Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Τουρκικό «Watergate» κατήγγειλε ο Μπαϊκάλ ζητώντας την παραίτηση Ερντογάν
Τουρκικό «Watergate» κατήγγειλε ο Μπαϊκάλ ζητώντας την παραίτηση Ερντογάν Εκτύπωση E-mail
30.05.08

Σκάνδαλο παρακολούθησης του γραφείου στελέχους του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος από κρατικές αρχές κατήγγειλε ο αρχηγός του τελευταίου, Ντενίζ Μπαϊκάλ, και παρομοιάζοντας την υπόθεση με το «σκάνδαλο Watergate», ζήτησε την παραίτηση του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Το «προϊόν» της παρακολούθησης είχε δημοσιευτεί τη Δευτέρα στη φιλοϊσλαμική εφημερίδα «Βακίτ». Στο δημοσίευμα, ο γενικός γραμματέας του κόμματος, Οντέρ Σαβ, εμφανίζεται να συνομιλεί με νομάρχη. Κατά τη συνομιλία τίθεται θέμα σχέσεων του κυβερνώντος κόμματος, του υπουργού Εσωτερικών και του ίδιου του πρωθυπουργού με το θρησκευτικό τάγμα «Νουρ», του Φετχουλάχ Γκιουλέν.

 
Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε χθες, ο Μπαϊκάλ είπε ότι δεν πρόκειται για υποκλοπή τηλεφωνικής συνομιλίας, αλλά για παρακολούθηση χώρου και συγκεκριμένα, χώρου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η συνομιλία είχε γίνει την περασμένη Παρασκευή και δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Βακίτ» την περασμένη Δευτέρα.
 
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΡΛΚ, Κεμάλ Αναντόλ, χθες δήλωσε ότι το κόμμα του θα προωθήσει την υπόθεση στην Εθνοσυνέλευση, πράγμα που από τα όσα είπε και ο Μπαϊκάλ σημαίνει πρόταση μομφής εναντίον του Ερντογάν.
 
Υποψίες για παρακολούθηση και του δικού του κόμματος διατύπωσε χθες ο γενικός γραμματέας του ακροδεξιού Κόμματος Εθνικιστικής Κίνησης, του τρίτου σε δύναμη κοινοβουλευτικού κόμματος. Ο Τζιχάν Πατσατζί είπε ότι το θέμα θα πρέπει να συζητηθεί στην Εθνοσυνέλευση.
 
Πάντως, η υπόθεση Οντέρ Σαβ έχει και προηγούμενα. Πριν από περίπου δέκα μέρες, συνομιλώντας με οπαδό του κόμματός του ο οποίος ήθελε να πάει στη Μέκκα να προσκυνήσει, του είχε πει: «Μην πας και δώσεις χρήματα στους Αραβες. Δεν ξέρεις, μπορεί να μη σε αφήσει ο Μωάμεθ και να σε κρατήσει εκεί». Τα λόγια αυτά είχαν προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις στον ισλαμικό χώρο, ο οποίος κατηγόρησε τον Σαβ για αμαύρωση του προφήτη του Ισλάμ. Ο ίδιος ο Σαβ ανέφερε στον αρχηγό του, Ντενίζ Μπαϊκάλ, πως επρόκειτο για χαριτολόγημα. Η συνομιλία όμως μεταδόθηκε στα κανάλια, αφού ισλαμιστικό πρακτορείο ειδήσεων διέθετε τις σχετικές εικόνες. Το πώς τις διέθετε είναι ένα άλλο ερώτημα, αφού δεν υπήρχε κάμερα. Ετσι, ο Σαβ υποστήριξε πως ενδέχεται να είναι λήψη μέσω κινητού τηλεφώνου.
 
 
 
 
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1800&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote