Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Ο σύμβουλος Καραμανλή δικάζεται και κατηγορεί τους Μητσοτάκηδες
Ο σύμβουλος Καραμανλή δικάζεται και κατηγορεί τους Μητσοτάκηδες Εκτύπωση E-mail
31.05.08

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθεται στις 22 Σεπτεμβρίου ο σύμβουλος του πρωθυπουργού, Γιάννης Κεφαλογιάννης, με την κατηγορία ότι παρενέβη προς δύο αστυνομικούς να πάρουν πίσω τις καταθέσεις που είχαν δώσει εις βάρος κατηγορούμενου σε υπόθεση χασισοκαλλιέργειας στον Μυλοπόταμο.

 

Την οικογένεια Μητσοτάκη κατηγορούσε ο Γ. Κεφαλογιάννης που, πάντως, παραμένει σύμβουλος του Κ. Καραμανλή
Μαζί του κατηγορείται και ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ρεθύμνου, Αρκ. Σπανουδάκης.
 
Το γεγονός δημιουργεί πολιτικό θέμα για την κυβέρνηση και στον ίδιο τον Κ. Καραμανλή, για δύο λόγους:
 
Η κυβέρνηση ξεκίνησε ολόκληρη εκστρατεία την Πρωτοχρονιά, προκειμένου να εξαρθρώσει το βασίλειο της παρανομίας των Ζωνιανών, ενώ στελέχη της κατηγορούνται ότι έκαναν ακριβώς το αντίθετο: επιχείρησαν να καλύψουν παράνομες πράξεις κατοίκων του Μυλοποτάμου, οι οποίες μάλιστα σχετίζονταν με την παραγωγή και διακίνηση ναρκωτικών.
 
Ο Γ. Κεφαλογιάννης συνεχίζει να διατηρείται στη θέση του συμβούλου του πρωθυπουργού, όπως έγινε γνωστό από το Μέγαρο Μαξίμου χθες το βράδυ, όταν άλλα στελέχη της Ν.Δ. αποπέμπονται με ενδείξεις μέχρι να ξεμπλέξουν από τις δικαστικές περιπέτειές τους και να αποδείξουν την αθωότητά τους. Δηλαδή εφαρμόζονται δύο μέτρα και δύο σταθμά.
 
Οργισμένος
 
Ο πρώην υπουργός της Ν.Δ. οργισμένος χθες κατηγορούσε την οικογένεια Μητσοτάκη, ότι βρίσκεται πίσω από τη δραματική εξέλιξη που πήρε η συγκεκριμένη υπόθεση. Πληροφορίες της «Ε» αναφέρουν ότι φώναζε «εμένα δεν θα με αποδομήσει το μητσοτακέικο» και χρειάστηκε να παρέμβει ο Γ. Αγγέλου για να τον ηρεμήσει. Ο πρώην υπουργός έδωσε εξηγήσεις στον διευθυντή του γραφείου του πρωθυπουργού για την υπόθεση για την οποία θα δικαστεί και υποστήριξε ότι ο κατηγορούμενος από τον Μυλοπόταμο καταδικάστηκε τελικά.
 
Το Μαξίμου επιχείρησε να υποβαθμίσει το θέμα, λέγοντας ότι πρόκειται για πλημμέλημα και ότι ο Γ. Κεφαλογιάννης διατηρεί τη θέση του συμβούλου του πρωθυπουργού. Ηταν, όμως, εμφανής η αμηχανία τους. Δεν αποκλείεται τη διέξοδο να δώσει ο ίδιος ο Γ. Κεφαλογιάννης, υποβάλλοντας την παραίτησή του, ιδίως αν το θέμα πάρει διαστάσεις στα ΜΜΕ και πληγεί και η κόρη του, Ολγα Κεφαλογιάννη, η οποία πρωτοεξελέγη βουλευτής Ρεθύμνου τον Σεπτέμβριο.
 
Τη δίωξη για πρόκληση σε τέλεση αδικήματος απόπειρας υπόθαλψης εγκληματία σε βάρος του Γ. Κεφαλογιάννη άσκησε ο Χανιώτης εισαγγελέας Γ. Πατεράκης. Η καταγγελία για την παρέμβαση του πρώην υπουργού της Ν.Δ. σε αστυνομικούς προκειμένου να πάρουν πίσω τις καταθέσεις τους για τον κατηγορούμενο από τον Μυλοπόταμο έγινε από άλλο αστυνομικό σε συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Ρεθύμνου πριν από ένα χρόνο. Πήρε, όμως, διαστάσεις μετά τη φονική ενέδρα σε βάρος των αστυνομικών και των ειδικών φρουρών στα Ζωνιανά.
 
Το επιβεβαίωσαν
 
Οι δύο αστυνομικοί κλήθηκαν από τον εισαγγελέα, στον οποίο επιβεβαίωσαν την καταγγελία. Υποστήριξαν ότι αρχικά τους προσέγγισε συνεργάτης του κ. Κεφαλογιάννη και όταν εκείνοι αρνήθηκαν, τους οδήγησε στο γραφείο του πολιτικού. Εκεί έγινε συζήτηση ενώπιον τρίτων, όπως τόνισαν, και είτε με απειλές είτε με υποσχέσεις ο πολιτικός τούς ζήτησε να ελαφρύνουν τη θέση του συγκεκριμένου κατηγορούμενου, κάτι που δεν έκαναν, με αποτέλεσμα εκείνος να καταδικαστεί.
 
Στη συζήτηση που ξεκίνησε για την ευθύνη που είχαν οι πολιτικοί που έκλειναν τα μάτια στην παρανομία των Ζωνιανών, με αποτέλεσμα να πάρει μεγάλες διαστάσεις η υπόθεση, αιχμές σε βάρος του Γ. Κεφαλογιάννη είχε αφήσει ο πολιτευτής Κ. Σχοινάς. Είχε πει ότι πατέρας και κόρη απουσίαζαν από προεκλογική σύσκεψη για την εγκληματικότητα, θέλοντας να τονίσει το έλλειμμα πολιτικής βούλησης.
 
Σύμφωνα με τον δικηγόρο Κ. Μαθιουδάκη, ο Γ. Κεφαλογιάννης απολογήθηκε με υπόμνημα. Ο ίδιος δήλωσε ότι δεν γνώριζε τίποτα για τη δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης. Αλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι τρεις φορές πήγε η κλήση στο σπίτι του και παρά το γεγονός ότι θυροκολλήθηκε, εκείνος αδιαφόρησε. Η δίκη θα γίνει από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο. *
 
 
 
 
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1803&Itemid=33

Τελευταία ανανέωση ( 31.05.08 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote