Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Επανέρχεται προκλητικός ο Αχμαντινεζάντ
Επανέρχεται προκλητικός ο Αχμαντινεζάντ Εκτύπωση E-mail
03.06.08

Την προκλητική δήλωση ότι το Ισραήλ "σύντομα θα εξαλειφθεί από το γεωγραφικό χάρτη", επανέλαβε ο Ιρανός Πρόεδρος, Μαχμούντ Αχμαντινεζάντ, εκτοξεύοντας πυρά και κατά των ΗΠΑ.

"Το εγκληματικό και τρομοκρατικό σιωνιστικό καθεστώς (Ισραήλ) που κατέχει ένα ρεκόρ 60 ετών φόνων και παραβιάσεων, έφτασε στην τελική φάση του και σύντομα θα εξαλειφθεί από το γεωγραφικό χάρτη", δήλωσε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων IRNA, απευθυνόμενος σε ξένους προσκεκλημένους στην Τεχεράνη, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων, με την ευκαιρία της 19ης επετείου του θανάτου του ανώτατου θρησκευτικού ηγέτη Αγιατολάχ Ρουχολάχ Χομεϊνί.

"Εάν εμείς (ο μουσουλμανικός κόσμος) παραμείνουμε ενωμένοι, η κατάρρευση των τυραννικών δυνάμεων θα έλθει συντομότερα. Η αυγή της νίκης είναι κοντά και το σκοτάδι θα φύγει", προέβλεψε ο Ιρανός Πρόεδρος, που τα τελευταία τρία χρόνια έχει προκαλέσει την διεθνή κατακραυγή μιλώντας για "εξάλειψη" του Ισραήλ και "μετεγκατάστασή" του στην Ευρώπη ή την Αλάσκα, καθώς και αμφισβητώντας τις ιστορικές διαστάσεις του Ολοκαυτώματος.

Παράλληλα ο Αχμαντινεζάντ είπε ότι η περίοδος της παρακμής και της καταστροφής της "σατανικής ισχύος" των Ηνωμένων Πολιτειών άρχισε.

Υποδοχή με διαδηλώσεις στη Ρώμη

Εν τω μεταξύ, στη Ρώμη, πολλές ενώσεις και κόμματα της ιταλικής αριστεράς έκαναν έκκληση για διαδηλώσεις αύριο Τρίτη στην ιταλική πρωτεύουσα κατά της άφιξης του Αχμαντινεζάντ και του ομολόγου του της Ζιμπάμπουε Ρόμπερτ Μουγκάμπε με την ευκαιρία της συνόδου κορυφής του FAO για την ασφάλεια των τροφίμων.

Θα είναι η πρώτη επίσκεψη στο εξωτερικό του Μουγκάμπε μετά τις εκλογές της 29-ης Μαρτίου το αποτέλεσμα των οποίων δεν ήταν ευνοϊκό για το καθεστώς του.

Στη διάσκεψη του FAO (3-5 Iουνίου) αναμένεται να λάβουν μέρος περίπου 50 αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων. Ηδη ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί σε διάφορες περιοχές της ιταλικής πρωτεύουσας για λόγους ασφαλείας.

ethnos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1807&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote