Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Οι αντιευρωπαϊστές δεν χωρούν στην ΕΕ
Οι αντιευρωπαϊστές δεν χωρούν στην ΕΕ Εκτύπωση E-mail
05.06.08

Μήνυμα με πολλούς αποδέκτες έστειλε η Ντόρα Μπακογιάννη κατά τη συνεδρίαση της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής για τη συνθήκη της Λισαβόνας.

«Εχουμε δικαίωμα να υπογραμμίσουμε ότι δεν θα δεχθούμε οποιαδήποτε υποβάθμιση ή παράκαμψη των κριτηρίων που ισχύουν για όλα τα υποψήφια κράτη - μέλη. Ως το αρχαιότερο μέλος της EE στην περιοχή των Βαλκανίων, έχουμε ιδιαίτερη ευθύνη. Τυχόν εισδοχή χωρών με αντιευρωπαϊκές ή μισοευρωπαϊκές πολιτικές θα ήταν σε βάρος των χωρών αυτών, της ΕΕ και τελικά της ίδιας της Ελλάδος» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Σε πολλά κράτη - μέλη αυξάνει η κούραση από τις διαρκείς διευρύνσεις» παρατήρησε η κα Μπακογιάννη. Στο κλίμα αυτό, «η χώρα μας υποστήριξε σθεναρά και με συνέπεια τις επιδιώξεις των βαλκανικών χωρών να ενταχθούν στην ΕΕ. Η ατζέντα της Θεσσαλονίκης αποτελεί σημείο αναφοράς για τα Βαλκάνια».

Κατά τ' άλλα, η κα Μπακογιάννη, αναφέρθηκε στον αυξημένο ρόλο που πρόκειται να παίξουν πλέον τα κοινοβούλια στη διαμόρφωση του ευρωπαϊκού μέλλοντος και υπογράμμισε την ανάγκη να μην προκαλέσουν «ανάσχεση» της πορείας αυτής με αποφάσεις τους.

Κληθείσα δε, από τη Λιάνα Κανέλλη (ΚΚΕ), να διευκρινίσει τη θέση της, η υπουργός Εξωτερικών σημείωσε: «Θεωρώ ανάσχεση την απόφαση της Βουλής της Ολλανδίας, που δεν επέτρεψε επί ένα χρόνο να υπογράψουμε το σύμφωνο σύνδεσης με τη Σερβία. Θα είχα πολύ μεγάλο κέφι να πάω στην Ολλανδία και να τους πω ότι αυτή η απόφαση οδηγεί τη δική μου περιοχή σε αναστατώσεις. Εννοώ λοιπόν, ότι το σύνολο των κοινοβουλίων έχει περισσότερες δυνατότητες πλέον, αλλά και ευθύνες».

Η υπουργός Εξωτερικών, αναφερθείσα στην ανάγκη να υπάρξει κοινή εξωτερική και αμυντική πολιτική της ΕΕ, συμφώνησε με τη βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Βάσω Παπανδρέου ότι είναι αναγκαία μια αύξηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων για την άμυνα.

* Τη συμπερίληψη σχεδίου που απεικονίζει το γεφύρι της Αρτας στα νέα διαβατήρια της Αλβανίας κατήγγειλε ο βουλευτής του ΛΑΟΣ, Κ. Αϊβαλιώτης. Η κα Μπακογιάννη δήλωσε ότι δεν γνωρίζει κάτι σχετικά με τα καταγγελλόμενα.

e-tipos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1823&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote