Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Στηρίζει Ομπάμα η Χίλαρι
Στηρίζει Ομπάμα η Χίλαρι Εκτύπωση E-mail
07.06.08

Εγκατέλειψε σήμερα Σάββατο την κούρσα για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος, η Χίλαρι Κλίντον, η πρώην Πρώτη Κυρία των Ηνωμένων Πολιτειών που ονειρεύτηκε να γίνει η πρώτη εκλεγμένη γυναίκα Πρόεδρος της αμερικανικής υπερδύναμης αφήνοντας το πεδίο ελεύθερο στον εσωκομματικό της αντίπαλο Μπάρακ Ομπάμα, προς τον οποίο δήλωσε την υποστήριξή της.

"Σήμερα, εγκαταλείποντας την εκστρατεία μου, τον συγχαίρω", δήλωσε συγκινημένη αλλά αγέρωχη η Χίλαρι, αποχαιρετώντας τους 2.000 περίπου οπαδούς της που είχαν συγκεντρωθεί στο αχανές πολιτιστικό κέντρο National Building Museum της Ουάσινγκτον, σε μικρή απόσταση από το Λευκό Οίκο και την επευφημούσαν ζωηρά. Ο σύζυγός της Μπιλ Κλίντον και η κόρη τους Τσέλσι βρίσκονταν στο πλευρό της.

"Τον εγκρίνω και τον υποστηρίζω πλήρως", τόνισε αναφερόμενη στον Μπαράκ Ομπάμα.

"Πρέπει να επιστρατεύσουμε όλη μας την ενέργεια, όλο μας το πάθος και όλες μας τις δυνάμεις και να κάνουμε ό,τι μπορούμε ώστε να εκλεγεί ο Μπαράκ Ομπάμα μελλοντικός Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών", τόνισε.

Στη διάρκεια της εκστρατείας για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος, η Χίλαρι Κλίντον εξασφάλισε περισσότερους από 17 εκατομμύρια ψήφους.

Σύμφωνα με τελευταία δημοσκόπηση του CNN, οι ψηφοφόροι των Δημοκρατικών τάσσονται υπέρ του δίδυμου Ομπάμα-Κλίντον. Μ’ αυτόν τον τρόπο ο γερουσιαστής του Ιλινόι θα καταφέρει να προσεγγίσει τους Ισπανόφωνους, τους ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας και την εργατική τάξη, ομάδες στις οποίες υπερτερεί η Χίλαρι Κλίντον.


Ωστόσο το θέμα του αντιπροέδρου παραμένι ανοικτό. Κεντρικό ζήτημα είναι το αν η Κλίντον θα καταλάβει τη θέση, αν και ο Μπαράκ Ομπάμα δηλώνει ότι δεν θα βιαστεί να λάβει απόφαση. Η ίδια δηλώνει πρόθυμη να αναλάβει τη θέση, αλλά τονίζει ότι θα δουλέψει σκληρά όποιος και αν είναι ο αντιπρόεδρος.

Το βράδυ της Πέμπτης, οι δύο πρώην αντίπαλοι συναντήθηκαν κατ’ ιδίαν για μία ώρα και είχαν μία "θετική" συζήτηση, το περιεχόμενο της οποίας δεν έγινε ακριβώς γνωστό αν και, όπως ανακοίνωσαν οι δύο πλευρές, αφορούσε το μέλλον της εκστρατείας.

Ο υποψήφιος του Δημοκρατικού Κόμματος για την αμερικανική Προεδρία έπλεξε πάντως ένα πλούσιο εγκώμιο στην ηττηθείσα εσωκομματική του αντίπαλο και τόνισε πως οι Δημοκρατικοί θα είναι ενωμένοι για να αντιμετωπίσουν τον ρεπουμπλικανό υποψήφιο Τζον ΜακΚέιν.

Στο μεταξύ, υπέρ του Ομπάμα τάχθηκε και ο Χάρι Ράιντ, αρχηγός των Δημοκρατικών στη Γερουσία, ο οποίος μέχρι σήμερα παρέμενε ουδέτερος.


ert

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1830&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote