Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Βόμβα Κυριάκου - Siemens
Βόμβα Κυριάκου - Siemens Εκτύπωση E-mail
07.06.08

Την επιλογή να στηριχθεί -σε πρώτο χρόνο- ο κ. Κυρ. Μητσοτάκης κάνει η κυβέρνηση, αν και στελέχη της αναγνωρίζουν το μέγεθος της πολιτικής ζημιάς που θα υπάρξει για τη ΝΔ από το γεγονός ότι η δικαστική έρευνα ανακάλυψε τιμολόγια της Siemens με το όνομα του συγκεκριμένου βουλευτή της ΝΔ.

Αμέσως μόλις έγιναν γνωστά τα έγγραφα που βρέθηκαν στα αρχεία της «Siemens Ελλάς», η κυβέρνηση προσπάθησε να κερδίσει χρόνο, προκειμένου στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου να επικοινωνήσουν με τον ίδιο τον βουλευτή της ΝΔ και να διερευνήσουν το μέγεθος της εμπλοκής του.

 Υστερα από έναν μαραθώνιο τηλεφωνικών συνομιλιών, η απόφαση που υπήρξε είναι να στηριχθεί ο κ. Κυρ. Μητσοτάκης. «Είναι επαρκή τα όσα αναφέρει ο κ. Μητσοτάκης. «Μαύρα» χρήματα με τιμολόγια δεν γίνονται», ήταν επί λέξει το σχόλιο κυβερνητικών πηγών.

Τι υποστηρίζει
Ο ίδιος ο κ. Κυρ. Μητσοτάκης, λίγη ώρα μετά την αποκάλυψη, εξέδωσε γραπτή ανακοίνωση, στην οποία παραδέχτηκε την ύπαρξη της αγοράς του συγκεκριμένου υλικού από την εταιρεία και σημείωσε ότι είχε συμφωνήσει με τη Siemens να πληρώσει με διακανονισμό εντός ενός έτους.

Επεσήμανε δε ότι οι 43.000 ευρώ που πλήρωσε στις 2 Ιουνίου ήταν η τελευταία δόση και ότι είχε προηγηθεί η εξόφληση άλλων τριών τιμολογίων.

«Το καλοκαίρι του 2007 συμφώνησα με την εταιρεία Siemens» -ανέφερε χαρακτηριστικά- «την προμήθεια του συστήματος ηλεκτρονικού εξοπλισμού και τηλεφωνικού κέντρου του καινούργιου μου γραφείου». Αφού παραθέτει αναλυτικά τον εξοπλισμό που αγόρασε, προσέθεσε: «Ζήτησα από την εταιρεία, όπως έξαλλου είναι ο κανόνας για μια τέτοια αγορά, μια διευκόλυνση πληρωμής, έτσι ώστε όλα τα τιμολόγια να εξοφληθούν εντός ενός έτους από την προμήθεια του εξοπλισμού.

Είναι προφανές, αλλά στην παρούσα συγκυρία χρειάζεται να το επαναλάβω, ότι όλα το τιμολόγια εκδόθηκαν στο όνομά μου». «Τα τρία πρώτα τιμολόγια αξίας 93.277,03», σημείωσε, «εξοφλήθηκαν πλήρως από 14/1/2008 μέχρι 21/3/2008, ενώ το τελευταίο τιμολόγιο εξοφλήθηκε πλήρως στις 2/6/2008. Οι αποδείξεις εισπράξεως και τα τραπεζικά καταθετήρια αποδεικνύουν πλήρως τον ισχυρισμό μου και είναι στη διάθεση του καθενός».

Τέλος, ο κ. Κυρ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι σήμερα θα ζητήσει συνάντηση με τον αρμόδιο εισαγγελέα για να του καταθέσει όλα τα σχετικά παραστατικά. «Δεν θα επιτρέψω να συνδεθεί το όνομά μου και η μέχρι σήμερα πολιτική μου διαδρομή σε μία υπόθεση με πολλές σκοτεινές πλευρές. Ελπίζω σύντομα η υπόθεση της Siemens να επανατοποθετηθεί στη σωστή της βάση, κατέληξε.

Αμέλεια...
Σε ό,τι αφορά το τιμολόγιο που είναι στο όνομα του συνεργάτη της κ. Ντ. Μπακογιάννη, κ. Λ. Δραγουμάνο, πληροφoρίες αναφέρουν ότι πράγματι η υπουργός Εξωτερικών αγόρασε από τη Siemens ένα καινούργιο τηλεφωνικό κέντρο και τη σχετική συμφωνία με την εταιρεία την έκανε ο κ. Δραγουμάνος.

Ωστόσο, λόγω αμέλειας, όπως τονίζουν συνεργάτες της, το τιμολόγιο δεν εξοφλήθηκε άμεσα αλλά λίγο αργότερα. Αργά χθες το απόγευμα έγινε γνωστό ότι ο κ. Δραγουμάνος υπέβαλε την παραίτησή του, επειδή -όπως είπε- δεν θα άντεχε την πίεση από την αποκάλυψη της καθυστέρησης στη ρύθμιση της εκκρεμότητας. Την παραίτησή του την έκανε αποδεκτή η κ. Μπακογιάννη.

Η ΑΠΟΛΟΓΙΑ Κυρ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ
Τα τέσσερα φάλτσα

Πέραν της γραπτής δήλωσής του, ο κ. Κυρ. Μητσοτάκης παραχώρησε χθες σειρά τηλεοπτικών συνεντεύξεων προκειμένου να εξηγήσει την εμπλοκή του στην υπόθεση της Siemens, έτσι όπως αυτή εμφανίστηκε από τα έγγραφα της εισαγγελίας.

Ωστόσο, τα όσα είπε δημιούργησαν μια νέα σειρά αναπάντητων ερωτημάτων, τα οποία είναι τα εξής:

1Γιατί -παρά την πρακτική που υπάρχει σε όλες τις αγοραπωλησίες με διακανονισμό- περιορίστηκε σε προφορική συνεννόηση με τον κ. Χριστοφοράκο και δεν ζήτησε όλα αυτά να αποτυπωθούν σε γραπτό κείμενο;

2Γιατί, ενώ ήταν σε ισχύ ο διακανονισμός, τα τιμολόγια ανέφεραν σαφώς ότι η πληρωμή από τον αγοραστή πρέπει να γίνει το αργότερο σε δύο μήνες από την έκδοση των τιμολογίων;

3Γιατί, ενώ το αναφέρει στη γραπτή του δήλωση, δεν έδωσε στη δημοσιότητα τα έγγραφα που πιστοποιούν ότι είχε εξοφλήσει στις αρχές του χρόνου τα τρία πρώτα τιμολόγια;

4Γιατί, ενώ γνώριζε τη συζήτηση που βρίσκεται σε εξέλιξη ως προς τη Siemens, δεν αποκάλυψε ο ίδιος εγκαίρως την εκκρεμότητα που είχε με την εταιρεία για την αποφυγή παρεξηγήσεων;

«Τα τρία πρώτα τιμολόγια, αξίας 93.277,03, εξοφλήθηκαν πλήρως από 14/1/2008 μέχρι 21/3/2008, ενώ το τελευταίο τιμολόγιο εξοφλήθηκε πλήρως στις 2/6/2008. Οι αποδείξεις εισπράξεως και τα τραπεζικά καταθετήρια αποδεικνύουν πλήρως τον ισχυρισμό μου και είναι στη διάθεση του καθενός», υποστήριξε ο Κυρ. Μητσοτάκης

ethnos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1829&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote