Αρχική arrow EDITORIAL arrow ΕΝΑΣ ΕΒΔΟΜΗΝΤΑΡΗΣ ΙΣΟΝ ΔΥΟ 35ΑΡΗΔΕΣ………
ΕΝΑΣ ΕΒΔΟΜΗΝΤΑΡΗΣ ΙΣΟΝ ΔΥΟ 35ΑΡΗΔΕΣ……… Εκτύπωση E-mail
04.06.08

Του Σάκη Σερέτη

Μπορεί να μοιάζει με ανέκδοτο, αλλά δυστυχώς πρόκειται για τραγική ειρωνεία, που αποτυπώνει πιστά την εικόνα των παραγόντων που θέλουν να «ηγούνται» της Ομογένειας εδώ στην Νέα Υόρκη.

Εκ των πραγμάτων προκύπτει πως τα τελευταία τέσσερα χρόνια, η Ομοσπονδία Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης έχει για «στυλοβάτες»του σαθρού οικοδομήματος της, μια ομάδα υπερφίαλων δεξιόστροφων γηραλέων, που δεν χάνουν την ευκαιρία μπροστά στα μικρόφωνα να προσκαλούν την νεολαία να αναλάβει τα ηνία, δηλώνοντας με ατέλειωτο θράσος πως θέλουν να ανοίξουν τις πόρτες στους νέους ανθρώπους.

Αυτά βέβαια είναι τα φαινομενικά και στερεότυπα σλόγκαν που χρησιμοποιούν, γιατί στην ουσία αυτοί οι ίδιοι πίσω από κλειστές πόρτες, αγωνίζονται σαν μαφιόζικα κοράκια να κατασπαράξουν και φυσικά να φιμώσουν, οποιονδήποτε δεν ανήκει στην δική τους ομάδα και φυσικά δεν έχει συμπληρώσει τα παραταξιακά ένσημα της δεκαετίας .
Ελάχιστοι νέοι κατάφεραν να επιβιώσουν στην φάμπρικα της «κραταιάς» και όσοι το κατόρθωσαν, αναγκάσθηκαν να συμμαχήσουν με τον εξαποδό και να κλείσουν τα μάτια, παραβλέποντας τις ατασθαλίες και την αλαζονική κακοδιαχείριση των εβδομηντάρηδων προεστών του μαντριού.
Η τελευταία Ομογενειακή συγκέντρωση που έγινε στα πλαίσια του προεκλογικού διήμερου συνεδρίου, στο Σταθάκειο κέντρο της Αστόριας, επιβεβαιώνει τα γραπτά μου καθώς και την στάση μου, (δυο χρόνια) απέναντι στην ανάλγητη ομάδα του κ.Ν.Διαμαντίδη, αλλά και κάποιων υμνητών του!!!
Οι υποψηφιότητες που κατατέθηκαν για τις 21 καρέκλες της Ομοσπονδίας, έχουν το γνωστό άρωμα του κατεστημένου με ελάχιστες αξιόλογες εξαιρέσεις, αλλά και με κάποιες γαλαζοπράσινες κομματικές σφήνες, που θα αποτελέσουν το μελάνι της σουπιάς για τα μάτια του κόσμου.
Επικεντρώθηκαν λοιπόν οι αντιπρόσωποι των συλλόγων κατά την διάρκεια του διήμερου συνεδρίου, στο δέντρο της αλλαγής της παλιάς φρουράς , αλλά ταυτόχρονα χάθηκαν χωρίς να το καταλάβουν, στο δάσος των οικονομικών ατασθαλιών και της κακοδιαχείρισης.
Η έλλειψη εμπειρίας, η πολύωρη και κουραστική διαδικασία, αλλά και το επιδέξιο πατρονάρισμα των «λαγών» της κάθε ομάδας, αποσυντόνισε ακόμα και αυτούς που γνώριζαν πρόσωπα και πράγματα για τα κατορθώματα της απερχόμενης διοίκησης, με αποτέλεσμα η πολυσυζητημένη διαφάνεια και η απόδοση ευθυνών, να περάσει σε δεύτερη μοίρα..
Έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα κατά την δεύτερη ημέρα του διήμερου προεκλογικού συνεδρίου, το ασφυκτικό ερώτημα που κυριαρχούσε εντός και εκτός της αίθουσας της Ομοσπονδίας, δεν ήταν πλέον το «γιατί;»,αλλά με «ποιόν;».
Τις δυο διαφορετικές εκδοχές της απάντησης, θα τις δώσουν την Κυριακή 8 Ιουνίου οι ψηφοφόροι που θα ψηφίσουν είτε κατά συνείδηση, είτε κάτω από το βάρος της κομματικής πίεσης που ασκούν οι Ομογενειακοί χαλίφηδες των δυο μεγάλων κομμάτων εξουσίας της Ελλάδας.
Όμως το ζητούμενο για την Ομοσπονδία σε αυτή την χρονική στιγμή, είναι η έξοδος από τον βάλτο των προβλημάτων και της απαξίωσης, με την ανάδειξη όποιου διαθέτει
πραγματικά θάρρος, σύνεση, τιμιότητα και φυσικά ικανότητα να ηγηθεί ,ενός υγιούς ψηφοδελτίου με προδιαγραφές διαφάνειας και όχι φτηνής φαρσοκωμωδίας.
Ας χρησιμοποιήσουν σαν κριτήριο ανάδειξης μια παλιά παροιμία που λέει: «άσπρη γάτα, μαύρη γάτα, αδιάφορο, αρκεί να πιάνει τα ποντίκια ».
 
 
 
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1815&Itemid=29

Τελευταία ανανέωση ( 04.06.08 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Ποιά είναι η γνώμη σας για το δικαίωμα ψήφου των αποδήμων Ελλήνων