Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Τα εν Λευκώ Οίκω... εν δήμω
Τα εν Λευκώ Οίκω... εν δήμω Εκτύπωση E-mail
29.05.08

Ο πρώην εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Σκοτ ΜακΛίλαν, το βιβλίο του οποίου, που περιέχει σφοδρές επικρίσεις για την πολιτική Μπους, προκαλεί αναταραχή στην Ουάσινγκτον

προχωρά στο συγγραφικό του πόνημα και σε επίθεση κατά της υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Κοντολίζα Ράις, κρίνοντάς την «υπερβολικά συναινετική» με την εξωτερική πολιτική που ήθελε να ακολουθήσει ο πρόεδρος Μπους.

«Εκείνη και ο πρόεδρος Μπους βρίσκονται στο ίδιο πνεύμα αναφορικά με την εξωτερική πολιτική» αποφάνθηκε ο πρώην προεδρικός εκπρόσωπος.

Στο Λευκό Οίκο «είχα την εντύπωση ότι συχνά υπήρξε σε υπερβολικό βαθμό συναινετική, συντασσόμενη με την προεδρική άποψη, αντί να συζητά και να διατυπώνει αμφιβολίες για τις προεδρικές απόψεις, επίσης πολύ βολική και με τα υπόλοιπα μέλη της προεδρικής ομάδας συνεργατών που ασχολούνται με την εξωτερική πολιτική, τον αντιπρόεδρο Ντικ Τσένι, τον τότε υπουργό Αμυνας Ντόναλντ Ράμσφελντ, με "κράτημα αποστάσεων" από άλλους ανθρώπους του προεδρικού περιβάλλοντος» σημειώνεται από τον ΜακΛίλαν στο βιβλίο «Tι συνέβη; Στο εσωτερικό του Λευκού Οίκου και η κουλτούρα παραπληροφόρησης της Ουάσινγκτον».

Από την πλευρά της η Κοντολίζα Ράις βρίσκεται σε μία σύνοδο για το Ιράκ που φιλοξενεί η Σουηδία. Περιορίστηκε, αναφερόμενη στην κριτική ΜακΛίλαν περί «ανώφελης» παρέμβασης στο Ιράκ, να επισημάνει από την πλευρά της πως «δεν πίστευαν, μόνες, οι ΗΠΑ, ότι ο Σαντάμ Χουσεΐν έχει οπλοστάσιο μαζικής καταστροφής».

Πάντως, ο ΜακΛίλαν επιμένει ότι «διηνεκής στόχος (στο Λευκό Οίκο) υπήρξε η χειραγώγηση πληροφοριών προς ίδιον όφελος». «Επομένως» υπογράμμισε, «το πρόβλημα δεν είναι, απλά, αν λέγονταν, ή όχι, ψέματα».

Εξάλλου, ο ΜακΛίλαν παραδέχθηκε με δηλώσεις του την Πέμπτη ότι το λάθος του είναι πως έκανε τις δικές του «αναγνωρίσεις» με κάποια καθυστέρηση... Ο ΜακΛίλαν υπήρξε από το 2003 έως το 2006 εκπρόσωπος στο Λευκό Οίκο. Τότε, στα σχόλιά του υπεραμύνετο του αμερικανικού πολέμου στο Ιράκ.

«Ηρθα στην Ουάσινγκτον με την ελπίδα επί Μπους να αλλάξει η πολιτική κουλτούρα» ανέφερε στην τηλεόραση ο πρώην εκπρόσωπος. «Αλλά το μήνυμα που εκπέμφθηκε ήταν ή λειψό ή χαμένο» συμπλήρωσε.

«Ενεπλάκην στο παιχνίδι που και σήμερα παίζει η Ουάσινγκτον» δήλωσε επίσης, αναφέροντας: «Αντιλαμβάνομαι ότι, για πολλούς, είναι σκληρό το βιβλίο που έγραψα».


e-tipos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1798&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote