Αρχική arrow ΡΙΠΕΣ arrow ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΗΜΙΑΝΤΟΧΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑΣ
ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΗΜΙΑΝΤΟΧΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑΣ Εκτύπωση E-mail
02.06.08

Του Σάκη Σερέτη

Με μικρή συμμετοχή που δεν αντικατοπτρίζει την πραγματική δύναμη της Ομογένειας, άρχισαν το σαββατοκύριακο που πέρασε,οι εργασίες του διήμερου προεκλογικού συνεδρίου της Ομοσπονδίας Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης, στο Σταθάκειο κέντρο στην Αστόρια.

Η παρουσία των αντιπροσώπων δεν ξεπέρασε τους 64 και η συνεδρίαση άρχισε με μια ώρα καθυστέρηση ,εξ αιτίας μια αδιαθεσίας του «προέδρου» κ .Ν. Διαμαντίδη, ο οποίος εγκατέλειψε το κτήριο της Ομοσπονδίας και πήγε σε κοντινό νοσοκομείο, προκειμένου να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Ελλείψει παρουσίας του Α! αντιπροέδρου κ .Δ. Καλαμαρά, η έναρξη των εργασιών έγινε από τον Β! αντιπρόεδρο κ. Γ. Παράλαιμο ,μέχρι την ώρα που εμφανίσθηκε ο κ.Καλαμαράς.
Όπως ορίζει το καταστατικό, έγιναν προτάσεις υποψηφιοτήτων για το προεδρείο του διήμερου συνεδρίου και μετά από μυστική ψηφοφορία εξελέγησαν οι κ.κ. Γ.Τζώρτζης (32 ψήφους),Ν.Κούζιλος (31 ψήφους),και Τ.Μάνεσης (30 ψήφους).
Στη ψηφοφορία έλαβαν μέρος 59 αντιπρόσωποι και τα έγκυρα ψηφοδέλτια βρέθηκαν 58 και 1 άκυρο, ενώ οι υπόλοιποι τρεις υποψήφιοι έλαβαν κατά σειρά ,Β.Σταθάκος (28),Χ.Κάλλας (22)και Η.Τσεκερίδης (20).
Το προεδρείο του συνεδρίου εξέτασε την καταγγελία του πρώην προέδρου κ. Γ. Γεωργόπουλου, του οποίου το όνομα είχε αφαιρεθεί από τον κατάλογο των αντιπροσώπων του συλλόγου του(Πειραιώτες), λόγω της τιμωρίας που του είχε επιβληθεί και η οποία απαλείφθηκε κατά την διάρκεια της τελευταίας γενικής συνέλευσης.
Έτσι ο προαναφερθείς επανάκτησε το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι, σε αντίθεση με τον κ. Α .Τομόπουλο, του οποίου ο φορέας που εκπροσωπούσε ( η εκκλησία του Αγίου Ελευθερίου στο Μανχάταν) απορρίφθηκε η συμμετοχή στις διεργασίες , επειδή στην εν λόγω ενορία δεν λειτουργεί Ελληνικό σχολείο.
Την τελική απόφαση θα κληθεί να δώσει η εφορευτική επιτροπή, η οποία εξελέγη την Κυριακή 1η Ιουνίου από την γενική συνέλευση των αντιπροσώπων και θα διεξάγει τις εκλογές, την ερχόμενη Κυριακή στον ίδιο χώρο.
Σημειωτέων ότι η ενορία του Αγίου Ελευθερίου, συμμετείχε κανονικά και χωρίς κώλυμα στις εκλογικές αναμετρήσεις των περασμένων ετών, παρά το γεγονός ότι η σχετική διόρθωση στο καταστατικό, έγινε την χρονιά του 2000.
Όμως για κάποιο περίεργο λόγο, η μειοψηφία της συμβουλευτικής επιτροπής την ανακάλυψε στο παρά πέντε και ενώ ο χαρακτήρας της είναι συμβουλευτικός, εμφανίσθηκε δια του προέδρου της κ.Δ.Δημητρίου με ύφος χιλίων καρδιναλίων, να διατάζει την αποπομπή του εν λόγω φορέα.
Εδώ θα πρέπει να θυμίσουμε ότι το καταστατικό της Ομοσπονδίας δεν έχει αναδρομική ισχύ και κατά συνέπεια, θα θεωρηθεί άδικο να θυσιασθεί ένας ακόμη φορέας από την δύναμη της «κραταιάς», στον βωμό της εμπάθειας και των προσωπικών αντιπαραθέσεων.
Ένταση πυροδότησε η οικονομική αναφορά του «ταμία» κ.Χ.Βουρνά, ο οποίος δέχθηκε καταιγισμό ερωτήσεων για τα χρήματα που ξοδεύτηκαν για λογαριασμό του «συνεδρίου φιάσκου», που ποτέ δεν πραγματοποιήθηκε και ξεπέρασαν κατά $23.000 ,την αρχική έγκριση της αναιμικής πλειοψηφίας των 14άρων ατόμων, που αποφάσισαν την εκταμίευση των χρημάτων.
Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως την αναιμική πλειοψηφία των 14άρων ατόμων, πλαισίωναν την εποχή εκείνη ο κ.Α.Σάββα ,ο οποίος όπως δήλωσε κατά την διάρκεια της αναφοράς του σαν πρόεδρος της εξελεγκτικής επιτροπής, άργησε κατά πολύ να εκπληρώσει τις οικονομικές υποχρεώσεις του συλλόγου του, μέσω του οποίου αντλούσε το δικαίωμα να συμμετέχει και να καθορίζει με την ψήφο του τις αποφάσεις της γενικής συνέλευσης.
Συνοδοιπόρος στο μονοπάτι της παραβατικότητας και ο «αντιπρόεδρος»κ.Δ.Καλαμαράς, του οποίου ο σύλλογος ήταν απλήρωτος την εποχή που πάρθηκαν οι αναιμικές αποφάσεις εκταμίευσης χρημάτων για το επίμαχο «συνέδριο» και σαν αξιωματούχος της Ομοσπονδίας, έπρεπε να δίνει το καλό παράδειγμα και να υπερασπίζεται την σωστή τήρηση του καταστατικού αλλά!!!.(άρμεγε λαγούς και κούρευε χελώνες)….
Εύστοχη ερώτηση κατέθεσε ο κ.Στασινός, όσον αφορά την έγγραφη αναφορά του ταμία η οποία δόθηκε την τελευταία στιγμή, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει αρκετός χρόνος να τον μελετήσουν τα μέλη της γενικής συνέλευσης και να καταθέσουν τις σχετικές ερωτήσεις, που σίγουρα θα αποκάλυπταν το μεγαλείο της ανικανότητας, αλλά και της αλαζονείας που διακρίνει τους ανευθυνουπεύθυνους της «κραταιάς».
Συνέδριο φαντομά αποκάλεσε ο κ.Γ.Τζώρτζης, το επικοινωνιακό φιάσκο που προσπάθησε να διοργανώσει η κλίκα του κ.Δ.Δημητρίου τον περασμένο Ιούνιο, με αδιαφανείς διαδικασίες και με απόλυτη μυστικοπάθεια.
Ένα γεγονός που προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις και περίεργους συνειρμούς, για τους νονούς του επικοινωνιακού φιάσκου, που ενώ από τις 31 Μαΐου 07 είχαν τις έγγραφες παραιτήσεις σχεδόν ολόκληρης της επιστημονικής επιτροπής, αυτοί συνέχιζαν να διασπαθίζουν τα χρήματα του οργανισμού, συντηρώντας το νοσηρό δίδυμο των αλεξιπτωτιστών που κινούσε τα νήματα εξουσίας εκείνη την εποχή και απομάκρυνε με μακροσκελή και ανούσια ψηφίσματα, όποιον επέκρινε τις σκοταδιστικές ενέργειες τους.
Αυτές οι αδιαφανείς διαδικασίες καθώς και οι παρασκηνιακές κινήσεις του κ.Δ.Δημητρίου (πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του «συνεδρίου»),ανάγκασαν τον ταμία κ.Χ.Βουρνά να παραιτηθεί από την σχετική επιτροπή και ειλικρινά πολύ λυπάμαι, που στις σχετικές ερωτήσεις που του απηύθυναν τα μέλη της γενικής συνέλευσης , δεν βρήκε το θάρρος να ξεκαθαρίσει την θέση του, σαν «επαγγελματίας» όπως τουλάχιστον δήλωσε κατ’ επανάληψη.
Επίσης θα έπρεπε να γνωρίζει ο κ.Βουρνάς, ότι τα μπλόκ αποδείξεων είσπραξης χρημάτων του οργανισμού, δεν καταστρέφονται έτσι αβασάνιστα για λόγους καλαισθησίας, τουλάχιστον πριν την πάροδο επτά ετών όπως ορίζει η Αμερικανική νομοθεσία, η οποία δεν αντιμετωπίζει τέτοια φαινόμενα καλόπιστα ,όπως θα ήθελε ο «επαγγελματίας»(κατά δήλωση του)ταμίας της Ομοσπονδίας.
«Δεν είμαι συνταγματολόγος ούτε αστυνόμος»δήλωσε ο κ .Χ. Βουρνάς, ο οποίος όμως ξέχασε να υπενθυμίσει στα μέλη της γενικής συνέλευσης, τους λόγους που αποστασιοποιήθηκε από το επικοινωνιακό φιάσκο με θέα την Ακρόπολη και για αυτό τον λόγο, σταμάτησε να υπογράφει επιταγές για τις ανάγκες του «συνεδρίου», εκχωρώντας εκούσια ή ακούσια το δικαίωμα αυτό, στους κ.κ.Δ.Δημητρίου και Δ.Καλαμαρά .
Στο ίδιο μήκος κύματος όσον αφορά το επίμαχο «συνέδριο»,κινήθηκε και ο κ.Δ.Βεκιαρέλης, ο οποίος τόνισε ότι ξοδεύτηκαν χρήματα χωρίς την έγκριση της ολομέλειας και αυτό αποτελεί, πολύ σοβαρή παραβίαση του καταστατικού της Ομοσπονδίας, από τους ανθρώπους που ορκίσθηκαν να το ακολουθούν σαν ευαγγέλιο.
Επικαλέστηκε δε τα πρακτικά των συνεδριάσεων του διοικητικού συμβουλίου, μέσω των οποίων προκύπτουν οι ανακολουθίες και οι αυθαίρετες αποφάσεις της ηγεσίας του οργανισμού.
Μια σειρά από παράνομες εργασίες και έλλειψη παραστατικών εγγράφων που αφορούσαν εργασίες, που έγιναν χωρίς άδεια από την πολιτεία της Νέας Υόρκης στο κτήριο της Ομοσπονδίας, κατήγγειλε ο κ. Κ. Μεϊμάρογλου, ο οποίος τόνισε ότι ο καυστήρας είναι παράνομος και ελλοχεύει ο κίνδυνος να τιμωρηθεί ο οργανισμός σε ενδεχόμενο έλεγχο των αρμοδίων υπηρεσιών.
Επίσης αναφέρθηκε, ότι δεν έχει πραγματοποιηθεί ο τελικός έλεγχος των ηλεκτρολογικών εργασιών που έγιναν για τις ανάγκες της θεατρικής σκηνής, καθόσον απαιτούνται επί πλέον της δαπάνης που καταβλήθηκε, άλλες $3.500.
Η αναφορά της εξελεγκτικής επιτροπής όσον αφορά στα οικονομικά της Ομοσπονδίας, ήταν γροθιά στο στομάχι για τους αυτοδιόριστους και τα γραπτά συμπεράσματα της, θα πρέπει η επόμενη διοίκηση να τα λάβει σοβαρά υπ’ όψη της, εάν πραγματικά θέλει την διαφάνεια και την τάξη.
Το μήνυμα της ατιμωρησίας λόγω εθελοντισμού, είναι μια καραμέλα που έχει λειώσει πλέον και δεν παρέχει καμία ασφάλεια και καμία ασυλία, καθόσον κανένας δεν μπορεί να βρεθεί πάνω από τον νόμο.
Και νόμος ,δεν είναι η ατασθαλία του εθελοντή που ξοδεύει αλόγιστα και στην συνέχεια ζητάει συγκάλυψη των ευθυνών του.
Όσον αφορά την ανάληψη ευθυνών από τους αποδεδειγμένα ανεύθυνους αξιωματούχους της Ομοσπονδίας ,μην περιμένουμε να πραγματοποιηθεί απο αυτή την ομάδα των μικρόψυχων παραγόντωντης εμπάθειας.
Είναι πλέον ολοφάνερο πως το πικρό ποτήρι της ΕΥΘΥΝΗΣ , κανένας τους δεν θέλει να ακουμπήσει τα δικά του χείλη και αυτή η εικόνα είναι μεν πολύ άσχημη, αλλά δυστυχώς οδυνηρά αληθινή…
 
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1805&Itemid=34

Τελευταία ανανέωση ( 03.06.08 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Ποιά είναι η γνώμη σας για το δικαίωμα ψήφου των αποδήμων Ελλήνων