Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow «Συμμόρφωση» ζητούν για να καταργήσουν τη βίζα
«Συμμόρφωση» ζητούν για να καταργήσουν τη βίζα Εκτύπωση E-mail
28.05.08

Δριμύτερη επανέρχεται η αμερικανική κυβέρνηση στην απαίτησή της «να συμμορφωθεί» η Ελλάδα με τις πρόσθετες αμερικανικές απαιτήσεις σε παροχή προσωπικών δεδομένων, προκειμένου να ανάψει το πράσινο φως από την Ουάσιγκτον για την κατάργηση της αμερικανικής βίζας σε Ελληνες ταξιδιώτες.

Η αντιπροσωπεία των Αμερικανών ειδικών σε προξενικά θέματα υπό την αιγίδα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ βρίσκεται ήδη στην Αθήνα για διαβουλεύσεις με εκπροσώπους των ελληνικών υπουργείων Εξωτερικών, Εσωτερικών και Δικαιοσύνης.

Μέχρι στιγμής, η Αθήνα εμφανίζεται επιφυλακτική να «παραδοθεί» στις πρόσθετες απαιτήσεις του αναθεωρημένου αμερικανικού νόμου (visa waver). Επιμένει ότι για την Ελλάδα θα πρέπει να ισχύσει η σχετική Συμφωνία των ΗΠΑ με την Ε.Ε. για την κατάργηση της βίζας χωρίς πρόσθετα στοιχεία.

Η αμερικανική πλευρά, όμως, χρησιμοποιεί το ισχυρό αντεπιχείρημα ότι 7 υποψήφιες χώρες για visa waver πρόγραμμα, κράτη-μέλη της Ε.Ε., έχουν ήδη αποδεχθεί και συνυπογράψει το σχετικό διμερές μνημόνιο με τις ΗΠΑ. Πρόκειται για τις Τσεχία, Ουγγαρία, Εσθονία, Λετονία, Μάλτα, Σλοβακία, Λιθουανία. Επίσης έχει δεχτεί και η Ν. Κορέα.



ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1797&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote