Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Πρώην μέλη της Stasi εργάζονται σε εταιρείες παρακολουθήσεων στη Γερμανία
Πρώην μέλη της Stasi εργάζονται σε εταιρείες παρακολουθήσεων στη Γερμανία Εκτύπωση E-mail
31.05.08

Η Deutsche Telekom, η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή εταιρεία τηλεπικοινωνιών, πλήττεται από τις αποκαλύψεις για παρακολούθηση τηλεφωνικών επικοινωνιών και υποκλοπή τραπεζικών δεδομένων.

 

Νεότερες πληροφορίες καταδεικνύουν ότι δημοσιογράφοι, στην υπόθεση Deutsche Telekom, έπεσαν θύματα όχι μόνο υποκλοπών ή παρακολούθησης των τραπεζικών τους δεδομένων, αλλά και φυσικής παρακολούθησης και καταγραφής των κινήσεών τους από κάμερα. Χθες, η εφημερίδα Financial Times Deutschland δημοσίευσε την πληροφορία ότι πρώην μέλη της Stasi εργάζονται για εταιρείες παρακολουθήσεων στη Γερμανία.
 
  
Ένα από τα διευθυντικά στελέχη της εταιρείας DESA, η οποία είχε αναλάβει την παρακολούθηση δημοσιογράφου των Financial Times Deutschland, ανήκε στην πολιτική αστυνομία της πρώην Ανατολικής Γερμανίας.
 
Έχουν περάσει λιγότερα από 20 χρόνια από την πτώση του Τείχους του Βερολίνου και την διάλυση της μυστικής αστυνομίας της Stasi και οι Γερμανοί είναι ιδιαίτερα ευαίσθητοι όσον αφορά τις παραβάσεις στην ιδιωτική τους ζωή, αναφέρει το πρακτορείο γαλλικό πρακτορείο AFP.
 
Σημειώνεται ότι και άλλες επιχειρήσεις έχουν κατηγορηθεί για κατασκοπεία με το πιο μεγάλο σκάνδαλο να αποτελεί αυτό της Lidl, μια από τις μεγαλύτερες αλυσίδες σούπερ μάρκετ. Η επιχείρηση είχε εγκαταστήσει κρυφές κάμερες στα καταστήματα για να παρακολουθεί τις κινήσεις του προσωπικού, παραβιάζοντας την εργατική νομοθεσία.
 
Η Deutsche Telekom, η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή εταιρεία τηλεπικοινωνιών, πλήττεται από τις αποκαλύψεις του περασμένου σαββατοκύριακου για παρακολούθηση τηλεφωνικών επικοινωνιών και υποκλοπή τραπεζικών δεδομένων των μελών του εποπτικού συμβουλίου και δημοσιογράφων για τον εντοπισμό των πηγών διαρροής πληροφοριών προς τον τύπο.
 
Χθες, Πέμπτη, αποκαλύφθηκε ότι από το 2000 και όχι μόνο το διάστημα 2005 και 2006, ξεκίνησαν οι παρακολουθήσεις από την Deutsche Telekom σε δημοσιογράφους της εφημερίδας Financial Times Deutschland (FTD), όπως αποκαλύπτει σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας.
 
Η εταιρεία, η οποία διευθύνεται από τον Ρενέ Ομπερμαν, παραδέχθηκε εν μέρει τα γεγονότα και δικαστική έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη για το σκάνδαλο κατά του πρώην προέδρου Κάι-Ούβε Ρίκε και του πρώην προέδρου του εποπτικού συμβουλίου Κλάους Τσούμβίκελ. Το σκάνδαλο επαναφέρει στη Γερμανία την αντιπαράθεση σχετικά με την αποθήκευση δεδομένων, η οποία επιτράπηκε πρόσφατα από το κοινοβούλιο με επιχείρημα τον αγώνα κατά της τρομοκρατίας.
 
Συνάντηση των γερμανικών τηλεπικοινωνιών με τον υπουργό Εσωτερικών
 
Ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, θέλει να συναντηθεί τη Δευτέρα στο Βερολίνο με τους διευθυντές των ομίλων τηλεπικοινωνιών, ανάμεσά τους και της Deutsche Telekom, στο πλαίσιο των ερευνών για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων που πλήττει την εταιρεία, σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα του γερμανικού τύπου.
 
Σύμφωνα με το κείμενο της πρόσκλησης που έλαβαν όλες οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών και δημοσιεύεται στην Frankfurter Allgemeine Zeitung, το θέμα της συνάντησης θα είναι οι τρόποι αποτελεσματικής προστασίας δεδομένων στο πλαίσιο της λειτουργίας των εταιρειών αυτών και τα αντίστοιχα μέτρα που πρέπει να ληφθούν.
 
Η γερμανική νομοθεσία προβλέπει πλέον ότι δεδομένα σχετικά με τις τηλεφωνικές συνδέσεις πρέπει να αποθηκεύονται από τις εταιρείες για διάστημα έξι μηνών. Νέα στοιχεία που έρχονται στο φως κάθε μέρα δίνουν νέες διαστάσεις στο σκάνδαλο των παρακολουθήσεων.
 
kathimerini
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1802&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote