Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow «Δεν πίεζε μόνο η Siemens...»
«Δεν πίεζε μόνο η Siemens...» Εκτύπωση E-mail
03.06.08

Την άσκηση πιέσεων από τη Siemens το 1993, προς τον τότε πρωθυπουργό K. Μητσοτάκη, για την ανάθεση παραγγελίας των ψηφιακών παροχών, επιβεβαίωσε με δηλώσεις του ο τότε υπουργός Εθνικής Οικονομίας Στ. Μάνος, με συνέντευξη του στον City99,5.

Μάλιστα ο κ. Μάνος ανέφερε ότι «δεν ήταν μόνο η Siemens, ήταν η Siemens και η Ιντρακόμ», οι εταιρείες από τις οποίες «κατεβλήθη προσπάθεια εκ μέρους τους να δημιουργήσουν αυτή την πίεση» και σημειώνει ότι «στην πολιτική πάντοτε υπάρχουν πιέσεις, πάντοτε υπάρχουν ενδιαφερόμενοι το ζήτημα είναι να υπάρχουν υπουργοί που δεν υποκύπτουν».

Αναφερόμενος ειδικότερα στη δική του στάση, που είχε αποτέλεσμα την αποστολή επιστολής από την Siemens προς τον Κ. Μητσοτάκη ανέφερε ότι «είπα και στις 2 εταιρίες ότι ένας από τους κυρίους λόγους για τους οποίους η κυβέρνηση αποφάσισε να καταλήξει στο σχήμα του στρατηγικού επενδυτή ήταν ότι δεν είχε εμπιστοσύνη στο πως κάνει τη δουλειά του ο ΟΤΕ αλλά ήθελε τη βοήθεια ενός ανθρώπου που ξέρει τη δουλειά, ενός στρατηγικού συμμάχου, μιας μεγάλης τηλεπικοινωνιακής εταιρείας».

Εν τω μεταξύ, επιταγή σε πολιτικό κόμμα -που δεν κατονομάζεται- και δωρεές οικοσυσκευών και τηλεφωνικών κέντρων ήταν οι παροχές της Siemens και σε πολιτικά πρόσωπα, σύμφωνα με την κατάθεση της γραμματέως του πρώην διευθύνοντα συμβούλου, Μιχάλη Χριστοφοράκου.
e-tipos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1808&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote