Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Πρώτοι γάμοι ομοφύλων στην Τήλο
Πρώτοι γάμοι ομοφύλων στην Τήλο Εκτύπωση E-mail
30.05.08

Στην Τήλο έγιναν τελικά οι δύο πρώτοι γάμοι ομόφυλων ζευγαριών καθώς ο δήμαρχος Τάσος Αλιφέρης, μετά και από νομική γνωμοδότηση, έκανε χρήση του νόμου 1250 του 82 για τον πολιτικό γάμο.

Τα μέλη της Ομοφυλοφιλικής και Λεσβιακής Κοινότητας Ελλάδας επισημαίνουν ότι θα ακολουθήσουν και άλλοι γάμοι ενώ επικαλούνται το ψήφισμα του 94 του Ευρωκοινοβουλίου το οποίο ζητά τη νομιμοποίηση του γάμου και την απάλειψη από κάθε νομοθεσία, των διακρίσεων εις βάρος των ομοφυλόφιλων.

 
Ανακοίνωση με την οποία υπεραμύνεται της απόφασής του να προχωρήσει σε γάμους ομοφυλοφίλων εξέδωσε ο δήμαρχος Τήλου, κατηγορώντας για υποκρισία αυτούς που έχουν αντιδράσει στο συγκεκριμένο θέμα.
«Η Δημοκρατία σημαίνει σεβασμό στον άνθρωπο και τα δικαιώματά του, που ο πυρήνας τους είναι η αυτοδιάθεση των ατόμων που συγκροτούν την κοινωνία και η ελευθερία τους» αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή του ο δήμαρχος Τήλου.
 
Στην ίδια ανακοίνωση ο δήμαρχος Τήλου κάνει αναφορά στην Σαπφώ και τον Αλκιβιάδη επισημαίνοντας πως αν αυτοί οι επιφανείς Έλληνες ζούσαν στην σύγχρονη Ελλάδα θα ήταν πολίτες δεύτερης κατηγορίας.
 
 
 
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1801&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote