Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Δύο ύποπτοι για τη δολοφονία
Δύο ύποπτοι για τη δολοφονία Εκτύπωση E-mail
05.06.08

Η Αστυνομία εκτιμά ότι ο δράστης ήταν μία από τις προσωπικές σχέσεις του 56χρονου. Υποπτα δύο άτομα. Οπλο στις έρευνες το μαχαίρι του φόνου και η κατάθεση ενός ντετέκτιβ που μίλησε για απειλές προς τον ηθοποιό

Ομοιότητες με τη δολοφονία του συγγραφέα Κώστα Ταχτσή, που έγινε πριν από 20 χρόνια και παραμένει ανεξιχνίαστη, παρουσιάζει το άγριο έγκλημα με θύμα τον 56χρονο ηθοποιό Νίκο Σεργιανόπουλο που αποκαλύφθηκε χθες το πρωί στο Παγκράτι.

Η αστυνομία εκτιμά ότι ο δολοφόνος του γνωστού ηθοποιού βρίσκεται ανάμεσα στις εφήμερες φιλίες του Νίκου Σεργιανόπουλου και προς αυτή την κατεύθυνση εστιάζει τις έρευνες.

Πληροφορίες ανέφεραν αργά χθες ότι δύο από τα άτομα αυτά -και οι δύο αλλοδαποί- είχαν εντοπιστεί και πιθανόν να οδηγούσαν στην εξιχνίαση της δολοφονίας. Για τον λόγο αυτόν, ο υφυπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Χηνοφώτης εξέφρασε αισιοδοξία για τα αποτελέσματα των αστυνομικών ερευνών.

«Εξετάζουμε όλα τα ενδεχόμενα. Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα έχουμε αποτέλεσμα» δήλωσε.

Ωστόσο πρόσωπα από το περιβάλλον του ηθοποιού εκτιμούν ότι η δολοφονία του πιθανόν να σχετίζεται με ναρκωτικά, δεδομένου ότι ο Νίκος Σεργιανόπουλος ήταν χρήστης κοκαϊνης και είχε συλληφθεί προ μηνών με ποσότητα ναρκωτικής ουσίας.

 Επίσης γνωστός ντετέκτιβ ισχυρίζεται ότι ο ηθοποιός τού είχε εκμυστηρευτεί προ ημερών ότι δεχόταν απειλές, ενώ έδειχνε φοβισμένος.

Ο ντετέκτιβ δεν αποκάλυψε τους λόγους και δήλωσε ότι θα τους πει στην αστυνομία.

Τα στοιχεία πάντως που είχε συγκεντρώσει ως αργά χθες η αστυνομία συνηγορούν υπέρ της εκδοχής ότι ο δολοφόνος του 56χρονου ηθοποιού ήταν γνωστός του. Το κίνητρο ωστόσο παραμένει αδιευκρίνιστο.

Αυτό που θεωρείται βέβαιο είναι ότι το άγριο έγκλημα δεν ήταν προσχεδιασμένο, διότι ο δράστης δεν πήγε στο σπίτι του ηθοποιού, στην οδό Μετεώρων 14 στο Παγκράτι, οπλισμένος. Το ότι δεν πήγε προετοιμασμένος για φόνο αποδεικνύεται από το γεγονός ότι το όπλο που χρησιμοποίησε για τη δολοφονία του ηθοποιού ήταν ένα συλλεκτικό μαχαίρι που βρήκε στην κουζίνα του σπιτιού.

Το μαχαίρι βρέθηκε από κλιμάκιο της Ασφάλειας Αττικής που ερεύνησε το διαμέρισμα και μεταφέρθηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια για ανίχνευση αποτυπωμάτων και άλλων στοιχείων (βιολογικό υλικό κ.λπ.).

Δεν ήταν παραβιασμένη
Επίσης η βεβαιότητα της αστυνομίας ότι ο δράστης δεν ήταν άγνωστος στο θύμα στηρίζεται στο γεγονός ότι η πόρτα του διαμερίσματος δεν ήταν παραβιασμένη.

Ο Νίκος Σεργιανόπουλος άνοιξε την πόρτα στον δολοφόνο του, προφανώς γιατί περίμενε αυτή την επίσκεψη ή γιατί πήγαν στο σπίτι μαζί.

Το τι μεσολάβησε και η νυχτερινή συνάντηση εξελίχθηκε σε άγριο έγκλημα είναι το ζητούμενο για την αστυνομία.

Στο σαλόνι του σπιτιού πάντως βρέθηκαν κουτιά από μπίρες και χρησιμοποιημένα ποτήρια, καθώς και το κινητό τηλέφωνο του ηθοποιού, που μεταφέρθηκαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Για τις κλήσεις που υπάρχουν στο κινητό πρόκειται να ζητηθεί άρση του τηλεφωνικού απορρήτου.

Στο διαμέρισμα βρέθηκε επίσης ένα σακουλάκι με μικρή ποσότητα λευκής σκόνης, που κατά τις εκτιμήσεις της αστυνομίας πρέπει να είναι κοκαϊνη.

Το αν πράγματι είναι ναρκωτική ουσία θα διαπιστωθεί από το Γενικό Χημείο του Κράτους όπου έχει σταλεί για εξέταση.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Φίλιππο Κουτσάφτη ο ηθοποιός δολοφονήθηκε γύρω στα μεσάνυχτα της 3ης προς 4η Ιουνίου, ενώ έφερε πολλαπλά τραύματα από μαχαίρι στο στήθος και στον λαιμό.

Τo έγκλημα αποκαλύφθηκε στις 7.10 χθες το πρωί, όταν πήγε στο διαμέρισμα η αλλοδαπή οικιακή βοηθός που καθάριζε το σπίτι του ηθοποιού.

Η γυναίκα χτύπησε το κουδούνι αλλά δεν πήρε απάντηση, με αποτέλεσμα να ανοίξει την πόρτα με τα κλειδιά που της είχε δώσει ο ηθοποιός.

Οταν προχώρησε στο σαλόνι του διαμερίσματος, έμεινε άναυδη. Βρήκε τον ηθοποιό γυμνό στο δάπεδο μέσα σε μια λίμνη αίματος. Η Αλβανίδα ειδοποίησε αμέσως τους γείτονες και αυτοί με τη σειρά τους την αστυνομία.

Σε λίγα λεπτά είχαν φτάσει στην οδό Μετεώρων 14 στο Παγκράτι αστυνομικοί της Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής με επικεφαλής τον διοικητή της Ασφάλειας Αττικής ταξίαρχο Γρηγόρη Μπαλάκο, που ξεκίνησαν τις έρευνες.

Οι ένοικοι
Από τους ενοίκους των άλλων διαμερισμάτων δεν προέκυψε κάτι σημαντικό. Οι ένοικοι του τετάρτου ορόφου δεν είχαν αντιληφθεί κάτι (σ.σ.: το διαμέρισμα του Νίκου Σεργιανόπουλου βρίσκεται στον πέμπτο όροφο), ενώ αυτοί που μένουν στον έκτο όροφο έλειπαν από το σπίτι τους.

Αυτό που έκανε εντύπωση στους αστυνομικούς ήταν ότι η κλειδαριά του διαμερίσματος ήταν παραβιασμένη από μέσα, ενώ απέξω δεν υπήρχαν ίχνη παραβίασης. Μάλιστα στο δάπεδο βρήκαν ένα σπασμένο κλειδί. Η ερμηνεία που δίνει η αστυνομία στο γεγονός είναι ότι ο δράστης εγκλωβίστηκε στο διαμέρισμα τη στιγμή που πήγε να φύγει, γιατί από την ταραχή του έσπασε το κλειδί, το οποίο πρέπει να είχε μαγκώσει στην κλειδαριά.

Επίσης το διαμέρισμα του Νίκου Σεργιανόπουλου βρέθηκε αναστατωμένο. Η αναστάτωση όμως αυτή, κατά την αστυνομία, δεν είχε τα χαρακτηριστικά της διεξοδικής έρευνας. Εμοιαζε περισσότερο με έρευνα για την ανεύρεση των κλειδιών του σπιτιού.

Δεν μπορεί ωστόσο να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να έκλεψε ο δολοφόνος πράγματα από το σπίτι. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ο ηθοποιός είχε κάνει την προηγούμενη μέρα ανάληψη χρηματικού ποσού από την τράπεζα, το οποίο δεν βρέθηκε.

Η αστυνομία επρόκειτο χθες να πάει στο διαμέρισμα μαζί με την οικιακή βοηθό που το καθάριζε, προκειμένου να διαπιστωθεί αν λείπουν αντικείμενα αξίας.

ethnos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1825&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote