Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow «Ελλάς - Γαλλία, νέα συμμαχία»
«Ελλάς - Γαλλία, νέα συμμαχία» Εκτύπωση E-mail
06.06.08

Με την μετεξέλιξη του παλαιότερου συνθήματος, επί της πρωθυπουργίας του ιδρυτή της ΝΔ Κωνσταντίνου Καραμανλή, «Ελλάς – Γαλλία, συμμαχία» στο σύνθημα «Ελλάς – Γαλλία, νέα συμμαχία» αποτύπωσε την στενή σχέση των δύο χωρών, ο πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας Νικολά Σαρκοζί, μιλώντας από το βήμα της Βουλής.

Ο Ν. Σαρκοζί, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη εξπρές στην Αθήνα, καταχειροκροτήθηκε από το σύνολο των μελών του ελληνικού Κοινοβουλίου, υποστηρίζοντας ευθέως τις ελληνικές θέσεις σε μείζονα εθνικά μας ζητήματα, όπως η ονομασία της ΠΓΔΜ και το κυπριακό.

Παράλληλα παρουσίασε την γαλλική ατζέντα, κατά την προεδρία που θα ασκήσει στην ΕΕ το Παρίσι, στο δεύτερο εξάμηνο του 2008. Εξήρε μάλιστα την προσφορά της Ελλάδας στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι και τον ρόλο της στην προσπάθεια της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, τοποθετώντας την μάλιστα δίπλα στην Γαλλία.

Νωρίτερα κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη ενώ μετά την ομιλία επισκέφθηκε τον Έλληνα ομόλογο του Κ. Παπούλια στο Προεδρικό Μέγαρο. Στο γεύμα που ακολούθησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισήμανε πως οι ελληνογαλλικές σχέσεις επαναβεβαιώθηκαν σε πολλές στιγμές, και πως η Γαλλία αποτελεί σταθερό και επιβεβαιωμένο εταίρο της Ελλάδας. «Στη Γαλλία η Ελλάδα βλέπει έναν στρατηγικό εταίρο και στο πρόσωπό σας», είπε ο κ. Παπούλιας απευθυνόμενος προς τον κ. Σαρκοζί, «έναν πραγματικό φίλο».

Σε φορτισμένο κλίμα μίλησε και ο Γάλλος πρόεδρος: «Σας ευχαριστώ για τα λόγια σας που με άγγιξαν βαθιά», είπε ο Νικολά Σαρκοζί προς τον Κ. Παπούλια, προσθέτοντας: «όλοι οι Γάλλοι γνωρίζουν αυτά που σας οφείλει ο πολιτισμός μας».  

Αμέσως μετά θα έχει κατ' ιδίαν συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή και θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες των δυο αντιπροσωπειών, οι οποίες θα ολοκληρωθούν με την υπογραφή κοινής διακήρυξης για την Αμυνα και την Ασφάλεια. Το απόγευμα θα παραστεί σε δεξίωση που θα παραθέσει προς τιμήν του η γαλλική κοινότητα στην πρεσβεία της Γαλλίας.

Στις 18.00 αναμένεται στην Αθήνα ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών Μπερτράν Κουσνέρ για συνομιλίες με την ελληνίδα ομόλογό του Ντόρα Μπακογιάννη, ενώ στις 20.00 θα αφιχθεί και ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Φρανσουά Φιγιόν.

Τον πρόεδρο της Γαλλίας υποδέχτηκε στο αεροδρόμιο η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη. Η γαλλική ηγεσία θα αναχωρήσει από τη χώρα μας το πρωί του Σαββάτου με προορισμό τον Λίβανο.


e-tipos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1826&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote