι αρκετό ώστε να προλάβουν οι υποψήφιοι να συμπληρώσουν τις υπεύθυνες δηλώσεις, με τις οποίες θα βεβαιώνουν ότι δεν έχουν καταδικασθεί από Ελληνικά και Αμερικανικά δικαστήρια, όπως καθαρά επιτάσσει το καταστατικό της Ομοσπονδίας.
Η εφορευτική επιτροπή όπως είχε καθήκον, έθεσε υπ’ όψη των δυο υποψηφίων προέδρων το σχετικό άρθρο του καταστατικού, που αναφέρεται σαφέστατα σε αυτό το θέμα και θα περιμένει να μεριμνήσουν, ώστε να συγκεντρωθούν αυτές οι βεβαιώσεις που θα διασφαλίζουν μεν την τήρηση του καταστατικού και απο την άλλη πλευρά,θα αποτρέψουν την είσοδο ατόμων με ποινικό μητρώο στο διοικητικό συμβούλιο του οργανισμού.
Η εφαρμογή αυτού του άρθρου του καταστατικού είναι απαραίτητη, καθόσον έτσι αποκλείονται από τις διεργασίες του οργανισμού άτομα τα οποία είχαν, ή έχουν
νταραβέρια με τον νόμο και με την συμμετοχή τους, λεκιάζουν την καθαρότητα και πλήτουν την αξιοπιστία της Ομοσπονδίας.
Υπομονή λοιπόν για λίγες ημέρες και μετά, θα είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε εάν στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε!!

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1837&Itemid=37

Τελευταία ανανέωση ( 23.06.08 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote